אם חשבתם שהסיפור של האוכל המקסיקני בישראל יסתיים בכמה מסעדות אינטימיות ומגניבות, במרכז כמו לה אוטרה המתקרבת של קבוצת אימפריאל, פאנצ'ו, לוס ברנינג טאקוס או אל טאקו, תחשבו שוב. ענקית האוכל הישראלית מוזס, הרימה את הכפפה ופתחה לפעילות את מקסיקלי (Mexicali) בהרצליה פיתוח. המסעדה הראשונה היא ככל הנראה סיפתח לרשת בת של מוזס וההימור שלנו היא שהמקום יכבוש את הישראלים בסערה.
המיתוג המזוהה עם רשת ההמבורגרים מוזס מופיע גם במקסיקלי רק שבמקום המבורגרים תמצאו כאן שפע של בוריטו, קסדיות, מנות עיקריות מפתות. וגם מספר גדול של מנות שמתאימות לטבעונים ולצמחונים. "את מקסיקלי החדשה פתחנו לפעילות אתמול על חורבות סניף מוזס בהרצליה פיתוח", מספר אחד הבעלים של רשת מוזס יורם ירזין, שהוא גם הבעלים של מסעדת טאקרייה המקסיקנית המצליחה בתל אביב. "הרצליה כבר התמלאה בהמבורגרים וזה התחיל להיות משעמם, אז לאור ההצלחה של הטאקרייה וההבנה שעם ישראל אוהב אוכל מקסיקני לקחנו את הקונספט להרצליה. מקסיקלי היא מסעדה נורא טעימה וזולה, עם תפריט רחב יותר מהטאקרייה כך שהיא מתאימה למשפחות וגם לנוער".
עוד באוכל טוב:
בתפריט המסעדה החדשה ניתן למצוא נאצ'וס - טורטייה צ׳יפס עם גבינות מותכות, חלפניו, עגבניות וכוסברה (40 שקלים), קסדיית גבינות עם תערובת גבינות, בצל על הפלאנצ'ה, כוסברה וצ'ילי (30 שקלים), תירס על הגריל עם איולי פפריקה מעושנת, גבינה צפתית קשה, כוסברה ואבקת צ'יפוטלה (30 שקלים), סלט אקפולקו עם תערובת עלי חסות, כרוב, אבוקדו, צנונית, כוסברה, גרעיני דלעת ורצועות טורטייה קריספית עם רוטב בוטנים וליים (36 שקלים), טאקו עוף בטומטייה - עוף בבישול ארוך במרינדה של טומטיו עם סלסת עגבניות וכוסברה (30 שקלים), טאקו צ'ילי טבעוני - תבשיל מקסיקני של שלושה סוגי שעועית עם צ'ילי, עגבניות, פטריות, ירקות שורש וסייטן עם סלסת עגבניות טריות, כרוב, כוסברה וגבינה טבעונית (30 שקלים), בוריטו בקר - צלעות בקר בבישול ארוך במרינדה של אננס ואצ'יוטה בטורטייה מגולגלת עם אורז, ממרח שעועית, סלסת עגבניות, חסה, סלסה חריפה, גבינות ושמנת חמוצה (40 שקלים), פילה דג בקראסט קמח תירס על מצע רוטב פלפלים, אננס ופלפל הבנרו בליווי חסה, צנונית, פלפל ואננס טרי (88 שקלים) ופהיטה עוף - רצועות חזה עוף על הפלאנצ'ה עם בצל סגול ופלפלים חרוכים (58 שקלים).
מקסיקלי רוצה להיות רשת שמחה וצבעונית, כך שלצד התפריט השופע מוגש מבחר גדול של אלכוהול שהולך טוב עם האוכל הזה כמו מרגריטות, טקילות ובירות. אם עד כה לא ידענו האם האוכל המקסיקני יצליח לצאת מגבולות הגזרה של הסצנה התל אביבית, כשענקית כמו רשת מוזס לוקחת את המושכות אנחנו כבר בטוחים שמדובר בטרנד הבוער ביותר כרגע.
מקסיקלי. אריה שנקר 14, הרצליה. טלפון: 09-9566628. ראשון-שבת 18:00-23:00. לא כשר.