תדהמה ואבל גדול בעולם האוכל: ז'ואל רובושון, אחד השפים המוכרים בעולם ושיאן כוכבי המישלן, נפטר בגיל 73. על פי הדיווחים, רובושון – שהיה שף, מחבר ספרי בישול וכוכב טלוויזיה, נפטר אחרי מאבק במחלת הסרטן. במהלך שנות פעילותו שימש רובושון כמנטור של אינספור שפים, ביניהם גורדון רמזי ואריק ריפר.
במהלך השנים הקים השף הצרפתי מסעדות רבות מסביב לעולם - הוא היה בעל מסעדות בלונדון, פריז, בורדו, לאס וגאס, בנגקוק, הונג קונג, מקאו, ניו יורק, מונקו, מונטריאל, טיפיי, טוקיו וסינגפור (שם סגר לאחרונה את מסעדותיו המכוכבות). רובושון זכה בתואר שף המאה על ידי מדריך הקולינריה גו מיו עוד בשנת 1989, והוא שיאן כוכבי המישלן מסביב לעולם, עם סך של לא פחות מ-32 כוכבים.
במהלך עשרות שנותיו במטבח יצר רובושון מנות רבות שזכו לתהיל, אך יצירתו המפוארת ביותר, שזוכה למאות חיקויים מסביב לעולם היא מנת פירה עשירה. הפירה של רובושון עשוי מתפוחי אדמה מסוג ראטה, חלב והרבה מאוד חמאה, שיחד יוצרים פירה קטיפתי וחמאתי מאין כמוהו אותו מנסים לשחזר אינספור שפים בכל מדינה.
במהלך השנים ביקר רובושון כמה פעמים בארץ (הזכורה ביותר היא כאשר השתתף בארוחת היובל המפוארת שארגן השף שלום קדוש במגדל דוד בירושלים), ואף התעניין בלפתוח מסעדה בישראל. כחלק מדמותו המוכרת הוא השפיע רבות על שפים ישראלים. השף יונתן רושפלד מוכר כאחד ממעריציו הרבים ולצד שפים רבים שסופדים לו פרסם רושפלד בדקות האחרונות בחשבון האינסטגרם שלו פוסט בו הוא מגדיר אותו כאלוהים של האוכל הצרפתי.