פסטיבל מאפים אבודים של פודיש במגוון מאפיות ברחבי הארץ
החל מ-20.12 יחל פסטיבל מאפים אבודים ביוזמת האגף הקולינרי של מוזיאון העם היהודי. המאפים יוגשו במאפיות כמו קדוש בירושלים, בר לחם, נורדיניו, דוד לאור וביסקוטי, כשבכל מקום ניתן יהיה לטעום מאפה אחר. בין האופציות למשל קרביש לבנוני - מעמול מבושם ממולא בפיסטוק שיימכר במאפיית נורדיניו; רוטי תבלינים הודי שיימכר במאפיית אלחנן בקיבוץ משמרות; עוגת קוזונאק רומנית שתימכר במאפיות לחם תומר עם קינמון או וניל; ובוריקיטס טורקיים מתוקים עם תפוחים ואגוזים שיימכרו בלחמנינה. כל מאפה יימכר לצד גלויה עם הסיפור הייחודי לו והמתכון שלו.
ארוחת בוקר במסעדת כפר הנופש, עין זיוון
בכפר הנופש עין זיוון יפתחו את ארוחות הבוקר שמוגשות בבופה לכלל המגיעים למקום. בתפריט מגוון פירות שגדלים באזור, אנטיפסטי ירקות, ממרחים, לחמים, ביצים במגוון שיטות הכנה, מלאווח, ג'חנון, בלינצ'ס ועוד. ארוחת הבוקר כשרה ומוגשת כל ימות השבוע בשעות 08:00-10:00 במחיר 60 שקלים לאדם.
מנות חורף חדשות ברשת Si café
רשת סי קפה מציעה מנות חדשות לחורף כמו מרק קפאלטי, מרק מיניסטרונה, מאפה גבינות טוסקני, כריך בלקני, פיצה סלק וגבינת עיזים וסלט קיסר. כמו כן מציעים פה גם משקאות חורף חדשים כמו שוקולטה, סחלב, טרביזו, סיידר חם, קפוצ'ינו חורפי ושוקו אגוזים.
בראנץ' שישי בלייטהאוס, תל אביב
און משען התמנה לשף במלון לייטהאוס תל אביב והוא מציע במקום ארוחות בוקר שמוגשות בימים ראשון ועד שישי במחיר 110 שקלים לסועד ובהן סלטים, אנטיפסטי, דגים מעושנים וכבושים, גבינות קשות ורכות, קישים ומאפים; ומנות עיקריות לבחירה מבין חלומי בנדיקט וצ'ימיצ'ורי אננס; פרנץ' טוסט ברולה בווניל וקלבדוס עם אוכמניות מבושלות בניחוח לבנדר; ורושטי – לביבות תפוחי אדמה ובצל מטוגנות בחמאת שום מוגשות עם סלט ירוקים ותפוחי עץ בוויניגרט סיידר. כמו כן יוצע במקום בראנץ' בימי שישי משעה שתיים עשרה ועד שלוש במחיר 140 שקלים לסועד.
לייטהאוס, בן יהודה 1, תל אביב.
ארוחת בוקר במלון בראון ביץ' האוס, תל אביב
המלון מציע ארוחת בוקר חדשה שמוגשת משבע בבוקר ועד שלוש אחרי הצהריים ובה מנות כמו גבינת עיזים בציפוי פיצוחים קלויים; לאבנה תוצרת בית עם סלט לימונים ספרדי; בנדיקט סגול עם לחם סלק קלוי, סלמון מעושן, תרד חלוט ורוטב הולנדייז; וקרוק מדאם - לחם קלוי, צ'דר, בשמל, ביצת עין ואיולי חרדל.
צ'יפס חדש בברגר קינג
רשת ברגר קינג מציעה סדרת צ'יפס חדשה עם תבלינים מצורפים כמו פפריקה ומגוון סוגי פלפלים; או עשבי תיבול- ירקות מיובשים, שום, אורגנו, בזיליקום ופטרוזיליה.
גלידות אלכוהוליות בדלי קרים
רשת דלי קרים משיקה גלידות אלכוהוליות למבוגרים בטעמי אשכולית אדומה ותפוזים עם קמפרי; גלידת אוזו 12 עם לימונענע; וגלידת בייליס אייריש קרים עם ריפל קפה על בסיס שמנת.
