למעלה משנה חלפה מאז פרסמנו כאן את כתבת הפתיחה הרשמית על שרונה מרקט בתל אביב. בזמנו, בחרנו מתוך כלל המקומות שנפתחו ועתידים היו להיפתח בשוק את אלה שנשמעו לנו המבטיחים ביותר. אבל מאז אותה פתיחה מתוקשרת עברו הרבה מים מתחת לגשר, ושרונה מרקט, שנחשב עם פתיחתו להבטחה ישראלית בסדר גודל בינלאומי, חווה כמה אפיזודות קשות במיוחד - פיגוע שזעזע את המקום לשבועות ארוכים, תחקירים מטרידים שחשפו מחדלי בריאות קשים, סערות רשת ותלונות של השוכרים נגד ההנהלה, וגם כמה מקומות שנפתחו בקול תרועה רמה ונסגרו בעצב. בתוך כל הבלגן הזה, המרקט עדיין מהווה אבן שואבת לעוברים והשבים באזור וגם מוקד בילוי שאליו מגיעים במיוחד. כנראה שבדיוק מהסיבות האלו אנחנו ממשיכים לקבל מכם בקשות להמלצות על מקומות טעימים לאכול בהם בשוק, אז הנה, קבלו את הרשימה הקצרה והעדכנית. בתיאבון גדול.
פיש שופ ביי זיקו
הפיש שופ בשרונה מרקט הוא בין המקומות הבודדים בשוק שמעניקים תחושה אמיתית של חו"ל לסועדים. החנות של זיקו דגים כוללת ויטרינה נוצצת מלאה בדגים טריים, מיני צדפות מיובאות, פירות ים משובחים, לובסטרים וכל מה שתחשקו בו ומגיע מהים. לצד הוויטרינה פתחו כאן את דוכן האוכל של החנות, שמבוסס גם הוא על דגים ופירות ים ומוציא את המיטב מכל הדברים הנהדרים שיש להם להציע: פיש אנד צ'יפס, קלמרי מטוגן, מתנות מהים על הפלאנצ'ה לפי משקל ועוד. כל זאת לצד מבחר מצומצם אך משובח של יינות טובים, והאמת היא שלא צריך יותר מזה כלום. אמנם לא זול כאן (בכל זאת, זה לא סטריט פוד), אך גם לא יקר כמו מסעדות פירות ים ודגים אחרות במקומות רשמיים יותר.
קפטן קארי
הדוכן ההודי הוא מהתוספות הטריות יחסית של שרונה מרקט אך בהחלט מהמדוברות שבהן. יונתן רושפלד הצליח ליצור כאן תפריט מעניין שיוצא מגבולות המסורת ההודית ונותן פרשנות אישית לאוכל עז הטעמים עם אפשרויות טבעוניות, צמחוניות ובשריות. בשימוש בחומרי גלם פשוטים יחסית כמו כרובית, פטריות, בטטות, עוף וכמובן אורז, מלהטט רושפלד עם שפע של תבלינים בנבכי הטעמים ההודיים ויוצר סטריט פוד שכיף לחזור אליו, במחירים סבירים בהחלט ועם מנות משביעות. לצד שלל מנות הודיות מגיש כאן רושפלד גם משקאות נהדרים לא פחות כמו לאסי אבטיח קר וגם גלידה הודית משובחת.
ויה רוסטיקו
כמו שדוכן המבורגרים בשוק אוכל הוא חובה, כך גם דוכן פיצה. דוכן הפיצות של ויה רוסטיקו מצליח לספק את הסחורה היטב לחובבי הבצקים עתירי הגבינה, ובכל שעה שתגיעו תמצאו כאן תור בלתי נגמר. שיטת הפעולה כאן היא פשוטה: בוחרים מה רוצים מבין הרבה מאוד מגשי פיצה מלבניים גדולים, מסמנים למי שעל הדלפק כמה ומה תרצו מכל תוספת - ומשלמים לפי משקל. תמצאו כאן פיצת 4 גבינות, פיצת זוקיני נהדרת, פיצה עם תפוחי אדמה או פיצת מרגריטה פטריות. בכל יום יש גם שלל תוספות משתנות ומעניינות בהתאם למצב הרוח של מפעילי המקום.
