הקורונה הובילה לפריחת הבייקריות ובתי המאפה, שמאז הולכות ומתפשטות ברחבי הארץ וכל פעם מצליחות להפתיע עם פחמימות מפוארות בשלל ציפויים ומילויים. אם יש משהו שהופך את העסק הזה לנחשק אפילו עוד יותר, הרי שזהו השילוב בין "מקום סודי" ו"פתוח רק ביום שישי". ככה זה כשאקסקלוסיביות מהלכת עלינו קסם והפומו מהחוויה הוויראלית המדוברת משתלט.

בהתאם, ההיכרות עם סטודיו סניורה מאתגרת: המקום הזה פועל רק ביום שישי ורק מ-9:00 עד 14:00, ובשישי האחרון ב-11:00 הכול היה סולד אאוט. לא רואים את הסטודיו הזה מהרחוב וצריך לדעת איזו דלת לפתוח כדי להיכנס לפסאז' שבו נישא ריח מדהים של אפייה. מאחורי הדלת ניצבת עמדה גדולה ויפה עם מאפים שתכף נרחיב עליהם. התור מתחיל מ-8:30 וב-9:00 כבר עומד תור של חובבי פחמימות שממתינים בסבלנות לפתיחת הדלתות.

היתם משלמים על זה כמעט 100 שקל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הייתם משלמים על זה כמעט 100 שקל? | צילום: לין לוי, mako אוכל

אין ויטרינה, תעמיסו

אחרי פתיחת הדלתות זה הולך ככה: נכנסים, לוקחים מגש נירוסטה, מעמיסים מאפים ועומדים בתור לקופה. בתצוגה אפשר למצוא שורה ארוכה של מאפים מתוקים ומלוחים, ביניהם: קרואסון שקדים ופרלינה שקדים עם מי זוהר (19 שקלים), קרואסון ג'אנדויה (24 שקלים), מאפה פיננסייר פירות יער (12 שקלים), מאפה קרם ורדים ופירות יער טריים (28 שקלים), בוסטוק עם קרם שקדים, פטיסייר ופירות אפויים (22 שקלים), ברד פודינג עם פטל, פיסטוק ושוקולד לבן (24 שקלים) ופאן סוויס שוקולד מריר (23 שקלים).

לאבנה מעושנת עלי זעתר וקראמבל שומשום - התעלפי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שילוב מעולה בין לאבנה מעושנת, עלי זעתר וקראמבל שומשום עם בצק מושלם | צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרה המלוחה נצפו מאפה עם בשמל, בצלים ופרמזן (26 שקלים), מאפה פולנטה ופטריות (27 שקלים), מאפה גבינת בושה, ריבת שזיפים ותאנים (28 שקלים), מאפה ריבת עגבניות, גבינת המאירי ופרחי בזיליקום (27 שקלים). אני שמתי את ידיי על בורקס עלי גפן, תרד, כרישה וגבינת קדוש (24 שקלים) שאחרי ביס התפוצץ למיליוני פירורים טעימים; מאפה מדופף עם לאבנה מעושנת, צ'ימיצ'ורי, עלי זעתר וקראמבל שומשום (25 שקלים); עוד מאפה מבצק מדופף עם תפוח אדמה, צ'דר, עירית וקרם פרש (21 שקלים) שהזכיר טעמים מבראנצ'ים במסעדות שף, ולקינוח סינבון ענק ודביק מצופה בקרם וניל (24 שקלים). כל אחד מארבעת המאפים האלו, שביחד עלו ביחד כמעט 100 שקלים, היה מצוין: הבצק היה מושלם, התוספות מעולות והביצוע הכללי היה יוצא מן הכלל. 

תצוגה ששווה את הכול (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תצוגה של סטודיו סניורה | צילום: לין לוי, mako אוכל

את סטודיו סניורה פתחו שחר סניור ואריאל זביב שהכירו במסעדת פופינה, שם הוא עבד כסו שף והיא כקונדיטורית. משם הוא המשיך למסעדת OCD, והיא פתחה את הסטודיו - חלל לארוחות פרטיות שבימי שישי הופך למה שתואר כאן. הניסיון שהשניים צברו ניכר פה בהכל, אפילו בזרי הפרחים היפים שהם הניחו בין המאפים הפוטוגניים שלהם. שילוב הטעמים של המאפים מרענן, כיפי ומפתיע. אם יש דבר אחד שאני מצטערת עליו זה שלא טעמתי פה את הקובנה (35 שקלים לקטנה או 65 שקלים לגדולה).

סטודיו סניורה. אבולעפיה 5, תל אביב יפו. ימי שישי 09:00-14:00