לאחרונה פורסם כי מסעדותיו של השף מאיר אדוני במלון קרלטון בתל אביב - בלו-סקיי החלבית ולומינה הבשרית - ייסגרו, אך מסתבר כי המקום לא יעמוד ריק: בינתיים הוחלט לפתוח במלון פופ-אפ קיצי של השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה התל אביבית. הפופ-אפ יפעל במיקומה הקודם של בלו-סקיי, על גג המלון, שמשקיף על נוף יפיפה של תל אביב וחוף הים.
הפופ-אפ של קמחי יהיה גרסה כשרה ראשונה למסעדת פופינה שפועלת בשכונת נווה צדק בתל אביב מזה 7 שנים ונחשבת לאחת ממסעדות השף המובילות בארץ. המקום ייקרא Popina View ויפתח לפעילות בשבוע הבא, מה-9 באוגוסט. נכון לעכשיו, פופינה וויו תפעל במהלך חודש אחד בלבד, עד ה-9 בספטמבר.
התפריט שיציע קמחי כולל מספר מנות שמזוהות עם פופינה ומוגשות בה, וכן מנות חדשות. בין היתר אפשר יהיה למצוא כאן את אחת ממנות הדגל של המסעדה - טרטר ג'ין וטוניק עם קוביות דג ים, מלפפון, עירית, שאלוט, טוביקו, ווסאבי וג'לי של ג'ין וטוניק, וכן מנות כמו לחמנייה מאודה במילוי פילה לברק בטמפורה עם איולי של יוזו ווסאבי; טונה אדומה עם ויניגרט תפוחים ירוקים וקארי, קינואה פריכה וסלסה של תפוח כבוש, סלרי, פלפל ירוק חריף וג'ינג'ר; לחי עגל בבישול ארוך עם רליש עגבניות ירוקות וסלרי, רושטי ושעועית ירוקה; ופילה בר ים מאודה עם אורז אסור, כרוב צלוי בגריל פחמים, פטרוזיליה, רוקט ורוטב עגבניות שרי צהובות.
המחירים כאן ינועו סביב 74-84 שקלים למנת ביניים, ועד 148 שקלים למנות עיקריות של בשרים ודגי ים. כמו כן, ניתן יהיה להזמין כאן גם ארוחת טעימות. בגזרת הקינוחים, מציע קמחי בגרסה הכשרה של פופינה פודינג אורז וחלב קוקוס עם סלסת אננס ונענע; סופלה שוקולד; וטארט שקדים ונקטרינות עם גלידת מרציפן. לצד האוכל של קמחי יציעו תפריט קוקטיילים מושקע.
"תמיד רציתי לבשל את האוכל שלי גם בוורסיה כשרה", אומר קמחי, "זה התאפשר לי עד כה רק באירועים, ועכשיו אוכל לעשות זאת גם לקהל הרחב". בזמנים שבהם יותר ויותר מסעדות נסגרות ורואים בנוף המקומי פחות ופחות מיזמים שאפתניים חדשים, משמח להתבשר על פתיחתו של מקום חדש, גם אם במתכונת זמנית בלבד. פופינה וויו תפעל בימים א'-ה' מהשעה 17:00 ועד אחרון האורחים.
Popina View. מלון קרלטון תל אביב, אליעזר פרי 10, תל אביב. 03-5201830. כשר