תקופת החורף, בדגש על החנוכריסמס, היא כנראה אחד המועדים המוצלחים ביותר לבקר בגן הבוטני בירושלים. בתזמון מיטבי, נפתחה בסמוך לגן הבוטני מאפייה-מעדנייה חדשה בשם "מולה בוטני" שהתמקמה בחלל הגדול שבו פועלת משתלת פרחים רחבת ידיים ובתוכה התחלפו בשנים האחרונות מגוון עסקים קולינריים.

מוזמנים לעקוב אחרי ריטה לעוד מקומות שווים

גם באינסטגרם

כעת מנסה מולה בוטני את מזלה במיקום, מגובה בהרבה הייפ ועם צוות שותפים ירושלמי שאחראי על מסעדות מיתולוגיות כמו לבן שכבר נסגרה, או מסעדת אדום הוותיקה, לצד עסקי קייטרינג ועוד. מי שאחראי על האוכל כאן הוא השף מוטי אוחנה, שהוביל בעברו מסעדות אחרות בירושלים כמו החצר ומדיטה.

מריטוצו מולה בוטני  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
יש גם מאריטוצו | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

מולה בוטני פועלת בקונספט של הגשה עצמית, במסגרתה מגוון סוגי מאפים, סלטים, כריכים, ומיצים, יוצאים במהלך כל שעות היום אל החלל המרכזי. כל אחד מהסועדים יכול לעבור עם מגש, לאסוף את הבחירות שלו ולהגיע לקופה לשלם ולשבת באחד מחללי הישיבה המגוונים במקום. האוכל במקום מתחלף מדי בוקר, צהריים וערב, כשבערב המקום מקבל אווירה של בר יין.

מאפים מתוקים ומלוחים. מולה בוטני (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מאפים מתוקים ומלוחים. מולה בוטני | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אפשר למצוא כאן שלל סוגי קראפין: בצק קרואסון בצורת מאפין שהפך לסוג של מנת הדגל, במילוי קרמים כמו פיסטוק או פירות יער; מאריטוצו במילויים כמו פטל, שוקולד לוז או קלאסי; סינבון; קרואסון במילוי קרם פטיסייר ופירות יער; מאפים מלוחים כמו טארט טאטן עגבניות ומוצרלה או בצל מקרומל; כריכים כמו בריוש במילוי מקושקשת כמהין; פרעצל עם סלט ביצים ובצל מקורמל; עוגת גבינה קלאסית או עוגת גבינה באסקית עם אוכמניות; מילפיי; מבחר מאפינס ; מנות ירקות כמו כרוב צלוי, סלק אפוי על קרם רוקפור ושקדים; ארטישוק ירושלמי על קרם פטה ועוד.

קרואסון פטיסייר מולה בוטני  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
קרואסון פטיסייר מולה בוטני | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

מולה בוטני. הגן הבוטני (גבעת רם), ירושלים. ראשון-חמישי 8:00-23:00, שישי 8:00 עד שעה לפני כניסת השבת. כשר