חובבי חומוס יקרים, יש לנו שתי חדשות בשבילכם - אחת משמחת ואחת משמחת אפילו יותר. אז הראשונה היא שאחרי שנה בלי החומוס של זקי, הסורי, בכרם התימנים, הבן של הסורי עשה מעשה ופתח חומוסייה משודרגת ברחוב הלל הזקן בעיר, שכבר חיה ובועטת ואתם מוזמנים ללכת אליה לתת בראש; והשנייה היא שחומוס אבו חסן האל-מותי (עלי קרוואן) עתיד לפתוח סניף בשרונה מרקט בתל אביב. נכון, זה עדיין לא קורה, ולא לגמרי ברור מתי זה יקרה בפועל, אבל עדיין - אנחנו קצת מתרגשים.
בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו
עבור חומוס אבו חסן, זוהי הפעם הראשונה שהוא יוצא את שערי יפו. יותר מזה, מסקרנת במיוחד החבירה שלו למיזם שרונה מרקט - פרויקט קולינרי מקורה רחב ממדים שנמצא בימים אלה בשלבי בנייה סופיים, ועתיד להיות מפונפן ומוקפד במיוחד. לא בדיוק מה שאנחנו מדמיינים כשאנחנו חושבים על חומוס.
כראוי לפרויקט ששמו הולך לפניו שרונה מרקט שואב השראה משווקים מקורים בחו"ל, ועתיד להכיל בתוכו המוני דוכני חומרי גלם ומאכלים ביניהם סושי, אוכל איטלקי, קפה ומאפים (מי אמר מאפיית פושון הצרפתית המסוגננת ולא קיבל). עוד מסעדות שעתידות לצוץ במתחם הן פיאצה רוסטיקו וטייגר לילי.
רק אל תשנו לנו את החומוס
סניף שרונה של אבו חסן אמור להיות פחות או יותר גרסה זהה לסניף היפואי המוכר והאהוב. בתפריט, באופן דומה, יוגשו חומוס, מסבחה, שקשוקה ומאכלים שונים לטייק אוויי הביתה. בשורה משמחת נוספת היא שבשרונה יוגש החומוס לאורך זמן ארוך יותר מהרגיל בסניף היפואי, שבו החומוס תמיד נגמר בדיוק כשהכי בא לכם. גם המחירים יישארו דומים למקור, על אף התוספת המשמעותית בשכר הדירה.
לא יכולים לחכות? אנחנו מזכירים לכם את הבן של הסורי מלמעלה. שם ממתין לכם החומוס-פול-ביצה המסורתי (30 שקלים כולל שתייה), בדיוק באותו טעם כמו זה שהכין הסורי האב.