מבקר המסעדות של אתר mako, שמציג את עצמו כביצה עלומה וזהותו נותרה אנונימית במהלך השנתיים האחרונות, פרסם בסוף השבוע האחרון טור על מסעדת אברטו החדשה בגדרה. אלא שבשונה מביקורות אוכל רגילות, הטור הזה ממש לא עסק באוכל במקום.
בטור, שהפך לוויראלי וצבר עשרות אלפי צפיות, האשים מבקר המסעדות את בעלי המסעדה בהתנהגות אלימה כלפיו - זאת לאחר שבעל המקום זיהה אותו כמבקר האוכל של mako. "גם אם לא היה לך טעים, אני רוצה שתכתוב דברים טובים. הבנת? תפרגן לנו", כך הציג מבקר האוכל את המפגש בינו לבין בעלי המסעדה, "'היו פה כמה מבקרים ולא אהבו. אני רוצה שתאהב. תתמקד בצדדים החיוביים', הוא שוב פקד עלי".
בהמשך הביקורת הציג ביצה עלומה תמונת מצב שגובלת באלימות. הוא מתאר כיצד בעל המסעדה הרים עליו את הקול, וצעד אחריו כשהוא ניסה לצאת מהמסעדה. "עשיתי את דרכי לעבר היציאה. הוא המשיך אחריי. ואז הגיעו העצבים", מתאר המבקר, "ממש לפני שפתחתי את דלת המסעדה, הוא נבח לעברי – 'מה קרה? לא בכבוד שלך לענות לי? אסור לי לדבר איתך? תדבר אחי'. הוא נעמד שני סנטימטרים מול הפנים שלי, כמו איזה עבריין צעצוע. 'למה אתה לא עונה לי? אה?', הוא שאל וחסם את דרכי ליציאה. יכולתי להרגיש את הנשימות שלו".
אז זו גרסת המבקר - המקרה הזה מציג תמונה בעייתית במיוחד של היחסים שבין מבקר מסעדות למושאי הסיקור שלו, מסעדנים ושפים. חשוב לציין שלא מדובר במשהו שקורה לעתים תכופות. המקרה הזכור ביותר של השנים האחרונות הוא המפגש בין השף יונתן רושפלד למבקר המסעדות של עיתון הארץ שגיא כהן - אז כהן תיאר בטור שלו כיצד סולק על ידי רושפלד ממסעדת יבנה מונטיפיורי לאחר שפרסם ביקורת שלילית על מסעדה אחרת של השף.
עד היום הבעלים של מסעדת אברטו שעומד במרכז הטור שמר על שתיקה – היום הוא טוען כי תיאור המקרה שפרסם המבקר של mako מוטה ומעוות וכי לא הופעלה כל אלימות מצדו. הנה התגובה הראשונה של הבעלים צחי צוק למה שקרה במסעדה:
"אני אשמח לשתף מה באמת קרה באותו הערב. הגעתי למסעדה באותו הערב לקראת סיום הארוחה של המבקר. ניגשתי אליו כפי שאני ניגש לכל לקוח במסעדה כדי לשאול איך היה להם", אומר צוק, "קיבלתי תשובה שהיה נחמד. שאלתי, 'רק נחמד? יש משהו שאפשר לשפר? אשמח לשמוע אם לא נהניתם ממנה מסוימת'. הוא ענה לי שוב 'אמרתי שהיה נחמד' ואז שאלתי אותו אם הוא מבקר מסעדות. הוא ענה לי שלא. ואז בעצם חשפתי אותו ואמרתי שאני יודע שהוא המבקר. אכן הוספתי שרצוי שמבקרים ידעו לפרגן כי יש פה סכומי כסף גדולים, שפים וטבחים שנותנים את כל כולם והייתי שמח שהוא יפרגן. ואם הוא לא אהב אז אפשרי לרשום את דעתו בצורה שלא תפגע בנו כי בסך הכל זה עניין של טעם. כך שאפשר להגיד ש-15 אחוז מתוך מה שהמבקר תיאר במדור הוא לכאורה נכון. השאר זה פרי דמיונו של הכותב. בהזדמנות זו אאחל לו שיפגוש בדרך שלו רק מבקרי ספרות מפרגנים לפחות כמוהו".
ממבקר המסעדות של mako לא התקבלה תגובה.