פסטיבל האוכל תל אביב Eat חוזר
בתאריכים 29-31 במאי יפעל בגן צ'רלס קלור בתל אביב פסטיבל האוכל תל אביב Eat (הגלגול החדש של טעם העיר), עם מנות של המון מסעדות ושפים מרחבי הארץ במחירים של עד 35 שקלים. בין המסעדות המשתתפות: יפו תל אביב, מאנטה ריי, התרנגול הכחול, דיקסי/פילדלפיה, בינו, ניטן תאי, מסה/קוואטרו, אונזה, ניני האצ'י, אגאדיר, אריא, מגדלנה, אפליקציית BUYME מארחת את טאיזו ועוד.
ערבי ראשון איטלקיים במסעדת פומו, תל אביב
המסעדה האיטלקית פומו תחגוג בימי ראשון עם תפריט ספיישלים של מנות איטלקיות לצד התפריט הרגיל. בין המנות: פיצטה בוראטה שמנת ופרמזן ועגבניות שרי צלויות; פיצטה דג ים, יוגורט, רוטב עגבניות צהובות וזוקיני; ברוסקטה רוסטביף, עגבניות, בצל, אורוגולה, פקורינו ואיולי חרדל; ברוסקטה שרימפס וארטישוק פטה, צ'ילי ואיולי פלפלים; וברוסקטה אנשובי.
פומו (POMO). הברזל 11, רמת החייל, תל אביב. 03-9225329
פופ אפ של המיקסולוג הבכיר גרג אלמיידה במלון נורמן, תל אביב
לכבוד שבוע הקוקטיילים של תל אביב שייערך בין 27.5 ל-2.6 יתארח במלון נורמן המיקסולוג גרג אלמיידה מהבר Scarfes ממלון רוזווד שבלונדון. אלמיידה יעתיק את הבר הלונדוני ואת החוויה שלו, יחד עם ההתמחות שלו בתבלינים והתססה עצמאית.
מלון נורמן. נחמני 23-25, תל אביב. 03-5435555
מנות חדשות בארוחת הבוקר של מסעדת תל יצחק, תל יצחק
מסעדת תל יצחק מחדשת את ארוחת הבוקר שלה, שמוגש בשעות 8:30-12:00, עם מנות כמו סביח מתחכם – חציל קלוי, תפוח אדמה בטאבון, ביצה עלומה, פטרוזיליה שלמה ופלפל ירוק חריף (54 שקלים); טוסט פתוח – בייגל טוסט ירושלמי, רוטב פיצה, מוצרלה, עגבנייה, ירקות חתוכים גס ורוטב אלף האיים של פעם (54 שקלים); פנקייק מוגזם – 3 פנקייקים עם חלבה, פתיתי שוקולד, פירות טריים, מייפל וגלידת וניל (54 שקלים); וקרואסון שרימפס – קרואסון חמאה, שרימפסים בחמאה ויין לבן וגבינת גאודה (82 שקלים).
מסעדת תל יצחק. תל יצחק. 09-7411110
ערבי סאקה ללא תחתית בהירו ראמן של אהרוני, תל אביב
בסניף לבונטין של הירו ראמן, בר הראמן של אהרוני, יציעו בימי שלישי בשעות 20:30-22:00 סאקה ללא הגבלה במחיר 69 שקלים (אפשר גם להחליף לבירה). את ערבי הסאקה ילווה די.ג'יי MAMA FUFU עם מוזיקת דיסקו יפני.
הירו לבונטין. לבונטין 19, תל אביב. *3721
מכירת אוכל לשבת במסעדת כינור בכיכר, ירושלים
מיום שישי הבא, 11 במאי, אפשר יהיה לקנות במסעדת כינור בכיכר הירושלמית אוכל מוכן הביתה בשעות 11:00-14:30. בין המנות: פטה כבד כפרי (30 שקלים), קציצות דגים ברוטב מרוקאי (30 שקלים), אסאדו שש שעות (25 שקלים), תבשיל בקר וירקות שורש (20 שקלים), פרגיות ברוטב (20 שקלים) ועופיונים ממולאים באורז ובשר צלוי בתנור (20 שקלים).
