אוקטובר הוא כנראה לא החודש של השף הצעיר אוסמה דלאל. באוקטובר 2015 סגר השף בן ה-26 את מסעדת דלאל שלו בעכו בעקבות המצב הביטחוני. בחודשים שלפני הסגירה הפכה המסעדה (שנפתחה ב-2014 בשוק הטורקי המשופץ) לאהובת הפודיז ומבקרי המסעדות, ששיבחו את האוכל שהצליח לשלב בין אוכל ערבי מסורתי לטכניקות בישול מודרניות. למרות התהילה שלה זכה והביקורות הנהדרות, המסעדה הקטנה לא הצליחה לשרוד את המחסור הגדול במבקרים בשוק עכו באותם חודשים, וכאמור נסגרה שנה לאחר פתיחתה.
כחצי שנה מאוחר יותר עבר דלאל לתל אביב ופתח את מסעדת מאייר במלון הבוטיק עלמה, במקום שבו פעלה מסעדת עלמה של השף יונתן רושפלד. במאייר החדשה (מגיש האוכל בערבית) הקפיד דלאל להיצמד לכל הנפלאות שעשה בחלל העכואי הקטן, אבל לקח את כל הכישרון שלו צעד אחד קדימה; לא רק שהמסעדה הייתה גדולה יותר, גם התפריט גדל, והאוכל כיוון גבוה והביא סוף סוף אוכל ערבי עילי אל מרכז המדינה. הביקורות אחרי פתיחת המסעדה החדשה לא היו חיוביות במיוחד, אבל נדמה היה שבחודשים האחרונים המסעדה הצליחה למצוא את הקול שמייחד אותה, קיבלה ביקורות חיוביות הרבה יותר, ואפילו השיקה רק לפני כחודש תפריט חדש לכבוד חגיגות השנה שלה.
>> מחפשים מתכונים לסוכות? הכל כאן
הבוקר יצאה הבשורה על סגירתה הפתאומית של המסעדה, ללא התראה מוקדמת, עקב סכסוך עם בעלי הנכס. מהמסעדה נמסר: "בעקבות מחלוקת עם בעלי המקום הוחלט להעביר את המסעדה למקום חדש עליו נדווח בקרוב". אוסמה דלאל מסר מצדו: "הייתה לנו שנה מלאת יצירה וסיפוק. אנחנו מחפשים חלל חדש למסעדה כדי שקהל הלקוחות שלנו יוכל במהירות לשוב ולבלות אצלנו. שנה טובה לכולם".
עדיין אין פרטים מדויקים על המיקום החדש שבו תיפתח המסעדה (או מתי זה צפוי לקרות), אבל אנחנו מבטיחים לדווח על כל הפרטים מיד כשיגיעו, ומצפים בקוצר רוח לשובו של דלאל למטבח.