אחרי שביקרנו בפלאפל הקוסם אנחנו ממשיכים לחפש את המנות הכי ויראליות בישראל, והפעם - בלב ליבה של ירושלים. אז הגענו לשוק מחנה יהודה, המקום שבלעדיו קשה להתייחס לירושלים כאל עיר עם אפשרויות קולינריות שוות באמת, ואם מחפשים מנות ויראליות בשוק - אסור לדלג על אחד המוסדות הפופולריים ביותר כאן: עזורה.
המסעדה הזאת התחילה ככוך קטנטן והפכה עם השנים לשם מוכר בכל בית בישראל, עם מקום גדול בלב השוק בירושלים ומסעדה חדשה יחסית במרכז תל אביב. אנחנו הגענו לכאן בעקבות המנה המזוהה ביותר עם עזורה, הקובה - כדורי הסולת הנהדרים שממולאים בכל טוב.
הקובות בעזורה מוגשות במגוון גרסאות כמו חמוסטה (הטעימה ביותר לטעמנו), קובה סלק, קובה חמו (קובות גדולות במיוחד ששוחות במרק צהוב בוהק) - כולן נמכרות ב-30-35 שקלים למנה. מדובר במסעדה שהיא עסק משפחתי בן שלושה דורות. את הכל התחיל עזרא שרפלר, ובהמשך נכנסו לתמונה הבנים שלו, אלרן ושבי, שהיום כבר מכניסים לתמונה גם את הילדים שלהם.
אז באנו לעזורה לגלות מה הופך את הקובות של המקום הזה ללהיט כל כך גדול, וגם למדנו משבי איך מכינים קובות עזורה סטייל, מה היחס הנכון בין הבשר לציפוי ומה הסוד להכנת הקובה המושלמת (רמז - מדובר בתוספת מפתיעה ביותר לבלילת הבצק). צפו.
עזורה. שוק מחנה יהודה בשוק העיראקי, רחוב האשכול 4, ירושלים. 02-6235204. כשר