לירן גרודה באקאפיקו מסעדת איטלקית (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גרודה. מאמין שאפשר לעשות בתל אביב גם אוכל טוב ולא יקר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

כשהסתיימה "משחקי השף" החלו ההצעות לזרום לכיוונו של לירן גרודה, שף צעיר ומבטיח ואחד המתמודדים הבולטים והמוכשרים בתכנית. גרודה הדף הצעה אחרי הצעה, עד שלבסוף נענה דווקא לאחת שעל פניו פחות מתאימה לפרסונה השפית שלו - ופתח עם המסעדן ציון פרג'ון מסעדה איטלקית בשכונת נווה צדק שבתל אביב.

בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו

חצי שנה עבדו השניים על התפריט והקונספט, ובשבוע שעבר נכנסה סוף סוף המסעדה, Beccafico (באקאפיקו) שמה, לתקופת הרצה. ציפיתם למסעדה מולקולרית מפונפנת שמגישה רק את הגורמה של הגורמה? גם אנחנו, אבל הכיוון שבחר גרודה שונה ב-180 מעלות; Beccafico מציעה אוכל איטלקי מסורתי ובסיסי יחסית, או כמו שהוא עצמו מגדיר אותו - "אוכל איטלקי פשוט וטעים עם מגוון פסטות ופיצות". תודו שמפתיע.

לירן גרודה באקאפיקו פיצה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אחת הפיצות במסעדה. לא מפסיקים לשדרג את התפריט | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

גרודה מסביר את המהפך כתוצר של ההתבגרות שעבר בשנה בחולפת, שקירבה אותו בחזרה לאוכל הפשוט והטוב. "בשנה האחרונה הבנתי את כל הקונצים שיש בעולם האוכל", הוא מסביר, "ולכן פה הלכתי דווקא על מטבח פשוט, שבו עושים את הכל מחדש טרי כל בוקר. זה היה החלום שלי, שתהיה לי מסעדה בקונספט כזה, וככה אני גם מתעקש שהיא תעבוד - למרות שבתקופת ההרצה אנחנו מעבירים כאן 400 איש ביום וזה לא קל לעשות הכל מחדש בכל בוקר.

"כשפרג'ון פנה אליי בכלל אמרתי לו שלא בא לי לפתוח מסעדה, ובאמת באותה תקופה זה לא התאים לי. אבל היה בו משהו טוב שגרם לי לרצות לרוץ אתו קדימה. אחרי כמה פגישות החלטתי שאם הוא רוצה דווקא אותי, נעשה משהו איטלקי ופשוט".

עוד באוכל טוב:

 

לירן גרודה באקאפיקו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
הצלחות חוזרות מהשולחנות ריקות, וזה העיקר. Beccafico | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מחירים נוחים - גם אחרי ההרצה

ב-Beccafico כ-75 מקומות ישיבה, הנפרשים על שלושה אזורים: חלקם צופים אל המטבח הפתוח, בחלק הפנימי והמעוצב של המסעדה, חלקם בחצר פנימית וחלקם על רחוב שבזי עצמו. על המחירים במקום מצהיר גרודה שהם נוחים במיוחד, ולא פחות חשוב - הם יישארו כאלה גם לאחר תום תקופת ההרצה.  

בתפריט המסעדה תמצאו שלל מנות איטלקיות עם נגיעות מהמטבח הערבי בדמות טחינה, עשבי תיבול וכדומה. מה למשל? מרק כרובית וטחינה עם גרסיני ערק (28 שקלים); סלט סלקים צלויים בתנור עם גבינה כחולה וגרעיני דלעת בסוכר דקלים (34 שקלים); פיצה ביאנקה עם מוצרלה, תרד, פרמזן ושמן זית (42 שקלים); פיצה פונגי עם פטריות שמפיניון, פורטבלו, שמן כמהין חלמון, פרמזן רוטב עגבניות ומוצרלה (48 שקלים); קבב דג ים על תבשיל עגבניות עם זעתר, בזיליקום וטחינה (58 שקלים) ועוד הרבה.

במקביל לעבודה במסעדה החדשה גרודה חוזר בעוד מספר שבועות גם ל"משחקי השף", הפעם בתפקיד לוגיסטי בהפקת התכנית. בינתיים הוא נמצא במסעדה החדשה בכל יום משמונה בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה, ומפתח את התפריט עוד ועוד. "התפריט כאן הולך להתרחב, כל יום יש מנות ספיישל שהופכות עם הזמן למנות קבועות.

"אני רוצה שאנשים יוכלו לבוא לכאן ולאכול מנות מגוונות במחיר שמתחיל מ-15 שקלים, לפוקצ'ה של 200 גרם שהיא בין הטובות והמשתלמות בעיר, ועד 120 שקלים לסטייק טוב. אני מאמין שאפשר לעשות גם אוכל לא יקר אבל טוב בעיר הזאת. זאת הייתה אחת מהמטרות כאן, שאנשים יוכלו לקבל המון דברים במחיר טוב".  

ואיך התגובות בינתיים?

"עד כה התגובות מעולות. אבל הדרך הכי טובה לדעת מה באמת אנשים חושבים על האוכל זה להסתכל איך הצלחות חוזרות למטבח ריקות מהשולחנות. זה הכי חשוב".

Beccafico, שבזי 49, נווה צדק, תל אביב, 03-6021111, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00

לירן גרודה מסעדה איטלקית (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מבטיחים אוכל טרי כל יום | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

>> בדקנו את בוקסנט, הסטארט אפ הקולינרי החדש