שיתוף פעולה בין נאיפה מולא ליקבי רמת הגולן
השפית נאיפה מולא תתארח בפופ אפ ברביבה וסיליה הקומה השנייה לסדרת ארוחות החל מ-30.12. בין המנות שיוגשו באירוע: ניוקי פריקי עם כרישה שרופה וצנוברים; מנסף טלה עם אורז בהרט וסלט עלים; וסיגר מסאחן עם עוף בקונפי ובצל בסומק. לכל מנה יתלווה יין של רמת הגולן. מחיר לאדם: 650 שקלים.
המכולת של האחים נפתחת, תל אביב
בסמוך למסעדת האחים בבית ציוני אמריקה נפתחה המכולת ובה מציעים חומרי גלם מיוחדים וכן אוכל מוכן: מבחר סלטים וכריכים, ערכת בראנץ' ומבחר קינוחים. בין האופציות: עוגת רוגלך, חיתוכיות פקאן, כבד קצוץ, סלט פריקה וכרובית וגרסה עדכנית לכריך של פעם עם נקניק וכרוב אדום.
האחים. אבן גבירול 26, תל-אביב. 03-6917171
תפריט הדרים לעונת החורף בסרפינה, תל אביב
המסעדה מציעה מנות הדרים לחורף כמו קרפצ׳ו דג ים עם וינגרט הדרים, סלט תפוז דם, שומר ועשבי תבלין; טליוליני לימונה עם קוקי סאן ז׳ק ובוטרגה תוצרת בית; וחזה ברווז אורגני עם ריזוטו ברגמונט וגסטריק הדרים.
סרפינה תל אביב. איינשטיין 10, רמת אביב. 03-657-9080
קולקציית מרקים אסייתיים בוונג, תל אביב
המסעדה הווייטנאמית מציעה מרקים חדשים לחורף כמו מרק תירס עם תירס במיסו, קפיר ליים, מיסו אדום ומחית צ'ילי וחלב קוקוס; מרק בקר עם מולאסה ותמרינדי בסגנון קוריאני, באק צ'וי ואטריות דקות; ומרק עוף עם ציר עוף ונטיפי ביצים, סאקה ומירין וכופתאות עוף וטפיוקה .
VONG. שדרות רוטשילד 15, תל אביב-יפו.03-633-7171
גלידת מקדמיה חדשה בגולדה
רשת הגלידריות גולדה משיקה טעם חורף חדש של מקדמיה עם שברי אגוזי מקדמיה מקורמלים וציפוי ווריגאטו מקדמיה.
תפריט חדש בקראפט פיצה, ירושלים
קראפט פיצה מציעה מנות חדשות כמו סלט יווני עם גבינת פטה ואורגנו יבש עם זיתי קלמטה, עגבניות ומלפפונים; פוקאצ'ה עם מלח גס, שום ושמן זית; פיצה עם גבינת פטה, זיתי קלמטה ועגבניות ופיצה עם דבש, קונפי שום וגבינת קממבר.
תפריט חורף בצ'יוויטו - מטבח דרום אמריקאי, חיפה
המסעדה מציעה מנות חורף חדשות כמו פג׳ואדה: תבשיל ברזילאי עם שעועית שחורה, מיקס בשרים מעושנים ונגיעות תפוז בליווי אורז לבן; תבשיל קדרה עם בקר בציר בשר, ירקות שורש ואפונה ירוקה; נתחי עוף במרינדה על הפלנצ׳ה עם בצל מקורמל, פלפל קלוי, פלפל חלפיניו, עגבניות טריות, שום, סויה וחומץ בין יין אדום; כריך עם נתחי בשר אנטרקוט על הפלנצ׳ה עם פלפלים קלויים, פלפל חלפניו, בצל מקורמל, קונפי שום, רוטב סויה, וחומץ; וכריך עם נקניקיות צ׳וריסוס עגל ורוטב צ׳ימצ׳ורי מסורתי.
צ'יוויטו. שער פלמר 2 חיפה .04-622-0032
ארוחות מיוחדות בוויסקי בר מוזיאון, תל אביב
המסעדה עורכת ארוחות מיוחדות עם התאמת וויסקי. ביום רביעי 22.12 יתארח במקום השף אבי ביטון שיציע מנות כמו סשימי טונה אדומה עם סלט ביש בש והדרים; רוסט ביף עם שמן זעתר וסלט מאשוויה; ופולנטה תירס גילי עם ראגו של תרד ערבי ופטריות טריות. לצד האוכל יוגשו 5 מנות וויסקי של מותג Aberfeldy ו Dewar’s. 350 שקלים לאורח.
