שנים לפני ששף היה טייטל כמעט נרדף לסלב ותכניות ריאליטי אוכל כמו "מאסטר שף" חרכו את המסך, השף המחוספס פרנק אזולאי כבר הופיע על המרקע שלנו. הרבה זמן עבר מאז, הרבה שפים כוכבים זרמו בנהר, אבל אזולאי לקח דווקא צעד אחורה מאור הזרקורים, בישל ופתח מסעדות כמו דלידג, פרנק פיש, גזיבו ועוד (עם חלקן הרומן הסתיים בצורה לא מאוד סימפטית). כעת, אחרי כמה שנים של חיפוש עצמי, הוא חוזר לסצנה כדי לפתוח מסעדת דגים ופירות ים חדשה, דווקא באזור הוד השרון, בשם Dagim Grill Fish & Bar.
"רציתי לברוח מגוב האריות האינסופי שיש בסצנת המסעדנות בתל אביב", מספר אזולאי על בחירת המיקום, "ולכן אני פותח דווקא בהוד השרון, באזור שבו אין סביבי מתחרים ואני יכול לעשות בשקט את מה שאני יודע הכי טוב - להכין אוכל. כשאנשים פותחים מסעדות אחד ליד השני בצפיפות, נוצר מצב של התעסקות כל הזמן בשכנים שלך".
ולמה דווקא מסעדה של פירות ים ודגים?
"זאת ההתמחות שלי, ואני רוצה לעשות את זה באזור שבו אני יכול לתת מענה לקהל שצמא למסעדות מהסוג הזה. הרבה יותר מאשר הקהל התל אביבי, שכבר שבע מכל מה שהולך סביבו. רציתי להביא את השם שלי לתוך המקום הזה שיש בו המון פוטנציאל ולהקים דווקא מסעדה שעוסקת בעיקר בדגים, עם אוכל טוב באמת והמון רעיונות חדשים".
Dagim ממוקמת באזור פסטורלי מול פארק ארבע העונות בהוד השרון, ואין סביבה מסעדות נוספות. היא נפתחה להרצה בתקופת הלחימה וגיבשה את התפריט הסופי, שכעת ניתן למצוא בו מנות כמו טרטר דג ים על רביולי סלק וקוויאר וואסבי (68 שקלים), סקאמפי שרימפס בחמאת רוקפור, בצלי עירית וערמונים צלויים (79 שקלים), פאייה פירות ים על מחבת אורז וזעפרן (105 שקלים), מוסר ים צרוב על ראגו ירקות וקרם שורשים (125), צלעות טלה צלויות בעשבי יער (145 שקלים), דקואז שוקולד, פרלין נוגט ומרקיז שוקולד מריר (48 שקלים) ועוד.
עוד באוכל טוב:
הימנעותו של אזולאי מהסצנה הקולחת של המסעדנות בארבע השנים האחרונות נבעה ממצב אישי, שעליו הוא לא מעוניין לפרט. את המקום החדש הוא פתח מתוך געגוע גדול לענף, והוא מקווה שיהווה עבורו בסיס איתן שיישאר בו שנים רבות. "בשנים האחרונות בחרתי שלא לעבוד במסעדות ונתתי ייעוץ לחברת קייטרינג", מסביר אזולאי. "זה נתן לי זמן לנוח ולעשות חשבון נפש".
יש גם געגוע לפרסום שבא עם ההצלחה?
"המסעדה החדשה, האופן שבו היא נבנתה ופועלת, זה הכל בזכות העובדה שאני לא מחפש פרסום. המסעדה היא כל העניין מבחינתי היום. זה ההבדל בין שפים מתחילים, שמחפשים הרבה פרסום, לבין שפים בגילי. אני כבר לא מחפש מה להוכיח. הייתי סוג של חלוץ בנושא הזה; עשיתי תכניות בישול במדיה, ואז התחום של השף סלבס התפתח וטעמתי ממנו. היום אני לא מתחבר במאה אחוז למה שקורה, אבל אני בהחלט מכבד את רמת הקולינריה שנגלית היום בארץ. יש המון שפים טובים. בשלב הזה בחיים בחרתי לפתוח מסעדה שתהיה משכן שלי לשנים, בלי יותר מדי הרפתקאות וגינונים, עם אוכל שאנשים מרוצים ממנו. מבלי לטפוח לעצמי על השכם, הגעתי לכאן מוכן ובשל, כדי להאכיל אנשים בשמחה, ואני מאמין בזה מאוד".
Dagim Grill Fish & Bar, הציונות 7, הוד השרון, טלפון: 09-7429900, שעות פעילת: ראשון-שבת 12:00-24:00.