קינוחים לט"ו בשבט במאפה נאמן
רשת מאפה נאמן מציעה קינוחים לט"ו בשבט כמו לינזר אגוזים ודובדבן אמרנה, לינזר אפרסק ואגוזים, עוגת מייפל ואגוזים, עוגיות ביסקוטי איטלקיות ועוגיות מוזלי עם שזיף מיובש.

לפרטים

חודש הטבעונות בתן ביס
בתן ביס מקיימים את חודש הטבעונות ומציעים מנות ספיישל טבעוניות של מבחר רשתות ומסעדות שניתן להזמין עד לסוף חודש ינואר. בין האופציות: טורטייה טבעונית עם המבורגר טבעוני, חסה, עגבנייה ואלף האיים טבעוני ב-29 שקלים ברשת בורגר ראנץ'; מסעדת באנה מציעה ריזוטו בחמאת קוקוס וציר ירקות, ברוקולי, זוקיני ואפונה סינית ב-58 שקלים; במסעדת משק ברזילי מציעים טורטייה מקסיקנית ממולאת בבשר רידיפיין, ממרח אבוקדו וממרח שעועית במחיר 56 שקלים; וברשת פאפא ג'ונס מציעים 25% הנחה על מוצרי הקטגורייה הטבעונית.

 

ספיישל טבעוני בתן ביס (צילום: אושי עזרא,  יח"צ)
ספיישל טבעוני בתן ביס | צילום: אושי עזרא, יח"צ

ארוחת ערב מיוחדת לאביתר מלכה, תל אביב
בצק קרואסון כרוך על אצטרובלים בניחוח אורנים; לבבות ארטישוק עם גרמלוטה של זעתר ואיולי לימונים; סשימי דג ים על גספצ׳ו שקדים לבנים וסלסת מלפפונים ושאלוט; ותבשיל עולש בר עם חוביזה ואפונת גינה, קלמרי צרוב, חמאה חומה וקראמבל חלה. המחיר לסועד 390 שקלים.

FEED. שוקן 23, תל אביב. 052-9568922

הונו, מסעדת סושי חדשה בגבעת שמואל
מסעדת סושי כשרה חדשה נפתחה בגבעת שמואל. המקום מציע מנות כמו קדאיף רול עם סלמון אפוי, גבינת שמנת צמחית, אבוקדו ושיטאקי במעטפת קדאיף עם סלמון נא, טריאקי ועירית (58 שקלים); באן אסאדו עם טבעת בצל מטוגנת, רוטב איולי, בזיליקום וכוסברה טרייה (54 שקלים); ומוקפץ בווק עם אטריות תרד, נתחי עוף, קארי ירוק, חלב קוקוס, ברוקולי, פלפלים ופטריות (65 שקלים).

מסעדת הונו sushi & wok. אורנים 1, גבעת שמואל.‎03-7299299

סניף חדש לנתח קצבים, עפולה
רשת הקצביות נתח קצבים פתחה סניף חדש בעפולה. במקום ניתן למצוא מבחר נתחים וכן ניתן להזמין ממנו משלוחים.

נתח קצבים. מתחם חסון סנטר, עפולה.

מבצע יום המלכים במייזון קייזר, תל אביב
המאפייה הצרפתית משתפת פעולה עם אייר פראנס ומציעה במהלך החודש הקרוב את עוגת המלך- עוגת שמרים חלולה שבמרכזה הפתעה. באחת העוגות שיימכרו עד ה-31.1 יסתתר כרטיס טיסה זוגי לפריז שיהיה בתוקף לכל השנה.

לפרטים

ארוחות מיוחדות של אסטרייה דאם
מספר שפים ישראלים חברו לאסטרייה ומציעים ארוחה מיוחדת בהשראת מסע קולינרי שערכו בברצלונה. השפים שמשתתפים: מיכאל גרטופסקי בווניה ביסטרו בחיפה; מוטי טיטמן במלגו ומלבר תל אביב; הלל תווקולי  במסעדת אנימר; ויחי זינו ממסעדת פסקאדו אשדוד. הארוחות יתקיימו בתאריכים 17-22 בינואר.

לכל הפרטים והארוחות

בריגדריה חדשה בשוק הכרמל, תל אביב
סניף חדש נפתח לבריגדריה - בוטיק קינוחים ברזילאי, הפעם בשוק הכרמל בתל אביב. המקום מציע מבחר כדורי בריגדרו בטעמים שונים כמו חמאת בוטנים, פיסטוק, לימון, קוקוס קלוי, תות, ריבת חלב, נוטלה, קרמל מלוח ועוד; קאפקייס של בריגדרוס בטעם שוקולד וגזר; עוגות אישיות בסגנון ברזילאי; וממרחים ברזילאים. המקום פתוח בימות השבוע משעה עשר ועד שש בערב ובימי שישי מתשע בבוקר ועד שתיים.

