אם חשבתם שקשה לבחור היכן לאכול בעיר התחתית בחיפה, עכשיו הצטרפה מסעדה חדשה נוספת לאחד האזורים ההומים והטעימים באחת מהערים הטעימות ביותר בארץ, לפחות לדעתנו: מסעדת אוניקס Onyx, שהתמקמה ליד מסעדות כמו לוקס ורולא הוותיקות יחסית, וראסיף 33 וטרואר החדשות (וזה רק חלק מהמקומות השווים באזור).
על אוניקס אחראי מחמוד אבו סגייר, מי שהקים את אחד הפודטראקים המצליחים בחיפה, האויסטר, והתרחב כעת למסעדה של ממש. השף של המקום הוא ג'וני גוריק, שף ותיק עם היסטוריה רחבה במסעדנות בארץ ובעולם (למחפשים קצת נצנצים - גוריק גם היה שופט בטופ שף דובאי).
גוריק מציע באוניקס מנות טאפאס רבות בסגנונות מגוונים מאוד: מאוכל איטלקי דרך השפעות אסייתיות כמו תאילנד ויפן ועד קלאסיקות צרפתיות. בין המנות במקום למשל: פאני פורי עם מוס סלמון, גרגרי חומוס, בצל וכוסברה; דפי אנטריקוט מתובלים בפיסטוק חלבי עם מרמלדת בצל ויין אדום; סלמון כבוש בסלק עם קרם חציל מעושן; שרימפס בשוט מנגו, פסיפלורה, בזיליקום וצ'ילי תאילנדי; ובייקון טלה ואנטריקוט כבושים במלח עם קרם שום שחור ואיולי כמהין.
עוד בתפריט מנות קלאסיות כמו ויטאלו טונאטו - עגל ברוטב טונה; סלט קיסר עם לבבות חסה צלויים וחזה אווז מעושן עם שבבי שום; מנת חצילים על בסיס 6 מרקמי חציל שונים; ובקלאווה עם פיסטוק, מסטיקה ובצק פילו מקורמל בדבש. המחירים של המנות נעים בין 56-75 שקלים.
מלבד בר רחב ידיים קיימת במקום גם קומה עליונה בה ניתן לערוך אירועים וסדנאות. המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע בשעות 18:00-00:00.
Onyx (אוניקס), העצמאות 104, חיפה. *8117. לא כשר