ארוחה מיוחדת של שפים ארז אוחיון, אוראל קמחי ומושיקו גמליאלי, תל אביב
שלושת השפים חברו לארוחה בת 12 מנות שתוצע ב-27-28 בדצמבר בבבולטהופ (התערוכה 3 נמל תל אביב). הארוחה בשיתוף וודקה בלוגה והיא כוללת מנות כמו עגבניות בלאדי מרי; טארטלט קציפת תפוחי אדמה, שוקולד לבן וכמהין; דג בבצק כוסברה, לפת, ורוטב שבור; וקנולו ממולא מוס ערמונים בספיריט וודקה בלוגה. מחיר הארוחה: 880 שקלים לזוג.
ארוחת בשרים מעושנים בפאפי, אילת
המסעדה מארחת את עידו לוי מבית של בשרים מעושנים ב-27.12 החל משבע וחצי בערב. במקום תוצע ארוחה על בסיס בשרים מעושנים במחיר 280 שקלים לאדם.
תפריט חדש בחוות צוק, תל אביב
המסעדה מציעה מנות חדשות בתפריט כמו חטיפי אסאדו בברביקיו, קבב מג׳הול עם שמנת חמוצה ולימון כבוש, המבורגר וואגיו מרעה של שבעת המעיינות, צ׳יפס בטנדורי עם פטה צ׳רקסית, צ׳יפס פטרוזיליה עם שום וגרדת לימון ומבחר ספיישלים בשריים כמו שיפוד טלה עם בצל ועגבנייה שרופה; או מינוט סטייק אונטריב עם תפוחי אדמה מוקרמים.
חוות צוק- המסעדה .משה פרלוק 5, תל אביב יפו. 077-5155905
ערבי שף במסעדת מודרן, ירושלים
מסעדת מודרן במוזיאון ישראל מציעה בערב שלישי ארוחת טעימות השף של השף אבי פרץ, זוכה MKR. המסעדה נפתחה מחדש אחרי שנתיים של קורונה והיא תפעל בימי שלישי בלבד במתכונת של ארוחות טעימות בנות 7 מנות עם 4 כוסות יין במחיר 240 שקלים לסועד.
בר אוכל חדש בכרם התימנים, סביצ'ה בכרם, תל אביב
בר סביצ'ה חדש נפתח בכרם התימנים בבעלות נוי סירקוביץ'. במקום מוצעות מנות סביצ'ה מתחלפות כמו מקסיקנית - דג לברק, מלפפון, צנונית, מנגו או קיווי, אבוקדו, בצל סגול, כוסברה, שום, ופלפל ירוק חריף עם נאצ'וס; ים תיכונית - דג לברק, מלפפון, ענבים, זיתי קלמטה, צנונית, עירית, יוגורט יווני, רסק עגבניות, שום, פלפל ירוק חריף, סומק ועלי ארוגולה ברוטב לימון-זעתר; ויפנית - דג סלמון, מלפפון, תפוז, אבוקדו, בצל ירוק, אפונת ווסאבי, שבבי טמפורה, פירורי פנקו, על אצות ווקאמה ורוטב סויה-ליים לצד דפי אורז מטוגנים.
סביצ'ה בכרם. חיים חבשוש 31 – שוק בכרמל
מנות חדשות בחומוס יוסף
רשת חומוס יוסף מציעה מנות צמחוניות חדשות עם רידיפיין מיט כמו חומוס עם בשר או סיגרים במילוי בשר של רידיפיין (בשר מהצומח).
מנות חדשות בגורדוס
רשת המסעדות מציעה מנות חדות שיוגשו בסניפיה כמו קורן דוג - נקניקיית עוף עטופה בטמפורת קמח תירס; בורגר ספייר ריבס - המבורגר בלחמנייה עם ספרייבס טלה; KFGordos - חזה עוף מושרה ביוגורט ותבלינים, מצופה בארבעה סוגי קמחים; והמבורגר עם טחינה, עמבה ושווארמה אסאדו של טלה.