17 שנה עברו מאז עשתה מסעדת בסטה מהפכה בשוק הכרמל, 17 שנה שבהן היא מלאה תמיד ונחשבת לאחת המסעדות הטובות בתל אביב. אז אם גם אתם רציתם לשבת שם ולא מצאתם מקום, מעכשיו אתם מוזמנים לעבור לבר החדש מוריס - אחיה הקטן של המסעדה, שאנשיה מקפידים להבהיר שהוא נטול הגדרות וקונספט. "כולם בטוחים שפתחנו בר יין כי כל כך התרגלנו לפתיחות של ברי יין חדשים", אומר אבירם כץ, איש היין שאחראי על תפריט היין מפואר של בסטה, עם 700 בקבוקים ש-40 מתוכם נמזגים מדי יום לכוסות, "ואנחנו פשוט פתחנו בר לא יין כי בסטה תמיד הייתה בר יין אז הפעם עשינו מקום שהוא בר. שנצא, נשב ונשתה בכיף, בעמידה, בישיבה, בתנועה".
"אל תבואו לכאן במיוחד מרחוק, תקפצו לדרינק אם אתם בסביבה", ממשיך כץ, "אתם רוצים בר יין או לשבת לאכול ארוחת ערב? לכו לבסטה. בא לכם סתם לבוא לדבר עם אנשים, בא לכם פשוט? בואו למוריס. תורידו דרינק עד שיתפנה שולחן בבסטה ותוכלו לעבור אליו".
מוריס הוא מקום לא גדול, לשון המעטה (לפני כן הוא שימש כמחסן של המסעדה); יש בו בר עם שבעה כיסאות, ובחוץ שישה שולחנות ודלפק עמידה. אולי הוא יזכיר לכם את הברים של ליסבון, לונדון ומדריד, ואולי תרגישו בו כאילו הוא קיים כבר 20 שנה - מה שבטוח, אנשי הבסטה לא רוצים שתצפו למצוא בו משהו מיוחד אלא בעיקר פשטות.
מה שותים במוריס? בירה מהחבית (שאין בבסטה) ורמוט מהחבית, דריי מרטיני, נגרוני, קייפירינה, קמפרי עם סודה וגם קוניאק בצ'ייסר, ואם תרצו גם וויסקי נדיר וג'ין טוניק, כי כמו שאומר כץ, כי "דברים על זמניים זה הכי כיף". בגזרת היינות תמצאו שם רק לבן אחד ואדום אחד (אמרנו, לא בר יין). ומה אוכלים? התפריט עדיין בהתהוות אבל יש בו נשנושים בטווח מחירים שנע בין 12 ל-50 שקלים, ובין השאר טוסט האם אנד צ'יז מלחם קסטן מיוחד שבנות בית המאפה עמיתה מכינות במיוחד למוריס מבצק חלה, צלחות עם נקניקים עם חמון, סלמי ולומו צ'וריסו ויש גם פורקטה, אויסטרים, קציצות 'בסטיל' מהמטבח הטוניסאי שעשויות מתפוחי אדמה במילוי בשר בקר, שומן וביצה קשה, עגבניות ומנצ'גו, דגים כבושים, איקרה ופאקוס ושקדים.
בקיצור, אם אתם מזדמנים לאזור ובא לכם לעצור לשתות ולנשנש משהו, זה עשוי להיות בדיוק המקום. אנשי הבסטה ולקוחותיהם כבר שם.
שעות פעילות: ראשון-שבת, 16:30-24:00.
מוריס. השומר 5, תל אביב