בשנה שעברה, פסטיבל הקינוחים האשדודי "קרם דה לה קרם" משך עשרות אלפי מבקרים שהגיעו מכל רחבי הארץ על מנת לאכול קינוחים מיוחדים שרוכזו כולם תחת קורת גג אחת ונמכרים במחיר אחיד של עשרים שקלים. בנוסף למגוון הקינוחים המיוחדים, במקום גם יתקיימו שלל פעילויות ומופעים והכניסה לאירוע חינמית.
גל זהבי, ששימש כמפיק ויועץ קולינרי לפרויקט, מרכז כאן גם את הקונדיטוריות והמקומות הבולטים של אשדוד שכבר הפכו לשם דבר ומגיעים אליהם מכל הארץ, אבל במקביל אליהם גם נותן במה לעסקים ויצרנים פחות מוכרים, כיאה לפטריוט האשדודי שהוא. אשדוד, עיר עם ייצוג עדתי עשיר ונרחב היא אחת הערים הקולינריות העשירות בישראל ואותו מנעד יקבל ביטוי גם במסגרת הפסטיבל, עם קינוחים הודיים, מרוקאיים, גיאורגיים, איטלקיים, צרפתיים ועוד.
מה אוכלים? רשימה חלקית
קרואסונים במילויים של פיסטוק/קרם בואהו/פטיסייר מנגו/וניל קולי פטל של קונדיטוריית פנינה פאי; מגנומים קטנים בטעמים של קונדיטוריית מולי; ספוליאטלה של פיצריית פארינו; קראק פאי של פיצריית "זאת"; צ'וקו פאי של פאט גיי; פונצ'יקי גיאורגי של קונדיטוריית קאיפויה; קרם ברולה בטעמים שונים של קונדיטוריית גנאש; קוקילידות בטעמים של קונדיטוריית יעקוב; פחזניות במילוי פטיסייר שוקולד או פטיסייר וניל וקרמל מלוח של ענבר יוסף; עוגת קרפים של אגם קייק; ועוד עגלות, קינוחים ועסקים קטנים כגדולים.
פסטיבל קרם דה לה קרם. גן אלישבע, אשדוד. 21-22.8 שעות 18:00-23:00