מסעדת קלאש בתל אביב, הסוף
אחרי הסגירה המרעישה של מסעדת רפאל של השף רפי כהן, השבוע נסגרה גם מסעדת קלאש שבמלון ניקס בתל אביב. המקום, שנפתח בחודש יולי החולף בהובלת השף הגלילי חיים טיבי והמסעדן איציק המל, היה ביסטרו ים תיכוני מושקע, והוא נסגר אחרי זמן קצר לאור סכסוך וחילוקי דיעות רבים בין הגורמים שהפעילו את המסעדה לגורמים פנימיים במלון ניקס. השף חיים טיבי חוזר בינתיים לפעול בגליל, שם הוא מפעיל את מסעדת טיביס. במסעדה עצמה אין כרגע מענה והיא פועלת לעת עתה במתכונת של ארוחות בוקר לאורחי המלון בלבד.
סוסו ובניו של עומר מילר מתרחב לרשת
לאחר שהודיע על סניף חדש במתחם גינדי החדש בתל אביב, השף עומר מילר פותח סניף נוסף להמבורגריית הסטריט-פוד שלו סוסו אנד סאנס בתל אביב. הסניף החדש צפוי להיפתח בפינת הרחובות המבוקשת דיזינגוף-בן גוריון. שני הסניפים החדשים (שאמורים למתן את התור הארוך לרכישת ההמבורגרים של מילר בשדרות רוטשילד) מתוכננים להיפתח בעוד כחודש.
מסעדת יאקימונו באילת, הסוף
אחרי 4 שנות פעילות במלון רויאל ביץ', הסניף של מסעדת הסושי העילית יאקימונו יסיים את פעילותו בעיר הדרומית לעת עתה. לפי מקורבים לבעלי המקום, ייתכן והמסעדה תיפתח מחדש במיקום אחר בעיר הדרומית, אך כרגע המקום ייסגר כבר ביום ראשון הקרוב.
מנגל עצמאות בבר או וין, תל אביב
בר או וין יחגגו את יום העצמאות (2.5) עם "תפריט מנגל" מיוחד. לכל שולחן יוגש מגש סלטים (58 שקלים) שיכלול 8 סלטים כמו חומוס, צזיקי, סלט כרובית, מטבוחה ועוד. בהמשך בערב יציעו לחוגגים גם שיפודי פירות ים, בשרים דגים וירקות. בין השיפודים: שיפוד שרימפס (68 שקלים); שיפוד חוט שדרה (38 שקלים); שיפוד קבב (38 שקלים); שיפוד קלמרי (54 שקלים); Uשיפוד טופו וירקות (24 שקלים). לקינוח יוגשו כנאפה ומלבי, ולאורך כל היום יוגש לשולחן פרוזה (ברד של יין רוזה). האירוע יתקיים בין השעות 11:00 ל-19:00.
בר או וין, רוטשילד 7, תל אביב. 050-3366622
עסקית מיוחדת לעצמאות ברשת קפה לואיז
רשת קפה לואיז תחגוג את יום העצמאות ה-69 למדינה עם עסקית ב-69 שקלים. בין המנות בתפריט העסקית: צאן סלק - סלקים מקורמלים על קרם יוגורט עיזים עם רוטב בלסמי ועלי מיקרו בזיליקום; חציל עדשים - ממרח חצילים ועגבניות מעוטר בעדשים שחורות, נבטי חמנייה וסלט עצמאות ישראלי. בין העיקרית לבחירה: קוסקוס מלא עם ירקות - קוסקוס מקמח מלא, אפונה ירוקה, ברוקולי, בצל ופטרוזיליה; פסטה בלקנית - פסטה אורגנית מקמח מלא, קוביות חצילים, פטריות ופסטו בזיליקום (אגוזים), עגבניות מיובשות, בייבי תרד ופטה עיזים מגורדת; פאייה טבעונית; פאד תאי לואיז - דפי אורז מוקפצים עם ירקות חלב קוקוס וקוביות טופו או חזה עוף; והינדו כתום – קוסקוס מקמח מלא עם תבשיל גרגירי חומוס ואזוקי, קוביות בטטה אפויות, שום, בצל, עגבניות חממה וטופינג של טחינה ושמן מורינגה.
