מסעדת אזיה 19 (אנחנו מנחשים שמדובר בקריצה חמודה לכתובת המקום, רחוב עזה 19 וליבשת אסיה) אומנם פתוחה רק חודשים ספורים (במאי היא נפתחה רשמית לפעילות), אבל כשנכנסים אליה לא מרגישים במקום של מתחילים. זה כנראה נעוץ בעובדה שמי שעומד מאחורי המקום הוא בר ידיד, מסעדן מנוסה שאחראי בין היתר למסעדת סטיישן 9 הפן אסייתית במתחם התחנה. וכן, כמו סטיישן 9, גם אזיה 19 היא מסעדה כשרה.

אפילו שידיד עצמו הוא בן למסעדנים שהביאו לירושלים לפני שנים את בשורת פירות הים לעיר הבירה, הוא דווקא מקבל את רוח הדברים ואפילו גאה לספק לקהל הסועדים שומר הכשרות בית אוכל בהשראה יפנית ומאמין שמגבלת הכשרות אינה פוגעת בתוצר הסופי באזיה 19: "הדבר היחיד שאולי חסר לי זה חמאה, וגם בלעדיה מסתדרים יופי במטבח היפני", הוא אומר. אחרי ביקור באזיה 19, אין ברירה אלא להסכים איתו – שום מנה כאן לא הרגישה כמו התפשרות או  שניכר בה מאמץ מיוחד שנעשה על מנת להתאים את עצמו לטובת טייטל "מסעדה כשרה", טייטל שמסוגל להכתיב לא מעט בסופו של דבר.

גיוזות שקדי עגל (צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור)
גיוזות שקדי עגל | צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור
מכינים גם אטריות (צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור)
מכינים גם אטריות | צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור

התפריט באזיה 19 כולל ארוחות צהריים (חידוש מהשבוע האחרון), תפריט ערב עם אגף "סושי", "איזאקיה" ושיפודים וגם תפריט מוצ"ש שמגדירים כאן כיותר "שכונתי" ומציג בין היתר מנת "פילה או-פיש", מחווה חמודה לאותה מנת מקדג מיתולוגית של רשת מקדונלד'ס. צוות הטבחים המנוסים במקום לא רק מכין בעצמו את אטריות החיטה והגיוזות, אלא גם מיישנים חלק מהדגים בתנאים מבוקרים.

לפתיחה מוצעות מנות קטנות כמו גונקן פטריית אויסטר (18 שקלים), גונקן כבד אווז צלוי (20 שקלים) והאנד רול (30). שלוש מנות מוצלחות, כשהאחרונה מדגימה יפה את עבודת היישון שעושים במקום בזכות טעם עמוק במיוחד. התפריט ממשיך עם צ'יראשי (68 שקלים) שכולל אוטורו בלופין, האמצ'י, ביצי סלמון, חזרת וג'ינג'ר כבוש; אומורצו מאקי – טרטר טונה ואומלט, מאקי מלפפון ועירית, ושיסו (58 שקלים), טרטר מאקי – פורל, מאקי אבוקדו בטמפורה ומיונז חריף (58 שקלים); וסאקה יאקי – פורל צלוי בפחם עם גלייז טריאקי ואורז סושי (66 שקלים), שזאת מנה חמה דווקא ולמרות שכביכול נהוג להגיש בה צלופח, הפורל בה נפלא.

קריצה מדליקה ל"פילה או פיש" (צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור)
קריצה מדליקה ל"פילה או פיש" | צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור
קיורי סאראדה (צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור)
קיורי סאראדה | צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור

התפריט ממשיך לגזרת האיזקאיה עם סשימי המאצ'י עם תפוח מוחמץ ביוזו ופונזו (66 שקלים); חציל צלוי במיסו לבן (38 שקלים), סלט קיורי סאראדה – מלפפונים ונקטרינה בוויניגרט שומשום שחור וחמאת בוטנים (42 שקלים), חסת בייבי ג'אם ברוטב קיסר שומשום (56 שקלים); גיוזה שקדי עגל מעושנים (64 שקלים) בעלי תחרה מרשימה; מזאמן – אטריות חיטה בציר עוף, מחית שומשום שחור וחלמון כבוש בטארה (78 שקלים); ופרפר לברק צלוי בפחמים ורוטב טארה (118 שקלים).

חציל צלוי במיסו לבן (צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור)
חציל צלוי במיסו לבן | צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור
אזיה 19 (צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור)
אזיה 19 | צילום: איתי קרמני, יחסי ציבור

תפריט הקינוחים כולל 3 מנות שכל אחת מהן מגיעה במצב צבירה שונה וכולם מוצלחים, גם אם לא זועקים "מטבח יפני": שלג קוקוס (38) משבבי קרח שנמסים בפה, מרשמלו על האש (28) חרוך לשלמות ומלבן שוקולד פודינג 70% עם שבבי קקאו ומלח גם (32 שקלים). לצד תפריט האוכל מוגש באזיה 19 אלכוהול די נגיש עם מבחר יינות, יינות קינוח, סאקה ויינות בכוסות.

אזיה 19 אומנם חדשה, אבל נראה שמדובר בתוספת מבורכת ומקורית לאחד מהאזורים היותר תוססים של ירושלים בכל מה שנוגע להיצע קולינרי אטרקטיבי.

עזה 19, ירושלים. טלפון: 02-5877722. כשר