2024 התחילה עם המבורגר OSU שהסעיר את כולם בשוק הכרמל. אחרי זה התבשרנו ש-GDB פתחו סניף חדש בצפון תל אביב, אבל הפתיחה של "מי מה מו" ברחובות באפריל האחרון עברה איכשהו מתחת לרדאר שלנו (למרות שמדובר על רשת שמבטיחה להתפזר במהירות בכל רחבי הארץ). לא שחסרות בארץ רשתות של המבורגריות, אותן סקרנו לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי, אבל רשת כמו "מי מה מו" עדיין לא הייתה כאן, ואנחנו נסביר.

"מי מה מו" מציעים תפריט מצומצם, ממוקד ולא מתפזר, אבל יש בו כמה דברים מיוחדים ומאוד טעימים. הסניפים מעוצבים בסגנון דיינר אמריקאי, עיצוב נקי ופשוט שמשרת את קונספט הפאסט פוד. מאחורי דלפק מכשור מתקדם לצלייה וטיגון ואת הבשר טוחנים במקום. המנות מוגשות באריזות קרטון מאוד נוחות ואם להאמין להבטחות, עוד מעט יהיו הרבה "מי מה מו" ברחבי הארץ (אבל לא בתל אביב), כשמטרת העל היא לספק את ההמבורגר הכי איכותי, הכי מהר והכי קונסיסטנטי. נציין שמאחורי הרשת עומדים גלעד אלמוג וניר אדרי מבעלי רשתות הקפה גרג וביגה.

גלעד אלמוג וניר אדרי  (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
גלעד אלמוג וניר אדרי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

התפריט של "מי מה מו" מציע המבורגר כשר קלאסי, שהיה טעים וטוב אבל לא מסעיר. ביצוע מושלם, פשוט ולא מתחכם של בשר טעים מאוד, טחון היטב, שמגיע במידת עשייה מקצועית בלחמניית ענן מושלמת (53 שקלים או 72 שקלים לארוחה שכוללת גם צ'יפס ושתייה). המבורגר הדגל, דרטי (מלוכלך) שמו, הוא כבר סיפור אחר לגמרי. הרעיון פשוט: אחרי הצלייה טובלים את הקציצה בתוך רוטב חם, ברביקיו או פטריות לבחירה, והתוצאה היא המבורגר עסיסי במיוחד עם טעם מיוחד שמוסיף הרוטב מבלי להשתלט על טעם הבשר ואפילו משדרג אותו. התוספות פשוטות: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ומריחה של רוטב בצלים מקורמלים. המנה הזו היא הבשורה כאן ומזמן לא טעמנו ביס כל כך עסיסי וטעים בהמבורגר שאין עליו רוטב גבינה או ביצה או כל מה שמעמיסים לנו היום בלחמנייה (57 שקלים או 76 בארוחה עם צ'יפס ושתייה).

עסיסי. מי מה מו (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
עסיסי. מי מה מו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

יש בתפריט גם קריספי צ'יקן שמוגש עם קולסלואו. פשוט וטוב, בלי יותר מדי גימיקים (53 שקלים או 72 שקלים לארוחה). את השוס עבור אוהבי העוף מצאנו דווקא במנה שמכונה "נאגטס" והיא הכי רחוקה מכל מה שנאגטס מסמל. מדובר ברצועות עסיסיות של עוף שמצופות בתערובת תיבול טיפה פיקנטית, אחרי זה בטמפורה ואחרי זה גם בתערובת נאצ'וס וקורנפלקס. התוצאה היא מנת קריספי עוף שכל רשת מזללות הייתה מתה שתהיה לה. זה טעים בטירוף, רך ועסיסי מבפנים וקראנצ'י מבחוץ. המנה מגיעה עם 6 מטבלים מעולים שמכינים במקום: איולי קארי, איולי צ'יפוטלה, איולי כמהין, איולי עשבי תיבול, איולי צ'ילי ואיולי פלפלת שקשה להפסיק לנגב ממנו. כאמור, התפריט של "מי מה מו" לא גדול אבל יש בו גם תוספת צד מיוחדת ושווה מאוד. מדוברבכרוב קריספי שמושרה ברוטב על בסיס סויה ואז מטוגן בתוך טמפורה. כיף גדול לנשנש את זה.

הסניף בקריית אונו מספק שירות מהיר ומקצועי, הטייק אווי נארז באריזות אטרקטיביות ממותגות שנכנסות לשקית טרמית עם סגירה הרמטית ששומרת על האוכל במצב מעולה גם אחרי שעה. הרבה זמן לא השקיעו ככה בטייק אווי שלנו.

מי מה מו. כרוב קריספי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מי מה מו. כרוב קריספי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
השקיעו בטייק אווי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
השקיעו בטייק אווי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מי מה מו. השדרה האקדמית, קריית אונו | כרמל 80, רחובות. כשר