יום העצמאות במסעדת גרקו, תל אביב
לכבוד חגיגות יום העצמאות יציעו בגרקו (שלישי, 2.5) ערב גריל יווני שיכלול פלטת סלטים יוונית לצד מנות ספיישל כמו נקניקיות חריפות עם בצל ועגבניות על הגריל, סופלקי שרימפס וקלאמרי, סלט זוקיני ורוטב עגבניות חריף, שייטל טלה ,סופלקי אנטרקוט עם סלט נענע ובצל סגול, טיבון טלה, וצלעות טלה במשקל 500 גרם. טווח המחירים לערב המיוחד ינוע בין 84 שקלים ל-186 שקלים למנה.
גרקו, אורי צבי גרינברג 24, תל אביב. 03-7411022
עצמאות במסעדת חאלד עדווי, טבעון
מסעדת חאלד עדווי בטבעון מזמינה את קהל המנפנפים להצטייד במגוון סלטים תוצרת המקום: חומוס, טחינה, כרובית בטחינה, סלט טורקי, תבולה, ג'רגיר, סלט תורכי, מגוון סוגים של חצילים, כרוב לבן או אדום, חמוצים ועוד. מחיר הסלטים הוא לפי משקל: חצי קילו ב-15 שקלים (למעט טחינה ב-20 שקלים), וקילו ב-30 שקלים (למעט טחינה ב-40 שקלים).
חאלד עדווי, כיכר זובידאת, רמת טבעון (לשעבר מסעדת סמיראמיס). 04-9536610
חגיגות ערב העצמאות בבוטניקה בר, תל אביב
בר הקוקטיילים בוטניקה יחגוג את ערב יום העצמאות עם תפריט ספיישלים שיוגש בנוסף לתפריט הרגיל. תפריט הספיישלים יכלול קוקטיילים כמו Western front – שקדים, לימון, סוכר מולסה, וויסקי "מילק אנד האני" ישראלי צעיר, שוקולד וקוקטיילים נוספים. לצד הקוקטיילים יגישו במקום גם תפריט שיכלול מנות באווירת החג כמו שיפודי טריאקי סלמון (35 שקלים); שיפודי פטריות בשמן זית עשבי תיבול (25 שקלים); שיפודי ירקות שורש בתימין וגרידת לימון (25 שקלים); קרפצ'יו בקר (45 שקלים) ועוד.
בוטניקה, רחוב הירקון 78, תל-אביב.
יום העצמאות במסעדת אום כולתום, חיפה
אום כולתום חוגגת עצמאות עם תפריט מיוחד של חומוס עם תוספות על האש: חומוס ארינג'י עם פרגיות סומק ועמבה; חומוס חציל שרוף ופלפל ירוק עם טחינה גולמית; וחומוס פורטבלו ובצל חרוך על האש. בנוסף, במקום יוצב בר קוקטליים שיציע שלל משקאות מיוחדים.
אום כולתום, שדרות מוריה 60 חיפה. 04-8852227
עצמאות ברשת BBB
ברשת BBB יחגגו את יום העצמאות עם מנת ספיישל שתוגש בכל הסניפים: ספישל ישראלי 320 גרם – 2 קציצות המבורגר בקר עם בצל ופטרוזיליה קצוצים על מצע חציל צלוי, טחינה וסלסת עגבניות. המנה מוגשת עם צ'יפס וטחינה (69 שקלים). מנות הספיישל יוגשו ביום שני (1.5) החל מהשעה 20:00 ועד יום שלישי (2.5) בסוף היום.
ערב עצמאות במסעדת אברטו, גדרה
מסעדת אברטו תחגוג את יום העצמאות עם תפריט מנות ספיישל שיוגשו בנוסף לתפריט הרגיל. בין מנות הספיישל ניתן למצוא מנות כמו המבורגר קצבים עם קוסטיצה חזה בקר, איולי ברביקיו מעושן, גבינת צ'דר וביצת עין בלחמניית בריוש חלב, לצד צ'יפס קלאסי עם איולי רמולד (89 שקלים); ערייס קבב נתח קצבים לצד סלט שוק וקולי עמבה (85 שקלים); ושיפוד שקדי עגל עם מסבחה של חומוס, בצל גריל, ביצה חומה, תחמיץ ועשבי תיבול (83 שקלים).
