תחום תחליפי הבשרים הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות בישראל ובעולם - אם זה "בשר" על בסיס קטניות שמודפס במדפסות תלת ממד ואם זו חברת סטארט אפ מקומית שמייצרת בשרים על ידי שכפול תאים. הבעיה היא שבהרבה ממותגי תחליפי הבשר נעשה שימוש רב בתוספים, כדי לסייע ביצירת מרקם שמדמה מוצרים מן החי. כפועל יוצא מזה, הרבה מהמותגים האלה הם אולי לא בשריים, אבל גם לא במיוחד בריאים.

_OBJ

כעת הצליחה חברת מילה (MEALA), שהוקמה על ידי השף לירן גרודה, הדר אקהויז רזמוביץ וד"ר טלי פלדמן סיון, לייצר קבב והמבורגר ללא שימוש במייצבים ועמילנים מעובדים. החברה, שמתמחה בייצור חומרי גלם נקיים לתעשיית תחליפי החלבון - מבשרים, דרך ביצים ובעתיד גם דגים - פיתחה טכנולוגיה שבה משתמשים בתהליכים טבעיים על מנת לייצר את המרקם הבשרני שאנחנו אוהבים. 

בימים אלה הגישה החברה שני פטנטים על הטכנולוגיה, והיא מגייסת כספים להמשך הפיתוח. משמע, בקרוב אנחנו מקווים שתחום תחליפי הבשר יהפוך לירוק וטבעי יותר, ועם כמה שפחות תוספים.