תרצה בשישי בוקר
אחרי שנתיים של פעילות, בר היין של השף המוערך רז רהב והאח הקטן של OCD, תרצה, פותח לראשונה דלתות גם בימי שישי בבוקר, החל מיום שישי הקרוב (10.1). נכון לעכשיו רהב לא מתחייב לתפריט קבוע והוא צפוי להפתיע ולחדש מדי שבוע, אבל מה שבטוח, אפשר לסמוך על מאפים טעימים וטריים מבית "אפוי" - מאפיית הבית של קבוצת OCD.
החלוצים 3, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 18:00-00:00, שישי 10:00-16:30. להזמנות
צפונה בנגה - שוק שישי ובראנץ'
מסעדת החורף הזמנית של ארז קומרובסקי וחנן עזרן בפר דרייר ביפו, צפונה בנגה, מרחיבה את פעילותה עם 2 בראנצ'ים חגיגיים במסגרתם יפעל במקום גם שוק שישי מיוחד (ימי שישי 17+24.1). בדיוק כמו בארוחות הערב, גם הבראנצ'ים יתבססו על מאפים, ליקוטים, גבינות ושלל חומרי גלם מקומיים לפי ההיצע העונתי. בין המנות בתפריט: מאפה תפוחי אדמה בפחמים, עולש וגבינה; חצ'אפורי גבינות חלמונים; קיגל אטריות עם הרבה פלפל שחור, שמנת חמוצה ומלפפון כבוש; סלט סטייל צזיקי עם שומר, שמיר, נענע ויוגורט כבשים; סלט ג'רג'ר, ראשד, תרד טורקי, זעתר, עשבי תיבול; מסאבחה עכורית בגרסה יפואית עם חמינדוס ופיתה כורכום; סו-בורק גבינות; ומנת פורל בעישון קל, הולנדייז, חמאה וביצה עלומה - כי שום בראנץ' לא מושלם בלי כמה מנות ביצים מעולות (יהיו עוד).
במסגרת שוק שישי ניתן יהיה לרכוש בקבוקי יין של יקבים צפוניים, חלות במגוון ציפויים, קיגל, מאפים כמו חצ'אפורי, סו-בורק, ספנקופיטה וירקות אורגניים מחוות חוקוק הגלילית.
צפונה בנגה - פר דרייר. בת עמי 7, תל אביב יפו. ימי שישי 17 ו-24 בינואר שעות 10:00-15:00. להזמנות
הוד והדר
שף ברק אהרוני יערוך במסעדת פרדס סדרת אירועים בשם "הוד והדר" במסגרתה ישתף פעולה עם שפים בולטים לארוחות מיוחדות מבוססות פירות הדר: ב-12.1 יתארח שף הלל תווקולי, איתו אהרוני חולק שורשים פרסיים ובפרדס השניים יכינו מחווה למנת רייס פודינג עם הדרים שהוגשה באנימאר שנסגרה לא מזמן; אחריו יגיעו אבירם כץ ואילון עמיר (בסטה, מפגש רמב"ם, מוריס) ב-19.1 שמתכננים פתיחת שולחן עונתית וניצול מירבי של גריל הפחמים המשוכלל בפרדס; ב-26.1 שפית שיראל ברגר תתבסס על פרוסות פומלית ותעשה ממנה פלאים; ב-5.2 שף מוטי טיטמן יכין בין היתר דג נא בפונזו הדרים ויהלומי פינגר ליים; שף אסף דוקטור יגיע בוולנטיינ'ס דיי המבוקש (14.2) מחוזק בפסטייה טלה עם קרמל חושחש, ה-טאקו פריקה של מסעדת דוק ועוד; ב-21.2 יגיע שף תומר טל, שכרגע נטול מסעדה, ויכין עם אהרוני בין היתר טרטר דג בקושו תפוזי דם; וב-28.2 רז רהב יחתום את האירועים החגיגיים כמו שרק הוא יודע.
פרדס. ישראל טל 5, תל אביב יפו (מלון דה ג'ורג'). 12.1-28.2. טלפון: 077-5705919
תפריט פרייד צ'יקן במרלן
מזללת מרלן מתרעננת עם כמה מנות עוף מטוגן חדשות: קוריאן פרייד צ'יקן - איולי שום, חסה, בצל סגול, כוסברה, בצל ירוק, כרוב בחמאת בוטנים ורוטב קוריאני חריף (62 שקלים); ברייב פרייד צ'יקן - איולי שום, רוקט, בצל סגול, ריבת צ'ילי חריף וצ'דר (62 שקלים); מק אנד צ'יז פרייד צ'יקן - רוטב סודי, רוקט, מלפפון חמוץ, בצל סגול, שאטהו מק אנד צ'יז (64 שקלים); ופרייד צ'יקן קלאסי עם קולסלאו (60 שקלים).