אברטו, שכביץ 5, גדרה. 08-6680066/0
יום העצמאות בטמפל בר חיפה
חברי טמפל בר החיפאים יחגגו את יום העצמאות עם 1+1 על כל הבירות הישראליות. בנוסף, במהלך הערב תוכלו לרכוש חצי ליטר בירה ישראלית והמבורגר, כנפיים או שיפודי פרגית ב-69 שקלים.
טמפל בר, שדרות ההסתדרות 55, 04-8404460
חדש: תפריט בוקר במסעדת ללה, צומת כפר ברוך
מסעדת ללה בעמק יזרעאל החליטה להשיק תפריט ארוחות בוקר חדש. בין המנות בתפריט: בוקר פינוק - מבחר גבינות של משק יעקבס, גבינת שמנת, טחינה, טפנד עגבניות, זיתים, חמאה, ממרח ארטישוק, פסטו, ממרח כוסברה, סלט לבחירה, סלסלת לחמים וקרואסון אישי. הארוחה מגיעה עם שתייה חמה וקרה (67 שקלים ליחיד ו-118 שקלים לזוג); ובוקר חלוצית - ארוחה המיועדת לכל החקלאים באזור ומורכבת משתי ביצים לבחירה (תוספת אחד לבחירה), סלט לבחירה, הלחמניות של ללה, טחינה, חמאה, טפנד עגבניות ושתייה אחת לבחירה (39 שקלים).
ללה, צומת כפר ברוך, עמק יזרעאל. 04-6444030
תפריט קיץ חדש בצ'יריפום, תל אביב
לכבוד הקיץ מציג השף אבי לוי תפריט חדש למסעדת צ'יריפום. בתפריט החדש תוכלו למצוא מנות כמו קוביות סלמון צלויות ברוטב אלג'יראי חריף אש (31 שקלים); תאנים ממולאות בבשר טלה על קרם אפונה (24 שקלים); כופתא קבב (32 שקלים); "טפייה" כבש ולימון כבוש (32 שקלים); סיגר אסאדו – סיגר בעבודת יד ממולא בתבשיל אסאדו בבישול איטי (22 שקלים); וסיגר בשר חריף אש/שני סיגרים במילוי בשר בקר (21 שקלים).
צ'יריפום. אחד העם 29 ,תל אביב. 03-6200022
תפריט קוקטיילים חדש במלגו ומלבר, תל אביב
לכבוד הקיץ, מסעדת השפים מלגו ומלבר נערכת עם תפריט קוקטיילים חדש שיוצע בשעות הערב, ונרקח על ידי נווה סולומון ואנה שליין. בין הקוקטיילים החדשים: גארדן - ג'ין בומביי, ליקר סן ז'רמן, וג'ינג'ר אייל (52 שקלים); קוניאק ביטר - קורוזיה, שמבורד ומרטיני רוסו (52 שקלים); ומוחיטו ג'ינג'ר - בקרדי בלאק, בקרדי לבן, סירופ ג'ינג'ר ביתי ונענע (52 שקלים). בין מנות הספיישל שיוגשו לצד הקוקטיילים: אויסטר פין דה לה קלר הולנדי (19 שקלים ליחידה); אויסטר ג'ילרדו (22 שקלים ליחידה); סשימי טונה אדומה - סלקים שרופים, אנדיב סגול וקרם פרש (61 שקלים); וטרטר שרימפס מקומי - אבוקדו, עגבניות שרי וקרם חלפיניו חריף (63 שקלים).
מלגו ומלבר, רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214
סניפים חדשים לרשת ההמבורגרים 110 בבית שמש ובאר שבע
110 בורגר, מסעדת המזון המהיר בבעלות אגאדיר, תהפוך בקרוב לרשת ותפתח במהלך 2017 שני סניפים חדשים בפריסה ארצית. הסניף הראשון (כשר למהדרין) נפתח בבית שמש, ובהמשך ייפתח סניף נוסף בעיר הבה"דים בבאר שבע.
בורגר סאלון קריית אתא חוגגת שנה
סניף בורגר סאלון במתחם BIG בקריית אתא יחגוג ביום חמישי הבא (4.5) יום הולדת שנה בתחרות הצ'אלנג' שתכתיר את מלך ההמבורגר של אזור חיפה והקריות. על המתמודדים לסיים בזמן מקסימום של 27 דקות המבורגר 880 גרם עם 2 תוספות לבחירה, מנת צ'יפס, מנת טבעות בצל, ליטר בירה וקינוח זברה זוגית. המנצח יהיה המשתתף שיסיים את הצ'אלנג' בזמן המהיר ביותר. הפרסים יחולקו לשלושת המקומות הראשונים, ובמקרה ולא סיימתם את הצ'אלנג' ב-27 דקות תיאלצו לשלם 70 שקלים דמי השתתפות.
