המלחמה פגעה בהרבה עסקים, בוודאי שגם בתחום האוכל, והיו גם מי שהצליחו להילחם על הפרנסה, מצאו פתרונות יצירתיים והפעילו את העסקים במיקום חליפי (הפופ אפ של שולה משתולה במלון קרלטון, הפופ אפ של הטובים של שיפרה במתחם DNA בתל אביב ומאפיית ללוש שמאז המלחמה פועלת בתוך מאפיית לחמים ברחוב החשמונאים עם חלק מאותם עסקים).  

פיצה הביתה - הפודטראק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הפודטראק של פיצה הביתה | צילום: לין לוי, mako אוכל

פיצה הביתה הוא פודטראק פיצות שלפני 7.10 היה מסתובב בין היישובים של העוטף ומאכיל את המשפחות בפיצות טעימות. בחודשים אחרונים הוא מסתובב באזור המרכז, ולעוטף הוא כבר לא יחזור.

בפודטראק הזה מכינים פיצות מבצק פוקצ'ה איטלקית בקוטר 28 ס"מ שבקלות תתאים ל-2 סועדים. התפריט מציע "פיצה הפוכה" - טייק אוף לפיצה מרגריטה סבאליטה המפורסמת של הפיציולו פרנקו פפה: פיצה לבנה שנאפית עם פרמזן ומוצרלה ורק כשהיא יוצאת מהתנור היא מקבלת מריחת רוטב עגבניות ומיצוי בזיליקום (55 שקלים). חוץ ממנה יש בתפריט גם פיצה מרינרה (50 שקלים), מרגריטה (50 שקלים) ונפוליטנה (55 שקלים).

פיצה אביתה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצות של פיצה הביתה | צילום: לין לוי, mako אוכל
פיצה הפוכה של פיצה הביתה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה הפוכה של פיצה הביתה | צילום: לין לוי, mako אוכל

רשימת הפיצות היותר מעניינות יותר כוללת פיצת אדמה עם פטריות (60 שקלים); פיצת חורף עם רוטב שמנת, פטריות ומחית כמהין (65 שקלים); פיצת "ירוק וארטישוק" עם שמנת פסטו (65 שקלים); פיצת בוראטה (85 שקלים); וגולת הכותרת פיצת "אביבי" - שהיא סוג של פיצה קפרזה (65 שקלים). אפשר גם ללכת על בחירה חופשית של תוספות (3-10 שקלים לתוספת) ולפזר על חצי או על פיצה שלמה, ממש כמו בפיצריות השכונתיות.

הטאבונים של פיצה הביתה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
3 טאבונים בפודטראק אחד | צילום: לין לוי, mako אוכל

את הפודטראק הזה פתחו בני הזוג אריאל שרעבי ולי ברק, שעברו למושב תלמי יוסף בעוטף עזה בזמן הקורונה. החלום על טיול באיטליה שלא יצא לפועל בגלל המגפה הוביל לערב איטלקי בבית, שהוביל בסופו של דבר לפתיחת פודטראק פיצות. העסק הצליח ומדי יום התארח ביישוב אחר בעוטף. אחרי השבת השחורה הם פונו למלונות באילת, אחר כך לתל אביב, משם עברו לבית משפחה ברמת השרון והתגלגלו לבית שכור בכפר מלל. בלחץ המשפחה הם חזרו לעוטף והביאו את הפודטראק. את הקהל של מרכז הארץ הם הכירו בסבב לחימה קודם כשפונן מביתם ונדדו למרכז יחד עם הפודטראק שלהם.

לי ואריאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לי ואריאל | צילום: לין לוי, mako אוכל
הפיצות של פיצה הביתה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצות של פיצה הביתה | צילום: לין לוי, mako אוכל

היום הם מתחזקים קבוצת וואטסאפ בה מעדכנים לגבי מיקום העגלה בכל יום בשבוע. במקביל הם גם מקימים עגלת פיצות נוספת ליד בית לבנים ברעננה ועמלים על פתיחת מסעדה איטלקית בפארק אקולוגי בהוד השרון. "את ההתרחבות תכננו עוד לפני ה-7 באוקטוב,ר ועכשיו אחרי שהחלטנו שאנחנו לא חוזרים לעוטף, הבנו שזה הזמן להוציא את התוכנית לפועל", אומרים בני הזוג. עד שתיפתח המסעדה, אפשר לטעום את הפיצות הטעימות מתוך העגלה. כדי לברר לאן היא מתגלגלת, דברו איתם בפייסבוק או בוואטסאפ: 058-7472007.