תערוכת היין סומלייה 2019, תל אביב
ב-28-29 תיערך בהיכל התרבות בתל אביב זו הפעם ה-16 תערוכת היין סומלייה 2019, והפעם בגרסה גדולה ומגוונת מתמיד, עם מאות מותגי יין מהארץ והעולם. התערוכה, שנחשבת לאירוע היין החשוב והמקצועי ביותר בארץ, תיפתח בשעות הערב (18:00-21:30) לקהל הרחב, וכולם יוכלו להתרשם מהמגוון הגדול של יינות מהארץ והעולם וגם לרכוש יינות באופן ישיר מהיקבים והיבואנים. עוד בתערוכה: מתחם סדנאות יין, הכרזת הזוכים בתחרות פרסי היין של המסעדות, מכירת אביזרים משלימים ומתחמי אוכל. המחיר: 150 שקלים, כולל טעימת חופשית ממגוון היינות, שובר לקניית יין בסך 50 שקלים וכוס יין במתנה.
מנות חדשות בקיוטו, הרצליה
מסעדת קיוטו בהרצליה פיתוח מציגה מבחר מנות חדשות בסימן השנה האזרחית החדשה, ביניהן: מנו ספיישל רול - כדור אורז עטוף אבוקדו עם סלט סלמון פיקנטי, בצל ירוק ושבבי טמפורה וצ'ילי חריף (59 שקלים); פאני פורי - כדורי קמח תירס במילוי טרטר בס, אבוקדו, עירית ושומשום שחור, עם רוטב פונזו, גזר, ג'ינג'ר חריף ומיקרו בזיליקום (62 שקלים); וקיוטו סשימי ספיישל - סלמון, טונה ולוקוס על מיקס עשבים פיקנטי ברוטב סויה קרמל (87 שקלים).
קיוטו. אריה שנקר 7, הרצליה. 09-9587770
רשת צ'יספטאר חוזרת לתל אביב
רשת הצ'יפס ההולנדי צ'יפסטאר פותחת מחדש את הסניף ברחוב אבן גבירול, ומתכוונת לפתוח סניפים נוספים בהמשך. את הצ'יפס מגישים בצ'יפסטאר עם מגוון רטבים ייעודיים, כמו תערובת בצל קצוץ, חלפיניו, מיונז קארי, מקסיקנה, שזיפים חמוץ-מתוק וויניגרט הדרים - לצד הקטשופ והמיונז הרגילים. עוד תוכלו להזמין שם נקניקיות עגל או מרגז וגם סדרת צ'יפס מיוחדים למאנץ', הכוללת תוספת זעתר, שומשום, ואפילו רוטב שוקולד או סירופ מייפל עם סוכריות קופצות. המחירים: 16 שקלים לקונוס קטן, 22 לבינוני ו-29 שקלים לקונוס ענק.
צ'יפסטאר. אבן גבירול 85, תל אביב יפו
תפריט חורף חדש בהמבורג, סניף תל אביב
הסניף התל אביבי של המסעדה, במקום שבו שכנה מסעדת יטבתה בעיר המיתולוגית, מציע מנות מגוונות של המבורגרים בגדלים שונים ובהרכבים מגוונים של הבשר, כשהקציצה הראשונה בתפריט מורכבת מחלקים מובחרים של בשר בקר, עגל וכבש טחון, לצד אנטריקוט, לארגו, טריפל ואף המבורגר טבעוני עשוי מפטריות פורטבלו וסויה.
בראנץ' חורפי של הסועד הנודד ביקב טוליפ, קריית טבעון
במסגרת פסטיבל טעמים בעמקים חברו הסועד הנודד ליקב טוליפ לארוחת בראנץ' מול הטבע. הארוחה תתקיים ביקב ביום שישי, 25 בחודש, מ-10:00 בבוקר ותכלול פוקצ'ות טריות מהטאבון, מטבלים, דגים כבושים, גבינות, סלטים, אנטיפסטי, חומוס, שקשוקת שטח, ריבה, חלבה נצרתית, קפה או תה וכמובן כוס יין של יקב טוליפ. המחיר: 100 שקל לסועד.
יקב טוליפ. כפר תקווה, קריית טבעון. 04-9830573
תפריט חדש ברוברטה וינצ'י, כרכור
השף עידו פיינר (גריג, מול ים) מצטרף למסעדת רוברטה וינצ'י בכרכור ומשיק תפריט חדש של מנות איטלקיות המבוססות על חומרי גלם עונתיים ומקומיים. בנוסף, פעמיים בחודש יוגשו במסעדה ארוחות שף בשני ערבי קונספט: Pizza Binge (ארוחת טעימות על טהרת הפיצה) ו"שולחן 1" - ארוחה איטלקית עילית סביב שולחן משותף. ערב ה-Pizza Binge הראשון יתקיים ב-4 בפברואר וארוחת "שולחן 1" הראשונה תתקיים ב-18 בפברואר.
להזמנת מקום: 04-6037377
פסטיבל "סיפורי מרק" חוזר לאשדוד
ב-23-31 בחודש יתקיים פסטיבל "סיפורי מרק", שבמסגרתו יוסיפו 20 מסעדות אשדודיות לתפריט מנת מרק שתימכר במחיר של 10 שקלים בלבד. בנמאסטה ההודית, למשל, יגישו דאל עדשים מסורתי, מסעדת רונג'אן התאילנדית תציע מרק עוף בקארי, בקנקון יבשלו בויאבז דגים ופירות ים ובפיתה בסטה יכינו מרק שעועית טריפוליטאי. ערב הגאלה לכבוד פתיחת הפסטיבל, שיכלול טעימות מכל המרקים, יתקיים ביום רביעי, 23 בינואר, בשעה 19:30 בבית אריה קלנג, במחיר 100 שקלים לאדם.