כינור בכיכר. מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים. 02-9944902
פסטיבל היין של אשקלון תחת כיפת השמיים
פסטיבל היין של אשקלון חוזר ב-16-17 בחודש בפעם השביעית, במרכז הכנסים הבינלאומי של העיר. מהשעה 18:00 יפעלו עשרות דוכנים שיציעו מעל 100 טעימות יין, אלכוהול ושמן זית, ישראליים ומן העולם. מחיר: 89 שקלים לאדם, או 49 לתושבי אשקלון. הכניסה מגיל 18 ומעלה.
פופ אפ פנקייקים מלוחים בשוק הנמל, תל אביב
מ-11 בחודש ולמשך שלושה סופי שבוע יפעל בשוק הנמל בתל אביב דוכן פנקייקים מלוחים בשם פלאפי (Fluffy). בדוכן יוגשו פנקייקים אווריריים עם מילויים מתוצרי השוק כמו ביצת עין, בייקון, שמנת חמוצה ומייפל (36 שקלים); מקושקשת רכה, קרם פרש ואריסה של אורה (32 שקלים); ביצת עין, סלט עלים מהשוק, בצל, פטה וסומאק (34 שקלים); וקלמרי צרוב במרנידת עשבי תיבול, חומוס, יוגורט וצ'ילי (42 שקלים).
שוק הנמל. האנגר 12, נמל תל אביב
משקאות חדשים על בסיס גבינת ריקוטה ברשת rebar
רשת המשקאות rebar משיקה 4 משקאות חדשים המבוססים על גבינת ריקוטה בטעמים בננה-תמר, לימון, פירות יער ותפוז-מנגו. המשקאות מכילים עד 180 קלוריות (לגודל Small) ומחירם 22 שקלים לקטן, 26 שקלים לבינוני ו-29 שקלים לגדול.
סעודת אלף לילה ולילה במסעדת איטליאנו דה לה קוסטה, חיפה
במסגרת פסטיבל ספארקס של פררלה תתקיים ב-9 בחודש ארוחה מיוחדת במסעדת איטליאנו דה לה קוסטה בשני סבבים, ב-18:30 וב-21:30. הארוחה תוגש באווירת אלף לילה ולילה, עם מוזיקה ורקדניות בטן, ותכלול מנות כמו עראייס לוקוס על מטבוחה סיציליאנית חריפה; תבשיל זנב שור על פולנטה טרייה; וצלעות טלה בגלייז. מחיר הארוחה: 250 שקלים.
איטליאנו דה לה קוסטה. העלייה השנייה 96, חיפה. 04-6601011
שני צמחוני ברשת ג'פניקה
רשת ג'פניקה מצטרפת לתנועת שני צמחוני ובכל יום שני כל מי שיזמין מנה עיקרית צמחונית יקבל גם מנה ראשונה צמחונית על חשבון הבית בסניף האוניברסיטה.
ספיישל גריל יווני בגרקו הרצליה ותל אביב
בשתי מסעדות גרקו יחגגו ימי גריל יווני, עם מנות גריל לצד קוקטיילים מבוססי ציפורו ואוזו. בין המנות: צלעות טלה במרינדה של יוגורט, סומאק ואורגנו עם חימני וירקות בגריל (168 שקלים) וסובלקי עשוי נתח קצבים מוגש עם פטריות צלויות (89 שקלים). הערבים היווניים יתקיימו בימי ראשון בסניף תל אביב ובימי שישי בסניף הרצליה.
גרקו. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 072-3929858; אבא אבן 9, הרצליה. 072-3727579
ערב וויסקי במסעדת שלו ביער, טבעון
מסעדת שלו ביער תקיים ביום חמישי 10 בחודש ערב וויסקי בשיתוף Glen Mmoray. למשתתפים תוגש ארוחה הכוללת מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית וקינוח, עם 3 סוגי וויסקי והסברים על סוגי הוויסקי השונים. בין המנות: סביצ'ה אלבקור מעושן עם נקטרינה, אבוקדו, בצל ירוק, צ'ילי, ג'ינג'ר שמן זית ולימון ואסאדו עגל מעושן עם רוטב תפוז, אניס והל.
שלו ביער. שיכון האלה 2, טבעון. 04-9381837