עוד באוכל טוב:
- חם מהתנור: לחמניות זיתים טבעוניות
- 5 קינוחים קפואים שלא תאמינו כמה קל להכין
- האם תרבות הפוד טראקס מגיעה לישראל?
הירו ראמן
הירו ראמן הוא ככל הנראה בית האוכל המדובר ביותר בשרונה מרקט מאז פתיחת השוק. השף ישראל אהרוני מציג כאן תפריט מצומצם שכולל מספר מרקי ראמן שהם מן הסתם מרכז התפריט, ולצדם תמצאו גם גיוזות, סלטים אסייתים מרעננים וקו חדש יחסית של לחמניות באן יפיפיות ממולאות בבשר או בשלל אופציות צמחוניות. לצד האוכל יש כאן גם קוקטיילים כיפיים על בסיס סאקה בשילובים כמו סאקה, גין, וואסבי, מירין, לימון ומיץ אננס וקוקטייל של סאקה, יוזו, שומשום קלוי, לימון ומיץ תפוחים. בקרוב צפוי לפתוח אהרוני סניף שני של הירו בסמוך לגן החשמל בתל אביב.
ביירן מרקט
תקראו לנו מיושנים, אבל אנחנו משוגעים על נקניקיות. במיוחד על נקניקיות טובות ומושחתות שיושבות בתוך לחמניות ומוגשות לצד צ'יפס מצוין ובירה קרה. ביירן מרקט – רשת נקניקיות ארצית שהסניף הראשון שלה נפתח רק לפני שנה בשרונה מרקט, מציעה תפריט קטן ומהודק עם מגוון נקניקיות שונות כמו נקניקיית עגל ואמנטל עם פונדו גבינות; נקניקיית אנטריקוט; נקניקיית עוף קלאסית; וקאריוורסט עם רוטב קארי אדום. בוחרים מה רוצים, מתיישבים באחת הפינות בה מיזוג האוויר מכה חזק ומדמיינים שסתיו בחוץ.
טייגר לילי
מבין המסעדות התאילנדיות שפועלות בארץ, טייגר לילי איכשהו תמיד נופלת בין הכיסאות, אבל מאז שנפתח הסניף הראשון של המסעדה ברמת החייל, אנחנו דווקא שומרים לה מקום חם בלב. הסניף השני של המסעדה, בשרונה מרקט, התמקם כבר במרכז תל אביב ועדיין מצליח להציע אוכל תאילנדי כיפי, קומוניקטיבי וכזה שנעשה היטב ומתומחר באופן הגון. תמצאו כאן מרקים תאילנדים, מנות על בסיס אורז או אטריות, סלטים וקינוחים תאילנדים שאפשר לבוא הנה רק בשבילם.
מיט בר בורגר
אחד המקומות העמוסים ביותר בשרונה מרקט הוא המיט בר בורגר, וזה לא מפתיע מכמה סיבות: קודם כל, אין שוק אוכל ראוי בלי המבורגר ג'וינט ראוי. שנית, מדובר בדוכן המבורגרים של אחד המקומות המנוסים ביותר בבשר בארץ: המיט בר. בדוכן החמוד תמצאו המבורגרים שובבים במשקל 200 גרם עם גבינה (לא חובה) שמוגשים בלחמנייה שמנמנה עם ירקות פריכים לצד צ'יפס מזוגזג בסגנון הבורגר ראנץ' - בלי טריקים ובלי שטיקים - כאן מתרכזים בלעשות משהו אחד ולעשות אותו טוב. ההמבורגרים של המיט בר בורגר חביבים במיוחד (אם כי לא היינו מגיעים למרקט במיוחד עבורם) והעיצוב של הדוכן הוא מהאטרקטיבים ביותר שיש בשוק.