כל קיץ מביא איתו בשורות חדשות בתחום הגלידה, שמנסות לצנן קצת את השרב הישראלי. אחרי ששנה שעברה זכינו לפגוש את גלידריית או לה לה, שיתוף פעולה בין גלידת בוזה למאפים של מאפיית לחמים, שלא האריכה ימים, הכירו את Creme, הגלידרייה החדשה שתנסה להפוך לכוכבת האינסטגרם שלכם.
Creme מגיעה מקבוצת המסעדות R2M (בראסרי, הוטל מונטיפיורי, הבייקרי, דליקטסן) ונמצאת ממש סמוך לסניף דיזנגוף של הבייקרי. אל המקום החדש הביאו מכונת גלידה שמכינה גלידה איטלקית רכה בארבעה טעמים בלבד (וניל, שוקולד 80%, פיסטוק וסורבה משתנה, שכרגע הוא סורבה מנגו), שאותה אפשר להזמין עם המון תוספות כמו מרנגים קטנים, קרמל, פצפוצי שוקולד ורטבים שונים, ללא תוספת מחיר, או בצורת קינוחים מיוחדים שמשלבים בין הגלידה למאפים המיוחדים של הבייקרי.
מכיוון שאין כמו בשורות על גלידה חדשה בתוספת פחמימות חמאתיות כדי להדליק אותנו - אצנו רצנו לטעום את כל מה שמגישים במקום החדש. אז קודם כל, מדובר במקום קטן למדי, שהוא כמעט כולו הדלפק שממנו תזמינו את הגלידה או הקינוח. בינתיים אין בו אפילו מקומות ישיבה. העיצוב חמוד ומזמין, עם המון צבעי ורוד וצנצנות ענק מלאות בתוספות ומרנגים קטנטנים וצבעוניים.
הגלידה עצמה, שאפשר להזמין בשני גדלים (15 שקלים למנה קטנה, 24 שקלים לגדולה), טעימה ורכה במיוחד. המרקם העדין שלה בהחלט הזכיר לנו ג'לטו איטלקי, אבל הוא גם תורם לזה שהיא נמסה די מהר, וצריך לשלוט בה היטב כדי למנוע ידיים מלוכלכות תוך דקות בודדות. התוספות מרגישות איכותיות במיוחד, והכי אהבנו את הקרמבל הפריך ואת רוטב הקרמל המצוין.
ואיך הקינוחים? קודם כל כדאי להבין שמדובר בגרסאות שהן גלידה שמשולבת במאפים עצמם, ולא ממש בקינוח במובן המסורתי - ובכל זאת, מדובר בהצלחה גורפת. ראשון ניסינו את קינוח הווניל שטרודל בננה (28 שקלים), שמגיע עם כמות נאה למדי של שטרודל הבננות של הבייקרי, בתוספת פירורי קרמבל חמאתי במיוחד. השטרודל החמים עם בצק הפילו הפריך משתלב נהדר עם גלידת הווניל, וחובבי הבננות, טעם שלא נפוץ כל כך בקינוחים אצלנו, יתמוגגו.
קינוח הווניל פאי תפוחים (28 שקלים) דומה לו מאוד, רק שהפעם במקום שטרודל מעוטרת הגלידה בחתיכות של פאי תפוחים עם המון מלית עסיסית ומתובלת במעט קינמון. שוב, שילוב המרקמים והמפגש בין חם וקר מוצלחים במיוחד, והשידוך הקלאסי של תפוח וגלידת וניל עובד מצוין. מה שכן, בשני הקינוחים האלה היינו שמחים איכשהו לערבוב טוב יותר בין המאפה לגלידה, כי די מהר סיימנו את המאפים המצוינים ונשארנו רק עם גלידת הוניל.
בקינוח הווניל, בראוניז ושוקולד (28 שקלים) המאפה השתלב הרבה יותר טוב לאורך הגלידה. המון גלידת וניל, קצת גלידת שוקולד והמון חתיכות של בראוניז שוקולד מפורר (אה, כן, וגם סירופ שוקולד מעל, למקרה שהיה חסר). מתוק מאוד, מושחת מאוד, אבל סיפק בצורה מושלמת את הרצון שלנו בקצת שוקולד.
לא שמנו לב אליו בתפריט, אבל המוכר החביב הפנה את תשומת לבנו לקינוח נוסף - בריוש טרי שהופך לכריך גלידה (28 שקלים). בהתאם להמלצה שלו מילאנו אותו בגלידת פיסטוק עם קרמבל ורוטב קרמל וניגשנו לאכול. בביס הראשון הבריוש, שעבר קלייה, הרגיש לנו קצת קשה ופריך מדי, אבל אחרי שחלפה ההפתעה, השילוב בין הפריכות החמימה שלו לרכות של הגלידה היה מעולה, והבריוש חוסל במהירות למרות שכבר היינו עמוסי מתוק. המוכר גם צדק בהמלצה, הלימוניות העדינה של הבריוש החמיאה לגלידת הפיסטוק.
אבל מעל כולם ניצח בגאון קינוח הפיסטוק לימון (28 שקלים), ואולי זה בגלל החיבה המרובה שלנו לקינוחים חמצמצים שכאלה. מעל כמות מכובדת של גלידת פיסטוק נחה לה גרסה מוקטנת של פאי הלימון של הבייקרי, עם תוספת של קרמבל ופצפוצי שוקולד קטנים. קצת קשה לשבור את הפאי ולפרק אותו לביסים קטנים, אבל זה לגמרי שווה את המאמץ. פיסטוק ולימון נולדו ללכת ביחד, וזה קינוח שהיינו שמחים לקבל בלא מעט מסעדות.
את הגלידות של Creme אפשר לקחת הביתה בקופסאות של פיינט (מזכירות את אלו של בן אנד ג'ריס, 38 שקלים), רק שיזהירו אתכם שצריך להגיע הביתה מהר, כי הגלידה הרכה נמסה בקלות. אם בא לכם להרכיב בבית קינוחים דומים לאלו שבמקום, אפשר גם לקנות את המאפים בשלמותם (22 שקלים לשטרודל בננות, 14 שקלים לבראוני, 12 שקלים לפאי התפוחים) ואפשר לקנות הביתה גם רטבים ותוספות.
Creme. דיזנגוף 262 תל אביב. ראשון-חמישי: 12:00-22:00, שישי: 12:00-17:00. שבת: 12:00-22:00.