מאז שנפתחה לפני כשנתיים הגישה מסעדת גורדוס בחולון לא מעט מנות גימיקיות, ויש שיאמרו שנויות במחלוקת. מהמבורגרים עצומים בגודלם, דרך מילקשייקים עם עשרות תוספות ועד ספיישלים מתחלפים מוגזמים במיוחד כמו המבורגר סוכרייה על מקל או פיצת פנקייק עצומה. בקיצור, שמרנות אינה מנת חלקה הקולינרית של המסעדה הזאת - אבל בסוף השבוע האחרון היא בהחלט הגיעה לשיא חדש.
בסרטון שהועלה לעמוד הפייסבוק של המקום מוצג קינוח חדש של המסעדה, שמוגש בכלי הגשה לא קונבנציונאלי בעליל - אסלה אמיתית, שממנה גם אוכלים הסועדים. הסרטון, שאינו בוחל באמצעים כדי לעורר הלם (אנחנו מבטיחים לכם, רק תציצו), צבר כבר קרוב ל-5 מיליון צפיות מעמוד הפייסבוק של המסעדה, ועורר סערה של ממש ברשתות החברתיות. כצפוי, רבים הזדעזעו מאופן ההגשה המקורי אך המפוקפק הזה והטיחו בבעלי המקום תגובות קשות. מצד שני, בעלי המסעדה וגורמים מטעם ההנהלה טוענים שבעקבות הפוסט קיבלו מאות פניות המבררות את זמינות הקינוח.
כשאנחנו דיברנו עם גורדוס הם נשמעו מרוצים במיוחד, הן מההתעניינות בקינוח החדש והן מההד התקשורתי שקיבל הסרטון. הקינוח, מתברר, מורכב ממוס שוקולד עם קונפיטורת אננס (שמצולחתים בדיוק כמו בתוך אסלה באופן הכי ריאליסטי שיש), עולה 75 שקלים ומתאים לארבעה סועדים. והאסלה עצמה? מהמסעדה מוסרים: "מדובר בשתי אסלות חדשות שנקנו במיוחד לטובת הגשת הקינוח. הן עוברות תהליך ניקוי ידני בנוסף למדיח, כמו כל כלי חרס אחר במסעדה".
ולמה לא להגיש פשוט קינוח שוקולד בצלחת רגילה?
"בסופו של יום המוס הטעים שלנו יכול היה להיות מוגש גם בצלחת או בכוס פשוטה. הבחירה בכלי אחר היא בסך הכל אקראית ותואמת את הלך הרוח הקליל, שובר השגרה והבלתי צפוי שלנו בגורדוס".
לטענת המסעדה, הסרטון שותף מסביב לעולם והגיע ללמעלה מ-8 מיליון צפיות בפלטפורמות שונות - מה שכצפוי הביא להמוני דיונים יצירתיים ברשתות. "רוב האנשים מקבלים את המנה בצורה טובה", אומרים לנו בגורדוס.
אגב, המסעדה החולונית היא ממש לא הראשונה בעולם שעושה שימוש באסלה ככלי קיבול למזון. ברחבי אסיה קיימות מסעדות קונספט שמוקדשות כל כולן, מהכיסא ועד התפריט, לנושא השירותים, ובייחוד לאסלות.
אז מה אתם אומרים, הייתם מסוגלים לאכול מהאסלה? אם אתם משום מה סקרנים כל כך שאינכם יכולים להתאפק, המנה מוגשת רשמית במסעדה מהיום, כחלק מהתפריט הסודי של המקום שזמין לגולשי האפליקציה. בתיאבון.