סניף שני לשגב קראנצ' בורגר בבאר שבע
השף שגב משה משיק סניף שני למסעדת ההמבורגרים שלו, בסמוך למסעדת השף משה שגב במתחם ישפרו פלאנט בבאר שבע. בשנה הקרובה עתידים להיפתח שני סניפים נוספים לרשת בארץ ושלושה סניפים בחו"ל - בטיוואן, ביפן ובתאילנד - כולם זהים לסניף הראשי בראשון לציון.
שגב קראנצ' בורגר. מתחם ישפרו פלאנט, אזור תעשיה קריית יהודית, ברוך קטינקא 2, באר שבע
תפריט חורף ברשת קמפאי סטריט ווק
מעכשיו ועד סוף פברואר יחגגו ברשת את החורף עם מנות כמו פונג'אבי סמוסה - שתי יחידות סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה ואפונה על רוטב קארי קוקוס וכוסברה (24 שקלים); מרק ראמן עוף אובאצ'אן - אטריות ראמן טריות בציר עוף ופטריות, ביצה חצי קשה, נתחי עוף, כרוב, נבטים, בצל ירוק, אצת נורי ושום פריך (45 שקלים); ונודלס קארי מאלזי - אטריות טריות עם נתחי טופו, עוף או בקר וירקות ברוטב קארי קוקוס, תרד וכוסברה עם בוטנים קצוצים וצ'יפס בטטה (49-56 שקלים).
להזמנות: *6288
ט"ו בשבט בקונדיטוריית קפולסקי, רמת השרון
קפולסקי מציעה לרגל ט"ו בשבט שלל מאפים ועוגות המשלבים את פירות ארצנו, ביניהם שטרודל תפוחים, עוגת שמרים אגוזים, עוגיות פירות יבשים, סאבלה שקדים, קראנץ' נוגט, פחזניות פיסטוק, פאי אגוזים, פאי תפוחים, פאי אגסים, עוגיות שקדים חמאה ועוגיות פיצוחים עם גרעיני דלעת.
קפולסקי. שדרות ביאליק 40, רמת השרון. 03-6287358
תפריט ט"ו בשבט בבראוני, תל אביב
קולקציית ט"ו בשבט של הבייקרי השכונתי ברמת אביב כוללת, בין השאר: לחם תאנים ושזיפים, בחושה קלאסית עם פירות מיובשים או מסוכרים, עוגיות פלורנטין עם דבש, קרמל, שקדים ופירות מיובשים, עוגת פנה פורטה טוסקנית קלאסית ובריוש מרציפן.
browny. ברודצקי 17, תל אביב. 03-5538838
יקב דלתון מתגייס למען המסעדנים
יקב דלתון הכריז שיתרום באופן קבוע חלק ממחזור מכירותיו לאיגודי המסעדנים, הנאבקים בשנים האחרונות ביתר שאת בשורת גזירות כלכליות ורגולטוריות. על כל בקבוק יין של יקב דלתון שיימכר במסעדה בישראל יתרום היקב שקל לשני איגודי המסעדנים המובילים את המאבק.
מושבוצ מארחת את השף יגאל מולנר, מושב רמות
בימים שני ושלישי, 21-22 בחודש, ב-19:00 תארח המסעדה את השף מולנר לארוחת Nose to Tail, שתכלול 8 מנות מנתחים פחות מוכרים של הבקר (ועוד שני קינוחים). בין המנות בתפריט: מח עצם סנט ג'יימס - מח עצם ברולה עם צ'ימיצ'ורי וטוויל לחם רוסי; שפיץ שייטל עגלה - שפיץ שייטל עם פירה אפונה, שטרוייזל ווסאבי, ציר מרלו ומרווה; וטירמיסו גבינה כחולה. מחיר הארוחה: 249 שקלים.
מושבוצ. מושב רמות, 04-6795095
תפריט חורף חדש בניטאן תאי, תל אביב
השף שחף שבתאי יצר תפריט המבוסס על חוויותיו השנה בעולם, בסימן תבלינים ועשבי תיבול. בין המנות: LEO, (בכיכובה של המרווה) - קונפי ברווז, ברביקיו קולומביאני וארפה תירס (86 שקלים); סלט דג צלוי (בכיכובו של השמיר) - מושט, צנונית, קולרבי, סלק, מיקס ג'עלה ותאי ליים (89 שקלים); והסרדינים של ג'ניפר (בכיכובם של הצ'ילי, זרעי הכוסברה, הג'ינג'ר ושמיר) - סרדינים קריספי, סינגפור קוקוס, ג‘ינג‘ר, מקדמיה, צ‘ילי ושמנת של פעם (78 שקלים). המנות יוגשו במסגרת ארוחות הערב ובתפריט העסקיות.
ניטאן תאי. הארבעה 21, תל אביב. 077-9977066
אירועים קולינריים בגליל המערבי
ב-17 בחודש ב-20:00-23:00 יתקיים ערב מרקים חורפי עם יין ללא הגבלה ביקב כישור שבכפר כישורית - כפר לבעלי צרכים מיוחדים. מחיר: 60 שקלים לאדם, להזמנות: 052-8701279; ב-19 בחודש ב-10:00-13:00 יתקיים טיול אוכל בפקיעין בדגש על קולינריה חורפית עם איילת בר מאיר. מחיר: 120 שקלים למשתתף, לפרטים והרשמה: 054-6378901; במרכז המבקרים "עידן הפרי" שבמושב בצת ייערכו בט"ו בשבט פעילויות לכל המשפחה, ובנוסף יתקיים באחד המשקים סדר ט"ו בשבט מסורתי.