אולי זו עליית המחירים במרכז העיר ואולי זו הטרנדיות שדבקה בדרום תל אביב - אי אפשר להתעלם מכך שלא מעט מסעדות ובתי אוכל נפתחים לאחרונה באזור. האחרון שבהם נקרא סמואל (אל תתבלבלו עם המסעדה באותו השם שנפתחה לאחרונה בצפון העיר ומתמחה באוכל ביתי) והוא נפתח בשבוע שעבר על חורבות מסעדת שטייטל הוותיקה שפעלה במקום שנים.

על סמואל אחראי השף שמואל בן בסט, שמציע כאן תפריט בלקני עם מגוון מאזטים על טהרת הדגים, הנקניקים והסלטים, לצד שפע אלכוהול ואווירה משפחתית שמחה. בן בסט עבד בעבר במסעדות באיטליה והיה אחראי גם לשני מפעלים לייצור פסטה טרייה בארץ, ובמקביל עבד במסעדות שונות בתל אביב, ים המלח וראשון לציון.

אין תמונה
תמצאו כאן מבחר מאזטים
אין תמונה
לצד מנות רציניות הרבה יותר

כעת החליט לראשונה בן בסט לפתוח מקום משלו, שבו הוא משלב בין מטבחים מטורקיה, יוון ובולגריה. תמצאו אצלו, למשל, קיופולו - סלט פלפלים וחצילים שרופים (24 שקלים); צזיקי (26 שקלים); נקניק טורקי בשם סוג'וק (28 שקלים); פפריצס קון קזו - מנה מהמטבח הספרדי יהודי של פלפל קלוי ממולא בגבינת פטה ומצופה בציפוי פריך על רוטב עגבניות פיקנטי; מוסקה חצילים ובשר (48 שקלים); מאנטי - רביולי כבש בנוסח טורקי ברוטב פלפלים ויוגורט (57 שקלים), סופלקי פרגיות או כבש שמוגש על פיתה עם ירקות על הגריל וצזיקי (79-58 שקלים); ופלסקביצה - קציצה סרבית ממולאת בגבינת קשקבל שמוגשת בלחמנייה עם ביצת עין (64 שקלים).


המקום נמצא בימים אלה בתקופת הרצה ופתוח כרגע בימים ראשון עד חמישי בשעות הערב בלבד, מ-17:00 ועד 19:00 למאזטים ומנות ראשונות, ומ-19:00 לארוחה מלאה שתוגש עד 23:00. לאחר מכן יוגשו שוב מאזטים ומנות ראשונות עד חצות וחצי. בימי שישי המקום פתוח לבראנץ' בסגנון בלקני מהשעה 11:00 ועד 16:00.

סמואל. ידידיה פרנקל 64, תל אביב. ראשון עד חמישי 17:00-00:00, שישי 10:00-17:00. 03-9012630. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל