כשבחוץ למעלה מ-30 מעלות, מיצי בריאות בסחיטה קרה הם כבר לא טרנד זמני אלא כמעט פריט חובה בחיינו המיוזעים. אחרי שמקומות כמו ג'וסו בשוק צפון בתל אביב וג'וסה במרכז העיר צברו להם קהל חובבים אדוק - עכשיו מגיע השלב הבא בהתפתחות סצנת מיצי הבריאות, עם מקומות חדשים ומעודכנים שמציעים מלבד מיצים גם אוכל בריאות מתקדם, ותשכחו כל דעה קדומה שהצירוף הזה מעלה אצלכם.
כזה הוא, למשל, בוטיק הסופרפוד של דושי לייטסדורף, שנפתח בסוף מאי בסמוך למתחם הבימה ומציע תפריט טבעוני בריאותי עם מנות מבוססות מזונות-על, וגם מיצים קלאסיים בסחיטה קרה כמו גזר, תפוח או תפוז. ממש בימים אלה מצטרף אליו האורבן שאמאן (Urban Shaman) - מרכז דיטוקסינג שיפעיל למשך חצי השנה הקרובה בית אוכל שווה וצבעוני במיוחד, ממש לא רחוק משדרות רוטשילד.
המקום, שמוגדר לפחות כרגע כפופ אפ, לא מסגיר בשום צורה את העובדה שהוא זמני. הוא מעוצב באופן יפהפה, עם נוכחות ניכרת של צמחייה ירוקה, חלל מואר ונקי מהפרעות ואווירה נעימה. בכלל, מי שנכנס לאורבן שאמאן מרגיש כאילו הוא ביקום מקביל, בשכונה ניו יורקית טרנדית ולא בתל אביב המיוזעת. ואם כל זה לא מספיק, התפריט כאן כולל את כל להיטי האינסטגרם החמים של השנה האחרונה (טוב, חוץ מגלידה שחורה), ועושה זאת בצורה אסתטית במיוחד.
אז מה אפשר למצוא באורבן שאמאן? את צידי המקום מעטרת גולת הכותרת שלו - מיצים מגוונים ומפתיעים בסחיטה קרה מכל הסוגים והמינים. חלק מהמיצים כוללים לא מעט רכיבים, שחלקם עלולים להרתיע - אך כמי שטעמו כמות לא קטנה מהמיצים האלה, האמינו לנו שכולם טעימים ומעניינים (על כל מיץ תקבלו כמובן הסבר מעובדי המקום).
לצד המיצים, שעולים 20-24 שקלים לבקבוקון (לא זול), מגישים במקום משקאות מסקרנים נוספים כמו חלב אוקיינוס - משקה על בסיס שקדים מונבטים, מים באוסמוזה הפוכה, תמר ואבקת חלבון מספירולינה וכלורלה (26 שקלים); וסמודיז כמו muscle up - עם בננה, אוכמניות, תמר, תרד וחלבון אורז מלא (34 שקלים).
אבל עם כל הכבוד למשקאות, אנחנו חוזים שבקרוב האינסטגרם שלכם יתמלא דווקא באוכל שמגישים כאן, כמו הטוסט אבוקדו (מנה שכבשה כבר כל חלקה טובה מסביב לעולם), המוגש כאן על לחם כוסמת, עם נבטים, פלפל קאיין וליים (22 שקלים). עוד תמצאו באורבן שאמאן קערות סופרבול מושכות להחריד, יפות ממש כמו בחו"ל, המגיעות בשלוש גרסאות: סופרבול ג'ונגל עם בננה, אסאי, חלב שקדים, תמר, צ'יה לבנה, שבבי קוקוס ורואונולה (סוג של גרנולה שמכינים במקום) על בסיס כוסמת; סופרבול ונילה סקיי - קערה על בסיס קוקוס טרי עם תמר וספירולינה כחולה; וקערת קקאו סרמוני עם בננה, תמר, קשיו, קקאו, חרובים ווניל (36 שקלים לאחת).
מלבד ארוחות קלילות מציעים כאן גם ארוחות צהריים על בסיס דגן, קטנית משתנה וירקות שורש, במחיר 42 שקלים (כל האוכל המוגש במקום הוא טבעוני וללא גלוטן).
וכן, זה עשוי להפתיע אתכם, אבל מלבד העובדה שמדובר באוכל יפה במיוחד - המנות כאן משביעות וגם טעימות מאוד (רק בואו עם ראש פתוח). הן כוללות שילובים טובים שניכר שהשקיעו בהם מחשבה, עד כדי כך שמיד כשמסיימים לאכול - מתחילים לתכנן את הביקור הבא. ולא רק בגלל התמונות.
אורבן שאמאן. נחלת בנימין 48, תל אביב. ראשון-חמישי 8:00-19:00