אחת השאלות שמטרידות כל בשלן או בשלנית לפני החגים היא האם להכין את כל האוכל לבד או שמא לעגל כמה פינות ולקנות את חלקו במקום שמכבד את עצמו. מתוך הנטייה שלנו לבחור באופציה השנייה, קפצנו למעדניית מגרב החדשה בתל אביב, שמאגדת במקום אחד את כל מה שקשור למטבח הצפון אפריקאי על שלל סעיפיו, ובדקנו מה שולחן החג שלנו יכול להרוויח ממקום מעין זה (ספוילר: הוא יכול, ועוד איך).
הסירים במגרב מתחלפים מדי יום, וזוכים מן הסתם לחיזוק משמעותי בימי חמישי ושישי לקראת סוף השבוע. אנחנו טעמנו שם קציצות דגים פיקנטיות, דג באריסה שהיה חמוץ, חריף, מתקתק ונהדר, קוסקוס אוורירי במיוחד שמכינים פה מדי יום ומפרום חצילים (בכל יום תמצאו במגרב מפרום מסוג אחר) - את כולם היינו שמחים לפגוש שוב בארוחת החג.
לבד מהסירים וממבחר סלטים מרוקאיים מציעים כאן גם מגוון מאפים מהטאבון, שמכין חמודי אבולעפיה ממאפיית אבולעפיה המוכרת ואפשר לרכוש אותם הביתה או לאכול במקום. בין היתר תמצאו פה פידה טורקית עם תרד ואבן יוגורט, מאפה בסגנון מסאחן עם עוף וטחינה, והחביב עלינו ביותר - לחמעג'ון נהדר שעליו סלט רוקט חרפרף. ואם אתם מחפשים לשדרג את שולחן החג עם חלה מגניבה - תוכלו למצוא כאן אפשרויות כמו חלת מטבוחה (חלה שהמטבוחה כבר הוזרקה לתוכה), חלת תרד וגבינות וחלת קינוח עם דבש, שקדים ותפוחים. בקיצור, מחפשים איפה להצטייד בכמה מנות שוות במיוחד לארוחת ראש השנה או בכלל? מגרב היא יופי של אופציה, רק קחו בחשבון את התורים.
מגרב. יגאל אלון 94, תל אביב. 03-7566066