ארוחת בוקר חדשה בדון קמילו במלון The Jaffa, יפו
מסעדת דון קמילו שבמלון היוקרה החדש מציעה כעת ארוחת בוקר גם לאורחים מן החוץ. מחיר הארוחה 135 שקלים והיא כוללת מנה עיקרית לבחירה, בופה קינוחים, מאפים, דגים מלוחים, גבינות וסלטים, מיצים טבעיים ושתייה חמה. בין המנות העיקריות: ביצים עלומות עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי, פרנץ' טוסט חלה עם סירופ מייפל, פנקייק שקדים ושקשוקה עגבניות, פלפלים ושום. ארוחות הבוקר מוגשות בימים ראשון-חמישי בשעות 7:30-10:30 ובשישי ושבת ב-7:30-11:00.
דון קמילו. יפת 36, תל אביב יפו. 03-7785660
קולקציית קינוחים מכל העולם של מיקי שמו
לקראת אירועי ראונד טייבלס יצר מיקי שמו קולקציית קינוחים מיוחדת בהשראת השפיות שיגיעו לבשל בישראל. בין היתר תמצאו בה קינוח מרקמים עם פירורי שטרויזל על בסיס שקדים ומוס וניל עם מחית מנדרינות; פודינג אורז דביק עם קוביות של פירות שהושרו ברוטב סוכר; ומוס שוקולד לבן, בצק אגוזים וריבת חלב. הקינוחים יימכרו ברשת שמו עד 30 באוקטובר במחיר 29 שקלים (1 פלוס 1 ללקוחות אמריקן אקספרס).
יום הפסטה הבינלאומי בפומו, תל אביב
מסעדת פומו ברמת החייל חוגגת את יום הפסטה עם פסטות חדשות, ביניהן: ארביאטה חצילים וגבינת צאן, עגבניות שרי וצ'ילי; פטוצ'יני ארטישוק עם שמן זית, שום, לימון ואפונה; פסטת ציידים ריגטוני עם פילה בקר, פנצ'טה, פטריות, דמי גלאס ופרמזן; ופסטה קרצ'ופי עם פטוצ'יני, ארטישוק שמן זית, אפונה וגבינת צאן.
פומו. הברזל 11 רמת החייל, תל אביב. 03-9225320. לא כשר
תפריט קינוחים חדש, רשת בלאק
רשת ההמבורגריות מציעה תפריט קינוחים חדש ובו מנות כמו קינוח קרמינו עם אגוזי לוז וסוכריות זהב (39 שקלים); קינוח טופי קראנץ עם שכבות של מוס שוקולד, קרם וניל, שוקולד פאדג' וקרמל מלוח (39 שקלים); סופלה שוקולד מריר בציפוי גנאש עם גלידת וניל (39 שקלים); וקסטת שוקולד שחור ולבן עם גלידת שוקולד בראוניז, שני כדורי וניל קרם עוגיות ורוטב שוקולד חם (39 שקלים).
פסטיבל דייגים, קפה קפה
רשת בתי הקפה מציעה תפריט מיוחד בשם פסטיבל דייגים. בין המנות: נתחי דג אמנון ברוטב חלב קוקוס, שעועית ירוקה ופטריות (62 שקלים); ארוחת בוקר ובה פילה הרינג, ביצה רכה, שמנת חמוצה, ירקות חתוכים גס וזיתים (64 שקלים); שניצל מוסר בלחמניית המבורגר עם צ'יפס (69 שקלים); ופילה סלמון ברוטב חמאה ולימון (89 שקלים). התפריט יוגש עד 31 בדצמבר.
שיתוף פעולה בין מילק אנד האני ומלון האפנדי, עכו
ב-1 בנובמבר יגיע המיקסולוג יובל סופר לערב קוקטיילים ואוכל מיוחד במלון האפנדי בעכו. במסגרת הערב יגיש סופר מתוצרתה של מזקקת מילק אנד האני הישראלית, ותוגש ארוחת ערב של השף אורי ירמיאס. המחיר: 270 שקלים לאדם.
לפרטים: 074-7299799
מנות סתיו חדשות ברשת פריים
המסעדה מציעה מנות מוקפצות חדשות לכבוד הסתיו, וביניהן: אטריות אורז מוקפצות עם שרימפס, קלמרי ומולים, ביצה ונבטים (79 שקלים); אטריות ביצים עבות מוקפצות עם רוטב קארי, בזיליקום, תרד, חלב קוקוס, ברוקולי, בצל ירוק, פטריות וקוביות טופו (69 שקלים); ואטריות אורז מוקפצות עם נתחי עוף, נבטים, ביצה, גזר, בצל ירוק, כוסברה ובוטנים (67 שקלים).
