הפגישה עם הדיי עפאים במקום החדש במלון דה ג'ורג' מתעתעת: עומד מולי איש עמל בבגדי עבודה, ער מ-5  בבוקר, "עכבר כפר" פרובינציאלי כמו שהוא מעיד על עצמו. מה לחקלאי הזה ולמלון תל אביבי לוהט שמחזיק מועדון חברים נחשק? התשובה טמונה ככל הנראה בתשוקה של עפאים ושל שותפיו לקיים גם בתוך העיר הגדולה את תורתם: מהזרע לצלחת. ומשק עפאים לחקלאות בת קיימא (גם בערבה וגם בעמק האלה) הוא הספק של עצמו - מייצרים כמעט את הכל. 

כבר נכתב רבות על מלון דה ג'ורג' במדורי אדריכלות ועיצוב, וכמעט כל מי שנכח באירוע במקום כבר הספיק להתפעל. ולמרות העיצוב המרהיב והעכשווי של לזארו רוזה ויולן בדה ג'ורג', מי שבמידה מסוימת סחף את הדיי עפאים להגיע בכלל לתל אביב, גם פה, בדומה לחללי האירוח האחרים של משק עפאים - תמצאו סט צלחות וינטג' וספלי קפה של 'לפיד'. מדפי העץ והמקררים מציגים לראווה את שפע התוצרת: גבינות, יוגורט, ביצים, מאפים טריים, כריכים, עוגות, עוגיות, יינות, טחינה, דבש, ריבות, שמן זית, ממרחים ועוד.

כנראה המכולת הכי יפה בתל אביב (צילום: טלי רז, יחסי ציבור)
כנראה המכולת הכי יפה בתל אביב | צילום: טלי רז, יחסי ציבור
גבינות תוצרת משק עפאים, מונחות כמו תכשיטים (צילום: טלי רז, יחסי ציבור)
גבינות תוצרת משק עפאים, מונחות כמו תכשיטים | צילום: טלי רז, יחסי ציבור

הסיפור התחיל בירושלים, עם בית הקפה והמכולת של משק עפאים בבית הנסן (ידוע גם כ"בית המצורעים") שרק הלכו והשתכללו, ולאט לאט התרחב המשק לעוד לוקיישנים (מוזיאון ירושלים, בית הכרם, מרכז עדנה ביפו שנפתח רק לאחרונה). אחד הלהיטים שבזכותם המקום מוכר הוא ללא ספק הבורקאסון - בצק קרואסון בצורת בורקס במבחר מילויים: משוויה וביצה עלומה; גבינה, תרד, מנגולד ועשבי תיבול או גבינה, ריבה, עלי רוקט ושקדים קלויים (52 שקלים). אז כן, כמובן שהבורקאסון כאן, אבל התפריט פה כולל הרבה יותר מזה. 

כל המשק לשולחן

הגבינות של משק עפאים מעולות: גבינות עיזים אורגניות, אותן אפשר לפגוש בחלל הפנימי של המקום - חלקן בחלונות גדולים שנראים כמו ויטרינה, אבל למעשה הם חלק מחדר הקירור של המטבח וגם בארונית עץ יפה שמזכירה ארון תצוגה של חנות תכשיטים. כל אחת מהן (ויש כמובן אפשרות למגש טעימות)  מגיעה כמנה לצד תוספות שמותאמות לה ובצק טוב - קרקר יוגורט עיזים/פרוסת עוגת פרג ולימון/צנימים/לחם מחמצת (61-65 שקלים).

גם חדר קירור וגם תצוגה (צילום: טלי רז, יחסי ציבור)
גם חדר קירור וגם תצוגה | צילום: טלי רז, יחסי ציבור

גם מנות מבוססות יוגורט העיזים הטוב של משק עפאים מוצעות כאן (43-45 שקלים) עם תוספות משתנות מפירות, גרנולה ודבש/סילאן ועד עוגת פרג ותפוחים; וגם ירקות המשק האורגניים הטריים מרכיבים מסחר סלטים מרעננים וקלילים, כשבחלק מהם משולבות גם ביצי המשק האורגניות ויוגורט העיזים. 

כריכים למי שלא נשארים לשבת (צילום: טלי רז, יחסי ציבור)
כריכים למי שלא נשארים לשבת | צילום: טלי רז, יחסי ציבור
לזניית משק (צילום: טלי רז, יחסי ציבור)
לזניית משק | צילום: טלי רז, יחסי ציבור

אבל אחד הדברים הכי אטרקטיביים, בעינינו לפחות, הוא עמוד ה"בצלחת" של התפריט: מנות צהריים חמות, מבושלות, כאלה שלא נמצאות למשל במקום החדש ביפו מטעמי מטבח ותפעול וכו': לזניית משק (69 שקלים) מעולה עם תבשיל עשיר בירוקים, עגבניות צלויות, בשמל וגבינות המשק כמובן, פרוסת חלת חלב עם סלט ביצי החופש של המשק (42 שקלים) ובצל מטוגן בנדיבות (סלט ביצים ללא מיונז, אלא עם שמן זית), טוסט לחם דורום עם גבינות המשק וביצה עלומה (69 שקלים) ועוד. כולן מאופיינות באיכות חומר הגלם ובפשטות - ולא צריך יותר מזה. 

ולמי שלא הכיר את משק עפאים, או דווקא למי שכבר מכיר ומתקשה לבחור, נמליץ על ארוחה שהיא ללא ספק גולת הכותרת וזאת שמאפשרת היכרות מעמיקה עם תנובת המשק. נזהיר מעכשיו שמומלץ להגיע אליה רעבים מאוד כי לאט לאט מוגשות לשולחן עוד צלחות עמוסות כל טוב, או כמו שהתפריט מיטיב לתאר: כל המשק לשולחן | ארוחת טעימות מכל טוב השדה והמטע, הדיר והמגבנה, הלול, הכרם והמגדנייה (270 שקלים לזוג). היא כוללת גרסאות מוקטנות של רוב המנות בתפריט ונדיבה מאוד, אבל שוב: יש להגיע עם תיאבון. 

משק עפאים בדה ג'ורג' (צילום: טלי רז, יחסי ציבור)
משק עפאים בדה ג'ורג' | צילום: טלי רז, יחסי ציבור

אפשר לסכם את הנחיתה של משק עפאים בעיר הגדולה קודם כל בהתרגשות, כי לבד מעוד בית אוכל הוא מביא את בשורת המכולת האורגנית, והוא גם קצת חלוצי מבחינת ההתמקמות באזור שרק הולך ומתפתח. יהיה ללא ספק מעניין לעקוב אחר ההסתגלות של המקום, שכבר ראוי לתואר "מוסד ירושלמי", בתוך תל אביב. טעים בטוח יהיה. 

משק עפאים The George. ישראל טל 5, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-16:00, שישי 08:00-14:00. כשר בהשגחת ארגון רבני צהר