זה לא קורה לנו הרבה, אבל הפעם אנחנו מתרגשים בטירוף. מוקדם יותר היום הודיע השף ישראל אהרוני על פתיחת מקום חדש משלו, באופן סופי, אחרי גל של שמועות שפקד את הסצינה בחודשים האחרונים. השף המוכר היה הבעלים של המסעדות האסייתיות "ין-ינג" ו"טאי צ'י" שפעלו בתל אביב וכן המסעדה הסינית "פת קואה" בהרצליה, אבל המסעדה המזוהה ביותר איתו הייתה מסעדת "תפוח זהב" המיתולוגית, שהגישה אוכל צרפתי והביאה לארץ סטנדרטים אחרים של קולינריה שלא היו מוכרים כאן בשנות התשעים.
עוד חדשות בפייסבוק שלנו
במקום החדש שלו, ששמו טרם נקבע, יהיה אהרוני שותף עם אורן הקנין – הבעלים של מסעדת "אריא" בתל אביב ולשעבר הבעלים של מסעדת "טרנקילה" האיטלקית הכשרה שפעלה בתל אביב ונמכרה לפני כחצי שנה. המקום החדש הוא בר ראמן שיפתח במתחם שרונה מרקט בחודש מרץ הקרוב, יחד עם כל השוק. הבר של אהרוני והקנין יתמקד בראמן אבל יגיש גם גיוזות, כנפיים ועוד מנות אסייתיות כמו אטריות מוקפצות וסלטים מעניינים. המקום יכלול תפריט קטן ומהיר שהשניים מגבשים בימים אלה יחד עם גיבוש הצוות של המקום וטווח המחירים הסופי.
עוד באוכל טוב:
כל המתכונים של המנות במסעדה החדשה, ששמה טרם נקבע, יהיו כמובן של ישראל אהרוני, שהוא אחד מחסידי המטבח האסייתי ומי שהביא אותו לישראל. בשנים האחרונות, החליט אהרוני להתמקד בטלוויזיה ובעיתונות אוכל, אך כעת עם המסעדה החדשה הוא חוזר לזירת המסעדנות. קונספט הראמן נבחר על ידי זוג השותפים לאור חוסר ההיכרות של הישראלים עם מגוון הטעמים והאפשרויות של מרק האטריות הזה ולאור האפשרות להפוך את הראמן לאוכל מהיר - כזה שאפשר לשבת לאכול אותו בעמידה, על הבר או בגינה הסמוכה לשרונה מרקט.
העיסוק של השניים דווקא במרק הראמן כמרכזי במסעדה קשור לכך שלדעתם מדובר במנה שטרם התגלה בשוק המזון הישראלי ומספקת ארוחה מלאה בתוך מנה אחת. בתוך שלל המסעדות שיפתחו בשרונה מרקט כמו מקומות לרכישת חומרי גלם וכן דוכנים של שפים נוספים, משתלב המקום החדש של ישראל אהרוני ואורן הקנין באופן מעולה וכזה שסוגר פינה של אחד המאכלים האסיאתיים האהובים עלינו. אנחנו בהחלט מצפים לטעום.