במשך שנים ארוכות הוביל השף אביב משה את מסעדת מסה והפך אותה לאחת מהמסעדות האהודות ביותר בארץ. לפני שנה וחצי פחות או יותר משה עזב, המסעדה נותרה עם שמה, וקצת הלכה לאיבוד אחרי הפרידה מהשף המפורסם, ואם זה לא מספיק, עברה עליה גם שנת קורונה מורכבת שהובילהלסגירת הדלתות באופן זמני. כעת רוצים במקום לעלות שוב על דרך המלך ומצרפים לשורותיהם את השף אסף שטרן.
שטרן פותח השבוע את מסה מחדש אחרי שנה שבה עמדה המסעדה המפורסמת סגורה. הוא ינסה לשמור במקום על קו מתוחכם, כשחלק מהמנות אותן הגישו במקום והפכו למזוהות איתו, יישמרו בתפריט במתוכנת כזאת או אחרת ועם שינויים של השף החדש. כך או כך, מדובר במקום שמכוון גבוה, וכך גם המחירים שהיו ונותרו לא נמוכים.
הרקע ממנו מגיע שטרן למסה עובר אצל השף מאיר אדוני ממנו הושפע רבות וכן ממסעדות מכוכבות מישלן בהן השתלם. בין המנות בתפריט החדש של המסעדה אפשר למצוא מנות כמו אסאדו אבטיח עם קצף עגבנייה, גבינת טולום מגורדת וסלט רשד עם צנוניות (38 שקלים); ברוסקטת טרטר ים עם גזר צלוי , איולי יוזו , צ'ילי, קרמבל שקדים וקרם פרש הדרים (38 שקלים); טונה אדומה עם חציל יפני באבקת נורי, רוטב תאילנדי ירוק, צנונית, ואיולי אסייתי (76 שקלים); צזיקי פירות ים עם קלמרי ושרימפס על סלט חם של פאקוס, מלוחייה ונענע, שקדים מולבנים וויניגרט (76 שקלים); פילה לברק על פחמים עם ריזוטו פריקי וכוסמת, קרם חציל שרוף, במיה מוקפצת, סלסה וורדה ואבקת פיסטוק (168 שקלים); רביולי פורצ'יני ופטריות עם חמאת יין לבן, ארטישוק ים צלוי וקצף כמהין (98 שקלים); ופילה סלמון מקורמל עם סויה ודבש, אטריות סובה, כרוב מעושן, ג'ינגר, כרובית צלויה, פטריות שימג'י וקרם דלעת (152 שקלים).
האם מסה תצליח לשוב לימיה כאחת מהמסעדות הכי מצליחות בתל אביב כפי שהייתה באופן יציב למדי מאז שנת 2004, גם בלי שהיא חמושה בשף המפורסם? אנחנו מקווים שכן בעיקר כי נפרדנו בשנה החולפת ממספיק מוסדות ותיקים שלא הצליחו להחזיק מעמד. המקום יהיה פתוח בינתיים בשעות הערב בלבד, משעה שבע בערב ועד אחת עשרה וחצי בימות השבוע וביום שבת, ובשישי משעה שש וחצי.
MESSA. הארבעה 19, תל אביב. 03-6856859