מסעדת יאקימונו היא ממוסדות האוכל היפני הוותיקים בישראל. המקום, שמפעילה משפחת כהן מזה למעלה מ-20 שנה, פועל כיום בשדרות רוטשילד בתל אביב, באחד המיקומים המפוארים בעיר. היום, הודיעה המסעדה כי המקום בשדרות רוטשילד ייסגר בסוף חודש דצמבר.

יאקימונו החלה את דרכה בשנת 94 ברחוב הירקון. המקום הפך להיות ממוסדות הסושי המעוטרים בארץ והיה שם דבר בכל הנוגע לקולינריה היפנית בישראל על שלל רבדיה, שבאו לידי ביטוי בתפריט הרחב. לקראת הסגירה בדצמבר ייערכו מספר ארוחות מיוחדות במקום לרגל הפרידה, עליהן עתידים לעדכן בעמודי הרשתות החברתיות של המסעדה.  

 

אושיזושי פרש (צילום: מיטל סולומון, יח"צ)
מקום של סושי מופתי. יאקימונו | צילום: מיטל סולומון, יח"צ
יאקימונו יום הסושי  (צילום: WOLT ישראל, יחסי ציבור יקימונו,  יח"צ)
ממשיכים בסניף הכשר | צילום: WOLT ישראל, יחסי ציבור יקימונו, יח"צ

הסגירה העצובה, שמגיעה זמן קצר במיוחד אחרי ההודעה של השף אבי קונפורטי על סגירתה של מסעדת צפרה, אף היא מהאסייתיות הבולטות בתל אביב, מגיעה עם בשורות מעודדות. סניף נוסף וכשר של יאקימונו פועל במלון הילטון בתל אביב, ולפי ההודעה הוא ימשיך לפעול כסדרו ויהפוך לסניף הדגל של יאקימונו עם מערך משלוחים וטייק אווי, והרחבת המערך הקיים לאזורים נוספים. יתכן ובעתיד תתרחב המסעדה שוב במיקומים אחרים, בני המשפחה בוחנים אפשרויות כאלה ברחבי הארץ.

"החלטה על מעבר מהמתחם הנוכחי ברוטשילד אינה קלה ומלווה ברגשות עזים", כך נמסר ממשפחת כהן, שהדור השני שלה הוא זה שמפעיל היום את המסעדה, "יאקימונו הייתה לנו בית ומשפחה בכל מובן למעלה משני עשורים, לאחר שאבינו אבי כהן ז"ל, המייסד ובעל החזון, הביא לישראל את החוויה הקולינרית היפנית  על שלל מטבחיה בסטנדרטיים הגבוהים ביותר ובאופן בלתי מתפשר".