מזה שבוע רוחשות בארץ שמועות על שף ישראלי מוכר שלקח את הצעד הגדול והולך לנסות את מזלו בחו"ל. עכשיו כבר אפשר לומר שמדובר בשף מאיר אדוני, שאחרי כמה שנים של התבטאויות על כוונה לפתוח מסעדה בניו יורק - הופך את הדיבורים למציאות. בספטמבר הקרוב יפתח אדוני מסעדה חדשה ברחוב 20 בעיר, בסמוך ליוניון סקוור גרדן.
בימים אלה נמצא אדוני, השף ואחד הבעלים של קבוצת המסעדות כתית, בניו יורק וסופג השראה מהמסעדות הרבות והמצוינות בעיר. במסעדה החדשה הוא חובר לזוג שותפים מקושרים היטב בסצנת האוכל המקומית: היזם דניאל שיין וגדי פלג, שהוא גם שותפו של האופה אורי שפט ממאפיית לחמים המצליחה מתל אביב, שפתחה בשנים האחרונות לא פחות משלושה סניפים בניו יורק.
הפרטים על האוכל במסעדה החדשה של אדוני טרם ידועים ומתגבשים בימים אלה. כמו שאנחנו מכירים את השף יהיה מדובר באוכל צבעוני ומתוחכם המתבסס על טכניקות מודרניות, אבל עם נגיעה משמעותית למטבח הים תיכוני המקומי שלנו. בקרוב גם עתיד אדוני להתראיין ל"ניו יורק טיימס" על המקום החדש.
בפוסט שפרסם אדוני הבוקר מניו יורק הוא כותב: "לפני עשרים ואחת שנים התחלתי את דרכי בעולם הקולנריה. למדתי ועבדתי סביב העולם. אוסטרליה, פריז, ניויורק, סן סבסטיאן, שיקגו, קופנהגן ועוד ועוד. הגשמתי כל חלום אפשרי חוץ מהחלום הגדול. הפנטזיה. אם כל החלומות. שאיפת כל השאיפות. היכל כל התשוקות. מסעדה בניו יורק. היום זה קורה. היום סוף סוף זה מתגשם. בע"ה בחודש ספטמבר אפתח מסעדה בניויורק ואגשים את גדול חלומותיי. מסעדה קטנה, מלאה באהבה ותשוקה, מלאה בקולינריה שתפרגן ותכבד שישים ושמונה שנות קיום מדינתנו, ותוכיח את גדולתנו. אנחנו ניצור ונבשל מתוך תרבותנו ונייצג בכבוד את העשייה שנעשת יום יום בארצנו. אני רוצה להקדיש את היום הזה לכל טבחי קבוצת כתית בעבר ובהווה ולכל אילו שהקיפו ומקיפים אותי ביום יום והיו ועודם חלק מהחלום הזה. בראש ובראשונה למשפחתי היקרה, לשף יוני דנון שמהווה חלק ענק מחיי ללילך מנכלית הקבוצה ולדניאל שיין שעבד איתי ארבע שנים על הפרוייקט הניויורקי. רוצה להודות לשותפי היקר קובי אבן עזרא שהצעיד אותי בביטחה למקום הזה והוא חלק ענק מרגע זה. רוצה גם להודות לעשרות אלפי הלקוחות שמקיפים תומכים וצועדים יום יום אל מסעדותיי במשך 14 שנים. ולסיום רוצה להודות לך בורא עולם על כל מה שנתת לי בחיי ועל הרגע הזה".