בריגדריה בשוק הכרמל. הכרמל 17 , פינת מל"ן, תל אביב

 

בריגדרייה בכרמל (צילום: לוסיאנה ברסלר,  יח"צ)
בריגדרייה בכרמל | צילום: לוסיאנה ברסלר, יח"צ

המבורגר חדש ברשת MOSES 
לסדרת ההמבורגרים חובקי העולם של הרשת מצטרף המבורגר בלקני שיוצע עד תאריך 6.2. ההמבורגר כולל לחמניית המבורגר קלאסית, ממרח חציל וטחינה, רוטב עגבניות פיקנטי, קציצת קבב, בצל מקורמל וחסה.

מרקים חדשים בטאטי, גבעתיים ויהוד
המסעדה מציעה מרקים חדשים לחורף כמו מרק ארטישוק ירושלמי, מרק תפוחי אדמה וכרישה, מרק כרובית, מרק עגבניות, מרק עדשים, מרק פטריות, מרק חצילים ועוד.

טאטי. דרך השלום 53 גבעתיים. אברהם גירון 3, יהוד. 03-7315880.

פסטיבל חומיות בביסקוטי
מאפיית ביסקוטי מציעה חומיות מיוחדות לחורף כמו בראוניז פיסטוק שוקולד, בראוניז פירות יער ומערבולת פיננסייר, בראוניז בצק עוגיות על בראוניז שוקולד ובראוניז שוקולד עם אגוזי מלך.

ביסוקטי. הירקון 67 א.ת. בני ברק; העצמאות 104, נווה עוז החדשה, פתח- תקווה, נתניה. 03-5704015           

 

בראוניז בביסקוטי (צילום: בועז לביא,  יח"צ)
בראוניז בביסקוטי | צילום: בועז לביא, יח"צ

חודש הדרים במסעדת קלארו, תל אביב
מסעדת קלארו מציעה למשך חודש מנות ספיישל על בסיס הדרים מיוחדים. בין האופציות קרפצ'ו של לוקוס עם ויניגרט של אשכולית אדומה, שומר, שמן נענע ופילטים של הדרים; סלט חזיר עם פומלות, קרם שומר, ויניגרט של פומלות ועשבי תיבול; חזה ברווז עם סלט של גזרים, עלי גזר ותפוז סיני על קרם של גזר ותפוזים עם קראמבל בשר; וקרפצ'ו של ארבעה סוגי הדרים- לימונים שרופים, פומלה, אשכולית תפוז דם ותפוז סיני עם עוגת ספוג וקרם לימון עם שמן הדרים. התפריט יוגש בין תאריכים 10.1-10.2.

קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר. תל אביב.03-6017777

הדרים בקלארו (צילום: אפיר גבאי,  יח"צ)
הדרים בקלארו | צילום: אפיר גבאי, יח"צ

ספיישל ט"ו בשבט בכנאפקס , תל אביב
בכנאפקס מציעים ספיישל לט"ו בשבט של בקלאווה טורקית, סחלב חם ותמרינדי מתוק.

כנאפקס, אבן גבירול 9 תל אביב. 03-7436948

ספיישל ט"ו בשבט ברשת ג'ויה
רשת המסעדות האיטלקיות מציעה ספיישלים לט"ו בשבט כמו סלט פרגולה - פתיתים מאיטליה עם פטרוזיליה, נענע, בצל, שקדים, משמשים או חמוציות וגבינת פיקורינו; רביולי ריקוטה ברוטב יין תאנים מיובשות וגבינה כחולה; ופולנטה ערמונים.

לפרטים

ספיישלים לט"ו בשבט בפינולי
רשת הגלידות מציעה גלידות לט"ו בשבט בטעמים כמו פנקוטה שזיפים, אגוזי לוז, פיסטוק וגלידת צנובר.

פינולי. כיכר דיזינגוף 6 תל אביב, ורפאל איתן 1 קריית אונו

פופ אפ שטרודלים בשטפן, תל אביב
במהלך ינואר ופברואר יציעו בשטפן מבחר שטרודלים וינאיים מתוקים ומלוחים. בין האופציות במקום שטרודל במילוי תפוחים קלאסי, שטרודל במילוי דובדבנים וגבינה, שטרודל במילוי קרם שקדים ואגסים, שטרודל מוצרט קוגל עם שוקולד ומרציפן, שטרודל במילוי תפוחי אדמה ובצלים ושטרודל במילוי תרד, בצל ירוק מנגולד ופטה. 42 שקלים למנה.

 

View this post on Instagram

A post shared by Austrian desserts&Gelato chef (@stefan_austrian_bakery)

שטפן. טשרניחובסקי 21 תל אביב. 03-6799788

מסעדת  Sphera Kitchen & bar נפתחת גם בצהריים
המסעדה בניצוחו של של שף בני מדר תפעל מעכשיו גם בימים א'-ה' בשעות 12:00-15:30 ויגישו בה ארוחות צוהריים המבוססות על תפריט הערב, לצד מנות חדשות כמו: פסטה פוטנסקה עגבניות, קלמטה, צלפים, שום, שמן זית וציר ירקות, סיגר בשר עלי בוריק במילוי שפונדרה, שומן בקר אריסה שום ופפריקה מתוקה, שווארמה דג ים על הפלנצ'ה תרד טורקי, בצל שרוף וטחינה הר ברכה, חזה עוף סוויד מרינדה מרוקאית על מצע מנגולד, סלרי וגרגרי חומוס ספרדי ועוד.

ספרה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
ספרה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