מי לא רוצה להרגיש מדי פעם על גג העולם? בתל אביב הפנימו כבר מזמן שהרבה יותר כיף לעבור את הקיץ כמה שיותר גבוה, והעיר שוקקת ברים, מסעדות ומועדונים שפועלים על הגג ומציעים נוף, אווירה והרבה הרבה אוויר. השנה המגמה מתפשטת סוף סוף גם לאזורים אחרים בארץ, והפעם אנחנו כאן כדי לחגוג שני ספוטים צפוניים כאלה – אחד בנצרת ואחד בעכו, שני מוקדי תיירות ראויים, בקיץ ובכלל.
מלון The Blend, נצרת
מלון דה בלנד נפתח בנצרת לפני כחצי שנה, והוא ממוקם בלוקיישן מושלם, 200 מטרים מחומוס עימאד המפורסם ו-500 מטרים מהעיר העתיקה. על גג המלון פועל רופטופ מרהיב ביופיו שצופה לעיר העתיקה, עם מזרקה, המון צמחייה, שולחנות עם מפות לבנות, כורסאות ישיבה מרופדות, עמדת די.ג'יי ובר מעוצב שבו רוקחים קוקטיילים צבעוניים. אבל מהם כל אלה ליד בריזה ואוויר הרים נטול לחות.
התפריט שמגיש כאן השף רמי סלאם כולל מנות קלאסיות מהמטבח הערבי, עם טוויסט וצורות הגשה של פיין דיינינג. תוכלו לטעום כאן למשל סלט טאבולה משודרג עם צנונית, שקדים, צנוברים ואבן יוגורט (49 שקלים) וקובות סולת מטוגנות במילוי תערובת בשר או בשרימפס וגבינת שנקליש מסוריה, שמוגשות מעל תבשיל במיה בלאדית (59 שקלים). יש גם מנות כמו רוסט עגלה שמוגש עם לחם בריוש (69 שקלים), קובה נייה ממולאת בבשר בקר וצנוברים באינטרפרטציה חדשה ושושברק ממולאים באסאדו שמוגשים מעל יוגורט חם (79 שקלים).
לפני כל אלה יצא לשולחן לחם טאבון מושלם שמוגש עם טחינה ירוקה, סלסת עגבניות, פלפל חריף וזיתים טעימים שכובשים במקום, ואם תישארו רעבים יש גם מנות ביניים כמו שיפוד טונה עם קישוא ותפוח אדמה קריספי או אסאדו מפורר עם דוקה מצרית מעל בריוש. בגזרת העיקריות יש פילה עגל (129 שקלים), פילה מוסר (119 שקלים) ושוש טווק – עוף מושרה במרינדה מעל ריזוטו ואנטרקוט (98 שקלים). יש גם דיל של ארוחה זוגית של מנות ראשונות ופתיחים ב-250 שקלים (לא כולל שתייה), אותה אפשר כמובן להרחיב עם מנות עיקריות וקינוחים בתוספת תשלום.
דה בלנד. פאולוס ה-6 נצרת, 04-6107000, שעות פתיחה: שישי-שבת מ-18:00
הבר של תמר בעכותיקה, עכו
כשמדברים על עכו עולים בראש החומוס של סעיד, חומות העיר העתיקה, הים ואורי בורי. עכשיו אפשר להוסיף לאלה את הרופטופ האינטימי שפועל על הגג של מלון הבוטיק עכותיקה. מדי יום חול ב-18:30 הוא הופך לטאפאס בר עם נוף מטורף לים.
ההגעה למקום כרוכה אומנם בטיפוס של 46 מדרגות, אבל כשמסיימים את המסע הלסת נשמטת מעוצמת ההפתעה. המקום פתוח לקהל הרחב והוא לא גדול אבל יש בו אווירה קסומה, נוף עוצר נשימה וריהוט לבן פשוט – ממש כמו באיי יוון. בעלי המקום תמר ומאיר דודסון אחראים על האירוח - תמר מכינה קוקטיילים בבר ומאיר מסתובב בין האורחים כדי לוודא שכולם נהנים. השף סאלח מגיש מנות טאפאס עכואיות משתנות עם דגים, כמו סלט טאבולה ודגים כבושים ומומלחים בשלל וריאציות. ארוחה זוגית עולה 250 שקלים וכוללת 8 מנות קטנות (חמות וקרות) משתנות, ויחד עם הטאפאס מוגש לחם טאבון מצוין ולידו ממרח עגבניות ורימון מפתיע, ממרח פלפלים, טחינה ירוקה וחצילים שרופים בטחינה.
מעוניינים בארוחת בוקר על הגג? הארוחה, שפתוחה גם למי שאינם אורחי המלון, מוגשת בימים ראשון-חמישי ב-8:30-11:00 ובסופי שבוע ב-8:30-13:00 וכוללת בופה קטן ומדויק עם לחמניות זעתר חמימות ממולאות בגבינה, סלטים, גבינות ומנת ביצים לבחירה. מחיר הארוחה 95 שקלים לאדם, ומדובר בחדשות מסעירות למי שמגיע לעיר העתיקה בבוקר ולא מעוניין להתחיל את היום בניגוב חומוס.
הבר של תמר. בווייז עכותיקה, 04-6511663 או דרך אונטופו