בדרך כלל לקראת פורים ומשלוחי המנות שהוא נושא עימו אנחנו מצטיידים במיטב התוצרת הממתקית של הסופר המקומי, בצירוף אוזן המן או שתיים. השנה, לעומת זאת, יש מי שמנסה להוציא אותנו מהשטנץ הקבוע הזה עם פסטיבל של ממתקים אמיתיים, שייערך בימים רביעי וחמישי הקרובים בשוק הנמל בתל אביב, ובו יציגו מיטב יצרני הממתקים הישראלים.
באירוע יוצע מבחר רחב של ממתקים ותופינים בעבודת יד, שירכיבו משלוח מנות מושלם או לכל הפחות יהוו נשנוש טעים וצבעוני במיוחד. בין המציגים בפסטיבל: הילה הוכמן ורונית צין קרסנטי, שיציעו מרמלדות מיוחדות עם סרפד וחוביזה, פופקורן מקורמל, פסלי סוכר וקרמל טופי; עידן אישח, שיציע פירות מיובשים בעבודת יד שיימכרו בצורת רולים מתוקים של סושי; ענבר אטיס, שתמכור ממתקי מרנג ענקיים במילויים של קוקוס קלוי, בננות מיובשות ופטל קראנץ' עם פיסטוקים ואבקת סלק; מיכל רובין, שתציע סוכריות קשות צבעוניות בטעמים שונים עם ציורים וכיתובים; ומותג הפרעצלים קווין פרעצל יציע פרעצלים מעוצבים מצופים בממתקים בטעמים כמו אוריאו, חמאת בוטנים ולוטוס.
מי שמחפש ממתקים מעט יותר אקזוטיים ימצא בפסטיבל בין היתר ממתקים בהשראה פרסית מעשה ידיה של רותם ליברזון - כמו מרציפן מסורתי בניחוח מי ורדים ותות, סוכריות קרמל עם שקדים וממתק גזר בזעפרן. מוצ'י יפני (עוגיית בצק אורז דביקה במילוי גלידה) של בקי ואתי כהן; פירות מסוכרים בעבודת יד מבית המותג קרוזיל, שיימכרו כשהם טבולים בשוקלד ולרונה מבית יקב תשבי; פאדג' במגוון טעמים ומרשמלו בעבודת יד של עדי אנדלוט; וממתקים ברזילאיים של יערה מילגרם ספקטור, ביניהם Pasoca (ממתק מבוסס בוטנים שמשחק בין טעמי המתוק והמלוח) ו-Brigadeiro (שילוב בין כדור שוקולד לטופי במגוון מילויים כמו שוקולד או קוקוס).
פסטיבל המתוקים ייערך בין השעות 12:00 ל-20:00 ברחבה הדרומית של שוק הנמל.