בורגר סאלון סניף ביג קרית אתא, 1700-705-715
תפריט עסקיות חדש במסעדת הצועניה, תל אביב
הצועניה משיקה תפריט עסקיות צהריים חדש שיוגש בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-18:00. בין המנות: מטיאס כבוש עם צלפים, בצל סגול, שמיר וצזיקי; טריו טעימות (סקורדליה, צזיקי וקיופולו) שיוגש עם לחם הבית, או קציצות פרסה בולגריות ( צמחוני) על צזיקי. בין העיקריות שניתן להזמין במסגרת העסקית ניתן למצוא: גירוס פרגית בתיבול בלקני, בצל מטוגן, פיתה יוונית, טחינה, גרמולד וירקות צלויים; לחמעג'ון - בשר טלה ובקר, פילה חציל שרוף, טחינה גולמית, קונפי שום ועגבניות שרי; בלקן בורגר - 220 גרם אנטרקוט, גבינת קשקבל יוונית ולוטניצה בתוספת צ'יפס; גירוס דגים בתיבול בלקני, בצל מטוגן, פיתה יוונית, צזיקי, גרמולד וירקות צלויים, או פסטצ'יו קצבים - פטוצ'יני עם בשר בקר בבישול ארוך, מנגולד, פטריות, יין אדום ושמנת.
הצועניה. שמעון הצדיק 18, יפו. 03-5521333
בוקר עם ישראל אהרוני במתחם אושילנד, כפר סבא
השף ישראל אהרוני (בשיתוף המסעדות ודוכני האוכל באושימרקט) מציע תפריט קונספט חדש בימי שישי עם מגוון של ארוחות בוקר מרחבי העולם שיאפשר לכל חובבי הסטייק אנד אגז לשבת עם חובבי הפריטטות בשולחן אחד (עם תפריט אחד) ולהזמין ארוחת בוקר שתתאים לכל אחד ואחת לצד הופעה חיה של מגוון להקות. (מחיר הארוחות: 35-55 שקלים).
אושימרקט, אושילנד, עתיד ידע 4 (קומה 0), כפר סבא
ה-Back Door מארח את הקונדיטורית ליאור משיח, תל אביב
ה-Back Door מתחדש לקראת הקיץ ומציע קונספט חדש בו יתארחו שפים ואנשי קולינריה שיציעו מנות נבחרות לצד מגוון סדנאות קולינריות אינטימיות. האורחת הראשונה שתתארח היא השף קונדיטורית ליאור משיח (נומה, רפאל, ריץ קרלטון ופרונטו) שתעביר סדנת ארוחת בוקר. הסדנה תתקיים ביום שבת (13.5) בשעה 10:30 בבוקר.
Backdoor, רחוב הארבעה 21, תל אביב. 03-5600555
ג'ונסון: בר חדש במתחם אמריקה, תל אביב
בימים אלו מצטרף בר הג'ונסון אל מסעדת Merica ודוכן ה-Gringos Tacos שנפתחו בתחילת השנה בבית ציוני אמריקה. בג'ונסון תוכלו למצוא תפריט קוקטיילים קלאסיים לצד תפריט אוכל שהותאם לאווירת הבר ומתבסס על קלאסיקות אמריקאיות. בין המנות: שרימפס קייג'ין מטוגן בלחמנייה מתוקה עם חמאה, איולי שום ולימון, חסה, בצל סגול וכוסברה (48 שקלים); המבורגר בקר, גבינת צ'דר, אננס מקורמל, בצל מקורמל, חסה קצוצה, רוטב אמריקה ורוטב ברביקיו (62 שקלים); כנפיים ברוטב סרירצ'ה, ליים ומייפל (54 שקלים); וטורטיות מטוגנות עם סשימי דג נא, בצל סגול, צנונית, תירס, אננס, צ'ילי, כוסברה ורוטב טומאטיו (44 שקלים).
ג'ונסון, אבן גבירול 26 , תל-אביב, 03-6884884