ישראל אוהבת מטבח אסייתי, ומעידות על כך המסעדות שנפתחות כאן בזו אחר זו. בסוף ספטמבר הייתה זו ג'איג'ין היפנית בתל אביב, באוקטובר סיפרנו לכם על אנזו החדשה של קבוצת קיסו שנפתחה במודיעין וברחובות נפתחה בימים אלה אומה טומה. בזמן שאנחנו ממתינים גם לפתיחת המסעדה החדשה מבית מנטנטן ולמסעדה האסייתית של השף גיא גמזו במקום שבו פעל סושיאל קלאב - קבוצת איינשטיין חוברת לדלי אסייתי ופותחת את אסיאן קלאב.

בקבוצה, שבבעלותה מוסדות משומנים ומצליחים כמו רובע בר יין, פלאזה קפה ונורדר, הבינו את כוחו של הקהל השכונתי שמחוץ לתל אביב. אחרי שפתחו את הפלאזה קפה החדש בלב שכונת מגורים בהוד השרון, הם מביאים את המצוינות של דלי אסייתי הוותיקה מהוד השרון לאזור הצפוני יותר של השרון.

אסיאן קלאב החדשה ממוקמת במתחם מסחרי בקדימה צורן, בחלל שבעבר אכלס את מסעדת טאיה. יש בה בר לזוגות שמגיעים לדרינקים ונשנוש וחלל גדול עם פינות ישיבה לקבוצות, שיהיו נוחות גם למשפחות עם ילדים. יש גם סגירת חורף גדולה להושבה בחוץ וצוות גדול ומקצועי שמתפעל היטב את האירוע. עיצוב המסעדה קז'ואלי - מצד אחד פמילי פרנדלי ומצד שני עדיין מייצר אווירה של בילוי.

ראמן (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
ראמן | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
דג אמאצ'י (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
פיוז'ן אסייתי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

השף מידד סטבינסקי, שמוביל את דלי אסייתי המעולה, בנה לאסיאן קלאב את התפריט, שיש בו גם מנות מוכרות וגם כאלה לא שגרתיות, עם טוויסטים מסקרנים ושילובים חדשים בין חומרי גלם. מנת האגדשי טופו, למשל, מכילה את כל המרכיבים של המנה הקלאסית עם ציר מושלם בטעם ובמרקם, אבל מגיעה עם קוביית טופו אחת גדולה במרכז הצלחת (42 שקלים); מרק טום קא התאילנדי, שבדרך כלל מוגש כמנה עיקרית גדולה, נמצא בתפריט של אסיאן קלאב דווקא בסקשן של המנות הקטנות (42 שקלים), וזה נחמד; מרק אסיאן ביסק, גם הוא מנה קטנה, קטיפתי וסמיך במיוחד ועשיר בבשר סרטנים, ומוגש לצד צדפת קוקי ועלה שיסו קריספי שצריך לשבור לתוך המרק (58 שקלים). יש בתפריט גם מנות באו, באן, דים סאם שומאי והר גאו ממולא בשרימפס (32-62 שקלים), ומנות של דגים נאים. יש למשל סלמון מנאו מעולה ברוטב נאם ג'ים (58 שקלים) ומאצ'י לא שגרתי ברוטב פונו (68 שקלים).

דג אמאצ'י (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
דג אמאצ'י | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

גם תפריט מנות הגריל כולל כמה הפתעות, ויש בו גם תירס צלוי, גם תמנון, גם קוקי סאן ז'אק וגם פרגית וחזה אווז (46-72 שקלים). יש בתפריט גם שישה סלטים שונים, ביניהם סום טאם, נאם טוק, יאם פלא ונאם נואנג התאילנדיים. מבחר המנות העיקריות כולל שוק אווז עם פאק צ'וי (128 שקלים), 300 גרם בקר צלוי בגריל (149 שקלים), ראמן בציר בוניטו ועוף (72 שקלים) וגם קלאסיקות תאילנדיות כמו פאד תאי (64-77 שקלים) ומנות קארי כמו קאו סוי שהיה פשוט מעולה, עשיר בטעמים ומרקמים (69 שקלים).

מעוצב אבל קז'ואלי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צילום: לין לוי, mako אוכל

עכשיו בואו נדבר על העיקר - הסושי. בתור אחות קטנה של דלי אסייתי מצופה מאסיאן קלאב שהאיכות תהיה לפחות כמו במסעדת האם, והסושי בדלי הוא מהטובים שיש בארץ. אז החדשות הפחות טובות הן שהסושי של אסיאן קלאב לא זול. הרולים הבסיסיים הוסו מאקי מתומחרים ב-44-48 שקלים, אינסייד אאוט חוצה את רף 50 השקלים לרול והמחירים של סושי ספיישל נעים בין 52 שקלים לרול ללא דג ל-84 שקלים לסושי בול עם טונה וסלמון. החדשות הטובות הן שהסושי לא מאכזב ברמתו, וגם שאם אתם אוהבים רולים מיוחדים תמצאו כאן שפע כאלה (למשל קורומה - עם שרימפס טמפורה, רוקט, עלי חזרת, פאפאיה כבושה ואבוקדו בציפוי טוביקו, 58 שקלים).

כרגע מציעים במקום הפי אוור בשעות 16:00-19:00 עם 20 אחוזי על התפריט ו-50 על האלכוהול. אחרי סיום ההרצה יהיו גם עסקיות צהריים ב-12:00-16:00 שיציעו 15 אחוז על התפריט.

אסיאן קלאב. האופה 1, קדימה צורן. לא כשר