חשבנו שראינו הכל בגזרת הפלאפל, כנראה אוכל הרחוב הפופולרי מכולם בישראל, אבל השבוע הסתבר לנו שכוח הדמיון האנושי חסר גבולות. עד כמה המוח האנושי יצירתי ופורה? עד כדי כך שמישהו אשכרה חשב על לשלב בין פלאפל לבין וופל בלגי. כן, והקסם הזה קורה בראשון לציון.
על המקום החדש, שנקרא פלאפל בלגי, אחראים טלי ואלמוג שם טוב. השניים, זוג נשוי שהחליט לנסות את מזלו בזירת המסעדנות, החליטו ללכת על מנה שאף אחד לא טעם או ראה קודם - פלאפל בצורת וופל בלגי. המנה (הטבעונית) שמציעים בני הזוג בפלאפל בלגי גדולה במיוחד ובמקום כדורי פלאפל, מאסת הפלאפל מוכנסת למכשיר וופל בלגי, ולמעשה הפלאפל עצמו מהווה את התחליף גם לפיתה ומשמש ככיס לסלט, הטחינה ושאר התוספות.
מנת הפלאפל של פלאפל בלגי (שאנחנו מזכירים, היא טבעונית לחלוטין) כוללת גם טחינה, סלט, וחמוצים. לטענת בני הזוג, המעבר מטיגון הפלאפל להכנתו במכשיר הוופל הבלגי תורם לכך שהפלאפל שלהם בריא בהרבה, והוא אינו כולל שמן כלל או טיגון.
פלאפל בלגי הפך להיסטריית רשת עוד הרבה לפני שהמקום עצמו אפילו נפתח. סטטוס שפרסם אלמוג על פתיחת המקום צבר אלפי לייקים, שיתופים ותגובות. הרשת, כך נראה לפחות בינתיים, צמאה לגימיקים גם אם הם מגיעים מהכיוון של המאכל הקלאסי מכולם.
מנה של פלאפל בלגי תעלה לכם 30 שקלים. אם תרצו מנה מוקטנת, ניתן לרכוש אותה גם בפיתה בעלות 20 שקלים. עוד בתפריט של פלאפל בלגי: חומוס עם תפוחי אדמה, טחינה, פטרוזיליה ורוטב שיפקה עם פפריקה וכמון (28 שקלים); מסבחה (28 שקלים), חומוס פול (26 שקלים) וסלט ירקות (20 שקלים).
אז האם תהיו מוכנים לאכול פלאפל שלא מגיע בכדורים? אנחנו טעמנו ויש לנו מסקנות: המנה משביעה בהרבה מפלאפל רגיל, וגם כוללת הרבה יותר פלאפל. הוופל עצמו בשרני ועבה, ומציע טעמים טבעיים של החומוס עם עשבי תיבול, כי בעצם הפלאפל לא עובר שום טיגון (אלמנט הטיגון מאוד מאוד טעים כמובן, וקצת חסר למכורים לפלאפל הקלאסי). בסך הכל המנה מרגישה מאוד בריאה, אם כי מעט כבדה, אבל אין בה טיפת שמן, וזאת יציאה מגניבה במיוחד.
פלאפל בלגי. רוטשילד 119, ראשון לציון. כשר