זה לא סוד שמתחילת העונה של "מאסטר שף" מנאל אסמעיל הייתה אחת המתמודדות המוכשרות והבולטות ביותר. וזה עוד יותר לא סוד שרגע ההדחה שלה היה אחד הרגעים הכי מצערים בכל העונה. ועדיין, החיים ממשיכים, ואנחנו שמחים לספר שמנאל ממשיכה לבשל במרץ גם מחוץ למרקע, ומתפתחת עם פרויקטים טעימים שמאפשרים לכולם לטעום מהאוכל שלה.
אחרי הסיבוב הקצר בנמל תל אביב, הפעם פותחת מנאל מסעדת פופ אפ של אוכל ערבי בשרונה מרקט, עדיין בתל אביב. זה קורה ממש בעוד כמה ימים ויימשך חודש אחד בלבד. לפי החיבה של הציבור אליה, אנחנו מהמרים שהתור יהיה ארוך בכל רגע נתון בין 20.6 ל-20.7.
המנות שמנאל תגיש במקום ינועו ממנות מוכרות יותר כמו ממולאים ושושברק ועד מנות שלא רואים הרבה במסעדות ערביות בארץ, ומנאל תכין גם חלק מחומרי הגלם שעליהם מתבססות המנות, כמו כדורי לבאנה, חמוצים וג'יבנה.
בין המנות שיוגשו ביום הפתיחה (התפריט ישתנה במהלך הזמן): מרק של פריקה מעושנת; שושברק במילוי בשר כבד עם יוגורט מוקרם או לאבנה; דולמה - ממולאים של עלי גפן, כרוב ופלפל שושקה עם אורז עגול, דבש רימונים, שמן זית ועשבי תבלין; סלט סומאקיה עם גרגירי חומוס ותרד, בצל ירוק וסומאק, שמן זית ולימון; בריאני - תבשיל אורז בסמטי עם שקדים ונתחי בשר בקר מתובל בהל, ציפורן, זעפרן וכמון; ורשטה ועדשים - בצק מרודד שמזכיר פסטה עם תבשיל עדשים שחורות, בצל מטוגן וסלסת עגבניות ופלפלים ירוקים. טווח המחירים של המנות מתון מאוד יחסית, ועומד על 35-45 שקלים.
שעות הפתיחה של המקום: בראשון עד רביעי 10:00-22:00, בחמישי עד 23:00, בשישי 9:00-16:00 ובשבת 10:00-23:00.
** מבין בוגרי העונה האחרונה של "מאסטר שף" לא רק מנאל מתחדשת באירוע מסקרן - השבוע, היום ומחר, מבשל אסף דיי בבר הוויויאן בשוק הכרמל בתל אביב (רחוב יחיא קאפח). האוכל יוגש מ-19:00 ובין המנות תמצאו ספינג' ממולא בעוף מפורק בקארי ירוק; במיה תאילנדית ממולאת בדג על סלט ירוק; סירות חסה ממולאות פומלה, בצל סגול, כוסברה, נענע, בזיליקום ודג; ומאפה במילוי ירוקים עם מתבל אריסה ולימון כבוש.
המסעדה של מנאל איסמאיל. שרונה מרקט, תל אביב