לפני 16 שנה נפתח בנחלת בנימין בתל אביב בר יין בשם ברוט, והביא לעיר בשורה של ממש. זה היה מקום קטן מאוד ואינטימי מאוד, והוגשו בו אוכל טעים מאוד ויין. הסגירה שלו, בינואר האחרון, השאירה אותנו עם חור בלב – ולכן אנחנו שמחים לספר לכם על תיקון מסוים שקורה בימים אלה, בדמות בר חדש באותו רחוב עצמו, ממש בצמוד לנואמה, בר מדובר ושוקק שנפתח בחודש מאי האחרון.

אויסטר קלאב הוא מקום פצפון, עם פחות מ-10 מקומות ישיבה על הבר ועוד שני שולחנות בחוץ. הציפייה למצוא כאן משטח קרח עם המון אויסטרים מתממשת מיד עם ההתיישבות על הבר, אבל אז מגיע גם התפריט ומתגלה הסיפור האמיתי של המקום, שהשם שלו כנראה יוצר הרבה אנטגוניזם, וחבל.

אויסטר קלאב. בליני (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
אויסטר קלאב. בליני | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
אויסטר קלאב. גם אויסטרים (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
אויסטר קלאב. גם אויסטרים | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

בין המנות המוצלחות בתפריט: פרוסה עבה של לחם מחמצת מדהים שיושבת מעל רוטב חמאה קלאסי עם עגבניות מגי וזעתר, ועליה שלושה ג'מבו שרימפס צרובים לכדי שלמות, עם הראשים והשריון. אם אין לכם בעיה להתלכלך, תפיקו מהם הנאה צרופה (72 שקלים). מנה נוספת טעימה לא פחות היא מנת בליני תפוח אדמה עם קוויאר אדום ושמנת חמוצה, מנוקדת בעירית (117 שקלים): בליני מטוגנים רכים ושמנמנים עם צלוחית נדיבה של קוויאר אדום שיש להעמיס מעל הבליני בעזרת כפית. התוצאה היא ביס סופר אלגנטי שיגרום לכם להרגיש לרגע אוליגרכים.

עוד בתפריט הממזרי: בגט צרפתי עם חמאה (27 שקלים); סלט פאקוס ודובדבן עם שקדים לבנים, יוגורט יווני ועשבים טריים (67 שקלים); דגים נאים על קרח (87 שקלים); שלושה שיפודי יקיטורי - קלמרי, דג או תמנון (68 שקלים); וחזה ברווז צלוי על מחבת עם אפרסק מקורמל וציר בקר מצומצם, מנה שמזכירה מאוד בנראות את אירופה הקלאסית (112 שקלים).

שיפודי יקיטורי - קלמרי, דג או תמנון (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
שיפודי יקיטורי - קלמרי, דג או תמנון | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

מחוץ לתפריט יש גם מנת ספיישל משתנה. בערב הביקור שלנו אלה היו מולים ברוטב חמאה עם מלא שמיר ופרחי מאכל. בגזרת האויסטרים יש הכל חוץ מג'לרדו, שאוהבי הצדפה בארץ כבר מכירים. יפתחו לכם כאן אויסטרים משלושה זנים: למברט (27 שקלים), אלגנט (29 שקלים) ואמילי (32 שקלים). נכון, לא זול בכלל, אבל יותר זול מהג'לרדו, שיכולות להגיע גם ל-45 שקלים ליחידה.

על התפריט אחראי רוסלן אוסוב (טוטו, אלנה, שאראק), שהוא גם השף של נואמה, ועל השירות במקום מופקד ברמן אחד שמדבר עם המטבח דרך חלון פצפון בקיר שממנו יוצאות המנות. מבחינת אלכוהול לא תמצאו שם יינות אלא רק שמפניה מואט.

אז נכון, מדובר באסקפיזם בסגנון מאוד לא ים תיכוני, אבל שמעו לנו, מדובר בחוויה קולינרית אמיתית, ואחרת לגמרי ממה שאנחנו רגילים.

אויסטר קלאב. נחלת בנימין 59, תל אביב. שעות פעילות: בכל ערב מ-18:00. לא כשר