זה כבר כמה חודשים שהמסעדה הטבעונית "מעבר" פועלת בפסאז' בתל אביב בשעות הצהריים, והשמועה על אודותיה עוברת מפה לאוזן גם בקרב אוכלי בשר מושבעים. על מה ההתלהבות, אתם שואלים? ובכן, עושה רושם שהיא קשורה לא רק לאוכל המוגש במקום, אלא גם למחירים ההוגנים של המנות - עניין שאינו מובן מאליו לאור הנטייה הגוברת של מסעדות טבעוניות לתמחר את מנותיהן כאילו הן הן פלא הבריאה.
עוד ניוזים ודברים טעימים אצלנו בפייסבוק
מאחורי המקום החדש עומדים הבעלים של מועדון הפסאז' בן רוטשילד ואליעזר פרץ, שחברו לשף רועי הרצוג, שעבד במשך מעל לשש שנים אצל השף אייל שני, ולמיכל אוגד, מלצרית ומארחת לשעבר, שאחראית על אחורי הקלעים של המסעדה החדשה. "אנחנו המון שנים בתחום המסעדנות, ורצינו לפתוח מקום שיעשה טוב גם לאנשים וגם לחיות", מסבירה אוגד. "חברנו לבעלי הפסאז', שחיפשו מישהו שישמיש את המקום בשעות הבוקר והצהריים, וכך נולד הרעיון של המסעדה".
עוד באוכל טוב:
- מבחן טעימות: הסופגניות הכי טעימות של חנוכה 2014
- בר כוכבא: מסעדה קז'ואלית וחדשה בתל אביב
- חם מהתנור: חיתוכיות ריבה
מהשעה שבע וחצי בבוקר יוגשו ב"מעבר" ארוחות בוקר של קפה וכריכים, ומ-12:30 ועד 16:30 יתפסו את מקומם ארוחות צהריים טבעוניות, כולל מנת הדגל הנקראת "הר", שמשתנה מדי יום וכוללת שילוב של קטניות, דגנים, ירקות קצוצים ועשבי תיבול על ברוסקטה מלחם מחמצת עם טחינה, ולצדה כוסית מרק ובטטה אפויה. והנה אנחנו חוזרים לשוס האמיתי - מחירי כל המנות המוגשות ב"מעבר" בשעות הצהריים הוא 29 שקלים, סכום שפוי לכל הדעות.
מה עוד אפשר לאכול בטבעונית החדשה? פסטה ברוטב עגבניות מקדש ברנע עם שום, חריף וטחינה שמוגש עם בטטה; סלט שוק עם חסה, עגבנייה, מלפפון, בצל, צנון, סלק, גזר וחריף עם קרעי לחם מחמצת במיץ עגבניות; ומסבחה עדשים שחורות. בימי חמישי מוגשת במקום גם מסבחה עדשים, ובימי שישי חומוס ובירות. לצד כל אלה מוגשים במסעדה גם מיצים סחוטים וקפוצ'ינו עם חלב שקדים המיוצר במקום.
"התגובות שאנחנו מקבלים הם חיוביות מאוד", אומרת אוגד. "רוב הלקוחות שלנו לא טבעונים, ולמרות זאת הם אוכלים פה על בסיס קבוע וחוזרים שוב ושוב".
המעבר. אלנבי 94, תל אביב, שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:30-16:30, שישי 7:00-שעה לפני כניסת שבת.