אם יש משהו שאנחנו יכולים לחתום לכם עליו בקשר למסעדת רדלר החדשה של השף מושיקו גמליאלי, זה שאת השם שלה אתם הולכים לשמוע הרבה מאוד בחודשים הקרובים. כבר לפני הפתיחה הרשמית, מדובר במקום שכולו משדר "המיקום הנכון של הרגע" עם בר שוקק חיים שצמוד לחלל המסעדה, מעטפת של מלון בלב רחוב נחלת בנימין עמוס הבליינים, שמעניקה תחושה של בילוי בחו"ל, ואוכל קטן וסקסי שמהנה מאוד לאכול במהלך כל הערב לצד הרבה אלכוהול.
גמליאלי אחראי כבר על אחד המקומות עם האווירה המדוברת ביותר בתל אביב, בר 51 העמוס תמידית והוא משחזר את ההייפ במהירות שיא ברדלר החדשה עוד בזמן ההרצה. הערב כאן מתחיל בסגנון יותר מהוקצע ומסעדתי וככל שהלילה ממשיך המוסיקה מתגברת ואווירת הבר החשוכה וההומה זולגת אל החלל המרכזי. השותף של גמליאלי, נדב לאור, הוא בעל רקע רב בתחום המסעדנות ומתמחה גם הוא במקומות שהאוכל בהם הוא העניין, אבל ממש לא רק, כמו קפה פופולר וצ'יקטי.
התפריט של רדלר שופע מנות קטנות שכיף לנסות הרבה מהן, מפיקנייה כבושה וגבינת רקלט; סלט סלקים צלויים עם ריג'לה, פיקורינו ועגבניות מפוחמות שמעניקות ארומה מעושנת ומפתיעה למנה; טטאקי דג ים על קישואים עם פסטו צ'ילי ירוק; וספגטיני סרטנים מצוין ופיקנטי עם פלפל שאטה, פטרוזיליה ובוטרגה.
המנות הגדולות יותר כוללות אפשרויות כמו טורטליני לחי ועשבים בציר בקר בסגנון פרסי; לברק בפחמים עם סלסת שיפקה, יוגורט וסומק; שיפוד לוקוס מצוין על פסטה בציר בויאבז עשיר (כנראה המנה שהייתה בכי מוצלחת בקרב כל מי שניסה אותה); וסינטה עם חלמון כבוש וסויה. כמו במקומות רבים בתל אביב ובכלל בארץ, המחירים רחוקים מלהיות זולים. המנות נעות בין 32-78 שקלים לאגף הראשונות ובין 82-168 שקלים למנה גדולה יותר.
אם כבר הגעתם, לא כדאי לוותר על קינוחים, בייחוד על עוגת התמרים החמה, שהיא לחה ועשירה ולצידה גלידת פלפל שחור מפתיעה. עוד בתפריט הקינוחים: פודינג אורז מנחם ופלאן טונקה עם פירות יער.
כמו מרבית המקומות החדשים והמדוברים שנפתחים במרכז תל אביב, יש לנו תחושה שלהשיג לכאן מקומות בחודשים הראשונים יהיה עסק לא פשוט. מה שכן - דעו שאפשר להגיע לחלל הבר (רצוי מוקדם יחסית) גם בלי הזמנות מראש ולשבת לנשנושים וקוקטיילים או בקבוק יין.
רדלר. נחלת בנימין 48, תל אביב. טלפון: 03-7283830