השפים הישראלים ממשיכים לכבוש את העולם, והפעם מדובר ביעד בלתי צפוי. השף אייל שני, שכבר פתח בשנים האחרונות סניפים של מזנון, רשת פיתות הגורמה שלו, בווינה ובפריז - מגיע למלבורן, אוסטרליה. ההתרחבות, שתקרה בחודשים הקרובים, היא שלב לפני יעד נוסף שמתכוון שני לכבוש - איך לא, ניו יורק.
את התפריט של מזנון מלבורן מתכנן שני לגבש בשבועות הקרובים. בעוד שבועיים הוא יגיע לעיר האוסטרלית, שנמצאת במרחק הלא סימפטי של למעלה מ-20 שעות טיסה מישראל, כדי לחקור אותה ואת חומרי הגלם שלה ולגבש תפריט שיכלול קלאסיקות של המזנון לצד חידושים שמתאימים לזירה המקומית. מה בטוח יהיה כאן? פיתות, כמובן, במגוון מילויים שונים - צמחוניים, בשריים, דגים ופירות ים.
את פתיחת המזנון במלבורן מבצעים שני וקבוצת המסעדות "החבר'ה הטובים" עם אותם שותפים שעתידים לפתוח עמו את שלוחת המזנון בניו יורק, שתתרחש רק לאחר ההתאקלמות בזירה האוסטרלית. אמנם אוסטרליה פחות מכירה את איש העגבניות או את עולם הפיתות הישראלי, אבל אין לנו ספק שבהמשך להצלחה בבירות האירופיות הסגריריות, גם האוסטרלים יגלו שאין על פיתה טובה, בייחוד כזאת שמגיעה עם טחינה וכרובית.
ואייל שני כמובן לא לבד: בשבועות האחרונים אנחנו עדים לצמיחה והתרחבות של הקולינריה הישראלית בניכר: השף מאיר אדוני פתח לפני כשבוע את מסעדת נור היוקרתית שלו בניו יורק, וכבר קוצר מחמאות. גם השף אסף גרניט פתח להרצה את המסעדה החדשה שלו בלגן בפריז - זאת אחרי הצלחה לא מבוטלת בסצנת האוכל בלונדון עם המסעדות פאלומר וברברי.