אתם כבר בטח יודעים שפיצה פבריקה ברחובות היא בעינינו אחת הפיצריות הטובות בישראל, ויש לה מקום גדול בלב שלנו - מקום שאותו היא תחלוק מעתה עם סניף חדש, או יותר נכון פיצה-אחות בשם בונסרה שנפתחת בימים אלו, ממש בעיצומו של הסגר השלישי, ברחוב רוטשילד המרכזי בראשון לציון. כרגע, מטבע הדברים, המקום פועל רק במתכונת משלוחים אך בעתיד זו תהיה מסעדה של ממש.
בונסרה של הפיציולו אורון עמר ממוקמת עשר דקות נסיעה מהמסעדה ברחובות, ועמר מתכנן להעניק לשני המקומות את תשומת הלב הנדרשת: "המקום החדש נמצא ממש על השדרה המרכזית בראשון לציון אבל טיפה אחרי ההמולה. מבחינתי הקו הזה של רחובות - ראשון זה הדבר הכי נוח, ומאפשר לי לשמר ולשמור על הפיצה. השעות של שתי המסעדות הן לא חופפות. המקום בראשון לציון פועל כרגע רק בשעות הערב והוא לא כשר, והמסעדה ברחובות היא כשרה ולא עובדת שבתות וחגים", הוא מספר.
בלב של בונסרה ניצב טאבון מרשים שהגיע ממודנה שבאיטליה, ועמר מבטיח שיצאו ממנו דברים מעניינים: "יש פה גישה שונה לגמרי לפיצה. בפאבריקה זאת פיצה נפוליטנית עם קומבינציות מעניינות, אבל בבונסרה לקחנו את זה ממש לדרגת אמנות. הרעיון הוא לקחת את הפיצה למקום הכי יצירתי שאנחנו יכולים להוציא כטבחים, עם שילובים חריגים לגמרי. כבר הרבה זמן אני רוצה ללכת לכיוון של פיצות עם בשרים, ופה אני עושה את זה. תהיה פה פיצה עם ברזאולה מיושנת במקום, ופיצה עם ראגו שנכין מאפס".
כמה אתה מתבאס מזה שנאלצת לפתוח את הפיצרייה החדשה רק במשלוחים לאור הסגר?
"לקחתי בחשבון מההתחלה שנגיע לזה. אני מתבאס בשוטף על השנה האחרונה כי אני איש של אנשים, אני לא מפעל של קרטונים, זה מדכא כל מסעדן לא לראות אנשים כל כך הרבה זמן. אבל מבחינת תקופת ההרצה של בונסרה, אם זה המצב שנכפה עלינו, נעשה את זה הכי טוב שאפשר. נעבוד עם שליחים שלנו ולא חברת משלוחים שמתעדפת עוד מקומות, ועם קרטונים מיוחדים לפיצה שמאפשרים משלוח יותר טוב".
התפריט בבונסרה כולל מנות ראשונות (שונות מאלה המוגשות בפבריקה) ומנות עיקריות שהן בעצם 16 סוגים של פיצה. בין היתר תמצאו כאן פיצות קלאסיות כמו מרגריטה; מרינרה; פיצה מלנזנה עם רוטב עגבניות, חצילים מטוגנים ושרופים, שום אפוי, זיתי קלמטה, פרמזן ושמן זית; ופיצה פוטנסקה עם אנשובי, צלפים, זיתי קלמטה, שום, מוצרלה ורוטב עגבניות (44-56 שקלים לפיצה אישית בקוטר 30 סנטימטרים).
לצר הקלאסיקות יש גם פיצות מיוחדות כמו פיצת כרם התימנים (שמוגשת גם בפבריקה והיא האהובה עלינו שם) עם סמנה, מוצרלה, גבינת תום כבשים, פיקורינו, שמנת, בצל סגול ורוטב כוסברה בסגנון סחוג; פיצת פפרוני הבנרוס עם רוטב פלפלים חריפים, פפרוני עגל, מוצרלה, חלפיניו, בצל מוחמץ, אבקת שצ'ימי, איולי הבנרו ופרמזן; פיצה קרבונרה עם קרם פיקורינו רומנו, מוצרלה, ביצת עין, חזה טלה מעושן, פלפל שחור, שמן זית ומלח ים; פיצה קריספי טלה עם רוטב עגבניות ותימין, חזה טלה מעושן צרוב, מוצרלה, בזיליקום, ריבת צ'ילי, ציפס בטטה ופרמזן; ופיצה עם רוטב גורגונזולה וסמנה, מוצרלה, ברזאולה, אורגולה, פרמזן, קונפי שרי, בצל סגול טרי, איולי הבנרו, ביצת עין ופרמזן.
נכון להיום, בתקופת הסגר, שעות הפתיחה של בונסרה הן בימים שני עד שבת, מ-18:00 ועד חצות. בהמשך יורחבו שעות הפעילות, וכשניתן יהיה להושיב אנשים שוב במסעדות - בונסרה תציע למעלה ממאה מקומות ישיבה, במיקום שמסתמן כמוקד פיצות לוהט במיוחד: רחוב רוטשילד בראשון לציון הוא משכנן של פיצריות מסקרנות כמו סה טו ו-פיצה JAJA. האם העולה מרחובות תצליח לכבוש גם את ראשון לציון?
בונסרה. רוטשילד 113, ראשון לציון. 03-5195195. לא כשר