השף והחתן הטרי מושיק רוט פתח השבוע סניף חדש לרשת אוכל הרחוב שלו "שמונה" בירושלים. במקום מנות עם כוכבי מישלן רוט מביא איתו לבירה תפריט של כריכי בשר במילויים פשוטים אבל פופולריים, שהעניין המרכזי שלהם הוא המחיר - ברשת שמונה מחירה של כל אחת מהמנות בתפריט הוא 8 שקלים, ולא משנה אם זה המבורגר, סנדוויץ' עוף, צ'יפס או סלט.
תפסנו את רוט לשיחה קצרה בסניף החדש, ודבר ראשון שאלנו האם עכשיו, כשיש לו שגרירות בירושלים, אפשר לומר שהוא מחובר מחדש לישראל באופן רשמי. "סניף חדש בירושלים הבירה, אני חושב שזה מביא הרבה מזל", אומר רוט, "זאת בבירור החותמת הרשמית שלי בכניסה המחודשת שלי לארץ מבחינה קולינרית וחברתית, חוץ מהעשייה בטלוויזיה. כל מה שאני עושה עם רשת שמונה כרגע זה באמת החלום שלו ייחלתי. חשבתי שאני ארצה לעשות מסעדה, אבל רשת שמונה זה הדבר".
אתה מצליח להביא את עצמך לידי ביטוי במחיר של 8 שקלים?
"בטח שאני מצליח. לא באתי להעביר פה מסר קולינרי. לצד הקולינריה הטובה שאני מנסה להגיש פה יש פה מסר חברתי שיכול לגעת בהרבה אנשים ומשפחות".
בכל העולם שפים מפורסמים, גם כאלה עם כוכבי מישלן, פונים לכיוון של מזון מהיר ועממי יותר. בארץ זה עדיין פופולרי קצת פחות, ורוט הוא בעצם השף הראשון שמצטרף למהפכת הלואו-קוסט בעולם המזון המהיר. אז האם החברים שלו, השפים מהטלוויזיה, מפרגנים על הבחירה?
"תכלס לא דיברתי על זה עם כולם אבל מי ששמע, מכיר אותי ויודע מה אני אוהב לעשות. וכוכבים עשיתי ויש לי כבר. עכשיו זה באמת להתחבר למדינה בקטע הכלכלי, בקטע החברתי ולהצליח להביא מנות באיכות טובה באמת ולנגוע בכמה שיותר אנשים, אז אני חושב שכולם מפרגנים".
יש תכנית לפתוח מסעדת שף בארץ בקרוב?
"אין אפילו תכנית אחת לעשות את זה. אני מצטער לאכזב את אלה שחושבים שזה יקרה, אבל זה לא יקרה. רשת שמונה זה הבית שלי".
אז מסעדה חדשה לרוט לא בתכנון, ואפשר להבין למה – השף הולך להיות עסוק מאוד בתקופה הקרובה עם הצאצאית שבדרך. רוט התחתן לפני פחות מחודש עם בחירת לבו שירן בן שושן, וממש אוטוטו הם יהפכו יחד להורים – אז לא התאפקנו וביררנו גם איך הייתה מסיבת הנישואים. "הייתה לנו את המסיבה הכי מהממת זה שנים רבות בתל אביב, המון דיברו עליה".
ומה עם ירח דבש?
"ירח דבש עדיין לא היה. שירן רוצה שניסע לפיג'י ואין לי בעיה, רק שיש לי בעיה של זמן כרגע. זה יקרה בקרוב".
ומה עם האבהות? פוחד מזה?
"זה חלום שלי כבר שנים להיות אבא וזה עומד אוטוטו לקרות. אני אשקר אם אני אגיד שזה לא קצת מפחיד. הפחד בסופו של יום הוא לא מהבוטן, שאני מאמין שתהיה נפלאה, ויש לי גם אישה מדהימה - אלא כי אני מקווה שאני באמת אהיה אבא טוב".
"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.