האווירה הצרפתית ממשיכה להשתלט על תל אביב. אחרי שסיפרנו לכם על קפה נורדוי החדש, עוד פתיחה באווירה פרנקופילית במיוחד מגיעה למחוזותינו. הכירו את הוטל דה ויל (Hôtel de Ville). התרגום מצרפתית הוא "בית העירייה", אך המקום נקרא כך במשמעות פחות בירוקרטית, אלא כמוקד להתכנסויות ומפגשים מעניינים.  

על הוטל דה ויל אחראים השף יוגב ירוס והמיקסולוג אריאל לייזגולד. המקום נפתח להרצה רק השבוע וכבר מתגודדים בו תורים ארוכים מחוץ לדלת בכל ערב, כשהוא מתעתד להיות גסטרו בר שממשיך את דרכם של מקומות אחרים ומסוגננים עליהם אחראי לייזגולד כמו למשל בר הקוקטיילים הבל בוי, 223, והבאטלר, רק בדגש משמעותי יותר על קולינריה (בכל זאת, יוגב ירוס הוא שף שיש ברזומה שלו לא מעט מסעדות רציניות ומכובדות כמו מל ומישל האיטלקית המקסימה או בית קנדינוף שמשלבת אוכל ואמנות).

המקום ייפתח בחודש הקרוב בשעות הערב בלבד ובהמשך יהיה פתוח גם בשעות הבוקר והצהריים. גם כאן, יהיה האוכל בהתאם לשם ולאווירה כולה, עם תחושה של צרפת, וכך גם נושא הקוקטיילים, עליו יהיה אחראי לייזגולד שגם בהם תהיה אווירה צרפתית. גם בהוטל דה ויל כמו ביתר הבארים המסוגננים של לייזגולד ושותפו העסקי אבירן אבידן, מולבשים המלצרים והברמנים בהתאם להלך הרוח במקום, הפעם בלבוש עם כיתובים בצרפתית, ובכלל המקום כולו מעוצב תחת הקו הצרפתי הקלאסי וקשה שלא להרגיש בפריז בשנייה שנכנסים לכאן (גם אם ממשיכים לראות לשמוע את רחוב דיזנגוף העמוס). 

 

הוטל דה ויל פירות ים  (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
פרנקופילי ומסוגנן. הוטל דה ויל | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

הוטל דה ויל פטה  (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
צלחת שרקוטרי. צרפת או לא צרפת | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

הוטל דה ויל מורכב משני חללים- חלל פנימי ובו כמובן בר מאחוריו מתנועעים הברמנים במיומנות שנראית לפעמים קצת כמו ריקוד. אם אתם מהאנשים שלא מעוניינים לא להתיק את העיניים ממשקשקי הקוקטיילים כל הערב, או פשוט בא לכם להתענג על הבריזה שבינתיים מיטיבה עם הערבים שלנו, אז יש כאן גם חלק חיצוני רחב ידיים שמאפשר להשקיף על העוברים והשבים ברחוב עצמו. 

התפריט כאמור מדבר כמעט כולו צרפתית (זאת למרות הקושי לשלב את תחושת פריז עם החום הושרר בלבנט). בין המנות כאן ניתן למצוא אויסטר ג'ילרדו שמוגש פה עם גרניטת ווסאבי (28 שקלים ליחידה), מנת נשנוש נדיה ופריכה של ביצי דגים עם תפוצ'יפס תוצרת בית וקרם פרש (58 שקלים); מנת פתיחה מנחמת של גראטן סרטנים על תפוח אדמה סגול ופרמזן (58 שקלים), מוס כבדי ברווז ועוף בתוך מקרון פטל, תימין ופלפל אדום (18 שקלים ליחידה), חזה וכבד של ברווז ממשק לוין עם תפוח אדמה סגול, כרוב ניצנים, ותפוז כבוש (128 שקלים), וטרטין רטטוי שבו ירקות בסגנון פרובנסאל, עלי צלפים, רומסקו שקדים, ושמן שקדים על צנים (68 שקלים).

בנוסף, אל חשש אם צרפת ובייחוד האוכל שלה אינם כוס התה שלכם. יש כאן גם קלאסיקות לחובבי הבשר והאוכל האיטלקי, כמו המבורגר עם שאלוט מוחמץ, קטשופ שעושים במקום, ואפשרות לתוספת מושחתת של גבינת גרוייר (68 שקלים), קרואסון שקדי עגל עם איולי לימון כבוש, מאשוויה חריפה ועלי ריג'לה (78 שקלים), אנטריקוט קלאסי במשקל 300 גרם בחמאת פרובנס וצ'יפס (118 שקלים), חזה עוף צלוי על העצם (78 שקלים), ניוקי עם פרמזן וקרם פרש (68 שקלים), וטליאטלה קרבונרה עם בייקון, חלמון, גרידת לימון ופרמזן (64 שקלים).

בגזרת הקינוחים תמצאו פה קרם ברולה עם קמומיל ופטל טרי (38 שקלים) ומרק מלון קר עם סורבה אננס ועלי פפרמינט (38 שקלים). בהמשך תוגש במקום ארוחה עסקית משתלמת בין השעות 12:00-17:00, במסגרתה במחיר המנה העיקרית תקבלו גם כוס יין, לחם, ומנה ראשונה.

 

הוטל דה ויל טרטר בשר  (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
ויש גם טרטר. כמובן | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

כיאה למקום שהקוקטיילים הם חלק מהותי בו, צריך לתת את הדעת גם עליהם. לפני הפתיחה, לייזגולד חקר את נושא השתייה הצרפתית ורקח שילובים מסקרנים על בסיס חומרי גלם שקשורים לתרבות הצרפתית. בין היתר תמצאו פה קוקטיילים מושקעים כמו  Ami et Tami – קלבדוס מתובל בנשיקות של בגט קלוי, פירות אדומים, ליים, אקליפטוס וסיידר אגסים; מארי דה ויל – מאר דה גלילי מתובל בציר סרטנים עם תערובת עגבניות ותבלינים או קוקטייל פרנץ' 57 בגרסה של הוטל דה ויל המשלבת שמפניה עם ג'ין, לימון ועשבי פרובנס. מלבד קוקטיילים (שנעים בין 32-52 שקלים) יוצעו בתפריט גם יינות צרפתיים וישראלים. 

צפון רחוב דיזנגוף הוא אמנם אזור עמוס בבליינים, אך כזה שלפחות מבחינה קולינרית לא במיוחד זכה להרבה יחס בשנים האחרונות. יש כאן שפע של בארים פשוטים להגיע לשתות בהם בירה אבל לא בדיוק אינספור מקומות בילוי מסוגננים יותר שגם אפשר לאכול בהם היטב. כעת, נראה כי התמונה הזאת מתחילה להשתנות, לא רחוק מההוטל דה ויל נפתח לפעילות ממש לאחרונה גם בר האוכל המדובר של השף אבי ביטון קפה פופולר (שפתח גם את חלל המסעדה שלו לאחרונה, והיא הפכה לעמוסה בדיוק כמו הבר עצמו), ומן העבר השני לחלוטין של המתרס הקולינרי, נפתח לפעילות השבוע באותו אזור גם בית הקפה- מסעדה בריאותית המשודרגת מבית האורבן שאמאן שמהווה תוספת מעולה לאזור בדמות ארוחת בוקר או צהריים.  

הוטל דה ויל. דיזנגוף 230, תל אביב. 03-9746999. ראשון-שבת 17:00-02:00 . לא כשר