פריים שף אנד סושי בר. ראול ולנברג 2, תל אביב, 03-6498080 שלוחה 1; ראשון לציון, הראשונים 2, 03-6498080 שלוחה 2; נתב"ג, שדה תעופה בן גוריון, 03-6498080
אירועים קולינריים בגליל המערבי
עמותת זמן גליל מערבי תציע לכל אורך חודש נובמבר שלל אירועים קולינריים. ב-1 בנובמבר, למשל, יחגגו האלווין בלה פמפה עם ארוחת בשרים מעושנים (200 שקלים לאדם); במגוון תאריכים במהלך החודש יוצעו סדנאות גלידה בבוזה בסאסא (60 שקלים לילד ו-20 שקלים למבוגר מלווה); עוד ייערכו סיור טעמים בפקיעין עם מורת הדרך איילת בר מאיר, חגיגת בוז'ולה ביקב יפתחאל, בראנץ' מיוחד במארג בכפר ורדים שילווה בהקרנת סרטים דוקומנטריים ועוד.
תפריט זוגי במיטבול, ראשון לציון
המסעדה מציעה בכל יום חמישי מהשעה שש בערב את מנת הבוצ'ר (600 גרם בשר) כחלק מתפריט זוגי. המנה יכולה להגיע עם בשר סינטה או אנטרקוט (340 שקלים) או עם פילה (420 שקלים). לצד מנת הבוצ'ר מקבלים גם שתי מנות ראשונות ושתי תוספות לבחירה.
מיטבול. דרך המכבים 8, ראשון לציון. 03-9646468
מנות טבעוניות חדשות בקפה לנדוור
רשת בתי הקפה מציעה מנות טבעוניות חדשות לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי. בין המנות: מיטלס בולס פסטה - פסטה קמפנלה עם כדורים (ללא בשר) ברוטב עגבניות ובזיליקום; מיטלס בולס ברוטב עגבניות פיקנטי עם תרד טרי, צמחי תבלין ושומשום, בתוספת אורז עם שקדים, גזר ובצל מקורמל; וצ'יזלס בורגר - 3 סליידרים עם חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל, איולי צ'יפוטלה וגבינת מוצרלה טבעונית עם קרעי תפוחי אדמה. כמו כן יוצעו מנות ילדים טבעוניות.
ג'קו רמת השרון מתרחבת
מסעדת הדגים ג'קו מתרחבת וכוללת כעת בר סושי המציע מבחר מנות יפניות. בין המנות: צ'יראשי טונה עם קוביות טונה נאה על אורז סושי וקוביות אבוקדו (59 שקלים); פאנקו רול סלמון עם אבוקדו, בצל ירוק מטוגן בטמפורה עם שבבי פאנקו, טריאקי ושומשום קלוי (51 שקלים); ודראגון רול עם שרימפס, סלמון, סורימי, סי בס, אבוקדו, אושינקו, פטריות שיטאקי ובצל ירוק מטוגן בטמפורה (65 שקלים).
ג'קו. החרש 8, אזור התעשייה רמת השרון. 03-5661234
ארוחה מיוחדת במרינדו, עין גב, שרונה מרקט ויוקנעם
במרינדו מציעים ארוחה מיוחדת הכוללת נקניקייה מגולגלת בעבודת יד ושליש בירה מרינדו ב-49 שקלים. הארוחה תוצע בתאריכים 28-31 באוקטובר מהשעה חמש.
מסיבת האלווין, אריא
בליל כל הקדושים (31 בחודש) תיערך מהשעה שמונה בערב מסיבת האלווין בלאונג' של האריא. בתפריט: קוקטיילים על בסיס בקרדי כמו קוקטייל בקרדי גולד, פסיפלורה, אפרסק, וסירופ אלדר פלאוור וקוקטייל עם בקרדי לבן, סירופ סוכריות גומי דובדבן, לימון וחלבון (כ-58 שקלים למשקה).
אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-5296054
ליל כל הקדושים במייקס פלייס
מייקס פלייס תחגוג את האלווין עם קישוטי חג, שלל משחקים ותחרות תחפושות, וגם עם תפריט מיוחד. בין המנות: המבורגר ביג מייק 400 גרם עם בייקון וגבינה, בתוספת צ'יפס דלעת (89 שקלים); נקניקיות עגל צלויות על הגריל עם קרם בטטה ודלעת (68 שקלים); ופיש אנד צ'יפס בטטה ודלעת עם רוטב טרטר (62 שקלים).
מא פאו הופכת לטהאלי בר, תל אביב
המסעדה ההודית מא פאו בנחלת בנימין הופכת לטהאלי בר. בין המנות בתפריט החדש: טהאלי עוף ובו תבשיל טיקה מסאלה ועוף בקארי וחלב קוקוס, תבשיל ירקות וצ'אטני יוגורט; פיש טהאלי עם פילה אמנון, תבשיל ירקות, נזיד קטניות ורוטב דגים; טיקה דוסה במילוי של נתחי עוף שהושרו ביוגורט; וקארי טיקה מסאלה עם נתחי חזה עוף ברוטב עגבניות וחמאה.
טהאלי בר. נחלת בנימין 59, תל אביב. 037739797