התפריט המחודש יוגש בסניף התל אביבי של הקבוצה, כשחלק מהמנות צפויות להגיע גם לסניף המקור בגבעתיים. בימים ראשון-חמישי היושבים במסעדה ייהנו מ1+1 על תפריט הפרייד צ'יקן.
בן ציון 2, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 17:00-00:00, שישי-שבת 12:00-00:00. לא כשר
מסיבת תותים בשוק האיכרים בנמל
מחר, שישי 10.1, יציינו בשוק האיכרים בנמל האיכרים את שיא עונת התותים. לצד מגדלי תותים ייחודיים שיציעו את מרכולתם, מספר יצרנים, שפים ואופים יציעו מגוון קינוחים ומנות ספיישל המתבססות על תותים: בריוש ומאפי תותים של אילנה דן; מרשמלו, מרמלדה ונוגט של הקונפיסיירית רונית צין קרסנטי; קינוח דובאי תותים של פרח רסלאן בכנאפה כעכ; קינוחי בוטיק וקוקטיילים של תלמידי מגמת הקונדיטוריה של דנון; גרנולה, חומץ ולדר תות של רינת צדוק; ועוד שלל הפתעות טעימות ומיוחדות.
שוק הנמל (האנגר 12), תל אביב יפו. יום שישי 10.1 שעות 08:00-15:00
קבלת שישי רוטצ' סטייל
ביסטרו רוטצ' בראשון לציון מקבל את ימי שישי בחגיגיות עם אווירת מסיבה ודיג'יי מתחלפים. בין המנות המוגשות: נקניקייה בקרואסון פרעצל (62 שקלים), רוסטביף לצד פירה/אורז (65 שקלים), עלי גפן ממולאים 46 שקלים), רוטצ'-בורגר עם בושה עיזים, אבוקדו, ריבת שרי, ירקות ותוספת צ'יפס/אורז(79 שקלים) ומגוון קוקטיילים על בסיס ג'ין/רום/וויסקי/ערק ועוד.
רוטשילד 64, ראשון לציון. טלפון: 077-9386287. ראשון-חמישי 10:00-02:00, שישי 09:00-02:00, שבת 10:00-02:00
כוכבי משחקי השף מגיעים לבאר שבע
בימים שלישי ורביעי הקרובים (14-15.1) הפיינליסטים של משחקי השף יגיעו לארוחות מיחדות במסעדות קבוצת קמפאי בעיר: זוכה עונה 7 שחר תמיר יגיע למסעדת קפסאה. בתפריט: טרטר שייטל על מח עצם, חלמון, ויניגרט דיג'ון ואורנים; מוסר ים פלאנצ׳ה, ניוקי תפוחי אדמה קלויים, אחו בלאנקו, בטטה סגולה, אפונת גינה ושמן עשבים; סיגר זנב שור, עגבניות מגורדות, דמי גלאס, טחינה שחורה וצ׳ילי ירוק. נעמי גיאת תתארח בקמפאי עם מנות טאקו קמח תירס טרי עם שיפוד מוסר ים בגלייז יפני, קרם אבוקדו וליים, מיקס עלים, שמן צ׳ילי, סלסה למון גראס; טאטאקי בלאק אנגוס מושרה בפונזו, פרוסות קולורבי מדורה, פירה בטטה לבנה וג׳ינג׳ר, דמי גלאס ובקצ׳וי ועוד. תומאס יול יגיע לקו-תאי ובין המנות שיכין כיסוני עוף עם הויסין וחמשת התבלינים, מאודים ומוגשים עם שמן צ'ילי, תבלינים וסויה מתוקה; תאי פיש קייקס, לביבות דגים תאילנדיות מתובלות בקארי אדום ובזיל תאילנדי. ומקס סביץ' יגיע למסעדת הספרייה ויגיש בין היתר 2 יחידות של טרטר שייטל בקר מוגשות בכף עם קציפת ליים; נתח פיקניה צלוי, קרם כרישה, צ׳יפס כרישה וגלייז ציר בקר ואת ההמבורגר של מקס - אנטריקוט קצוץ, בייקון טלה, חלת בצל מטוגנת בבלילת בירה, איולי צ'יפוטלה ומלפפון כבוש.
קו תאי - סמילנסקי 25, באר שבע | קפסאה - חיל ההנדסה 1, מתחם ביג באר שבע | הספרייה - נפחא 25, באר שבע | קמפאי - חיל ההנדסה 1, מתחם ביג באר שבע