כשפיצריית דה פפה של ג'וזפה ג'ורדנו נסגרה לפני כחצי שנה, היא השאירה אחריה שובל של חובבי פיצה מבואסים. בראיונות בתקשורת הכריז אז הפיציולו שנמאס לו מהלך הרוח הישראלי ושהוא עובר לניו יורק. מאז עבר קצת זמן, גורדנו כנראה התגעגע ללבנט, והנה הוא ומצא את עצמו כאן מחדש - כשהוא מגובה בשותף עסקי ישראלי בשם יניב גונדה כתר, הבעלים של פאב הצינה בתל אביב.
עוד המון אוכל טעים מחכה לכם בפייסבוק שלנו
בעוד שלושה שבועות זה יקרה ודה פפה תחזור לחיינו, הפעם במרכז דיזנגוף. "אני מכיר את פפה בזכות אירועים שהפקתי בזמנו לשגרירות איטליה", מספר גונדה כתר, "כשישבתי לאכול אצלו במסעדה הפכנו לחברים והבנתי שהיה לו כאן מאוד קשה עם הביורוקרטיה הישראלית. הוא רגיל לסטנדרטים אחרים, היה לו קשה עם ההתנהלות מבחינת ספקים ועלויות והוא גם לא התחבר עד הסוף לשפה. כל זה הופך עכשיו לתפקיד שלי".
עוד באוכל טוב:
- אוכלים בריא: תבשיל חיטה וירקות
- חנוכה קצת אחר: קציצות פלאפל וקינואה
- למה נורא חשוב שתבשלו עם הילדים שלכם?
ואמנם, בגלגול הזה של המסעדה יתמקד גורדנו בפן של הבישול בלבד, לצד הפיציולו איתי בר, בעוד שגונדה כתר יופקד על הצד העסקי. "אני משאיר לפפה את האפשרות להתעסק רק בקולינריה", מסביר השותף החדש. "זה התפקיד שלו, ולא לחשוב לאיזה ספק צריך לשלם וכמה. מפה מגיע הניסיון שלי. בסופו של דבר הוא מאוד אוהב את הארץ, את האנשים פה ואת הלקוחות שלו, ועכשיו אנחנו פותחים יחד עסק שבו כל אחד יידע מה המקום שלו ובמה הוא מתעסק".
בדה פפה החדשה תוכלו למצוא את הפיצות המפורסמות של גורדנו, ולצדן לזניות ופסטות בעבודת יד. "נכין כאן גם פיצה נפוליטנית וגם פיצה רומאנה, פיצה טבעונית, פיצה מופחתת גלוטן מבצק שהוא 80 אחוז ללא גלוטן ולזניה צמחונית", מספר גונדה כתר. "לקראת הפתיחה נסעו פפה ואיתי לאיטליה לקורס מיוחד על הכנת רביולי, ולמסעדה החדשה גם תהיה תעודה רשמית של פיצה נפוליטנית שמוכנה על פי המסורת האיטלקית. תעודה כזאת יש רק לשתי מסעדות נוספות בניו יורק". על הקינוחים במקום יהיה אמון אבא של פפה, שהוא מומחה לקינוחים שמגיע לישראל לקראת פתיחת המסעדה. בנוסף ייערכו במקום סדנאות בטיפול בבצקים, ואם שום דבר לא ישתבש בקרוב יורחב המותג דה פפה לרשת.
דה פפה, דיזנגוף 334, תל אביב. 03-5539980. שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00 עד השעות הקטנות של הלילה.