כנראה ששום דבר לא יעצור בני אדם מהגשת חלומותיהם; לא המלחמה ולא חפירות הרכבת הקלה שהחריבו את מרכז תל אביב בצורה כל כך יסודית, שאפילו ללכת ברגל בעיר כבר לא כזה פשוט. לפניכם סיפורים של כמה יזמים אמיצים במיוחד שדווקא עכשיו ולמרות הכול החליטו שזה הזמן הטוב ביותר לפתוח בתי אוכל, עסק שגם בזמנים טובים ויציבים לא מבטיח הרבה נחת.

בבוליה

המעדנייה של חגי לביא היא גן עדן לאוהבי הנקניקים ומכורי השרקוטרי (ובימי שלישי גם לאוהבי הכריכים). הוויטרינה מציגה לראווה נקניקי חזיר בעבודת יד שאי אפשר למצוא כנראה בשום מעדנייה אחרת בעיר, אותם אפשר לקנות הביתה. בימי שלישי הם מתכנסים לכדי סנדוויצי'ים שווים (45 שקלים לכריך), כשלפחות כרגע, בכל שלישי מוצע כריך אחר. עד כה כיכבו בתפריט שרימפ רול, הם אנד צ'יז, BLT וכריך סלט קיסר. ומה קונים במעדנייה? גבינות, חמוצים, ממרחים, דגים כבושים, קוויאר, חטיפים מתוקים ומלוחים ולחמים. מבחר הנקניקים שלביא מציע כאן כולל גוואנצ'לה, מורטדלה, פנצ'טה, פרושוטו ובייקון ויש גם פסטרמה הודו כמובן. את כל הטוב הזה אפשר לאכול במקום בעמידה עם וודקה קרה או בירה צוננת.

אבן גבירול 112, תל אביב יפו

קפה דייזי

גם לפני עידן החפירות לא היו חסרים ברחוב אבן גבירול בתי קפה. חלקם מיתולוגיים כמו 'קפה הילל' שפעל במיקום פינתי אסטרטגי, בעורק הראשי של הרחוב הסואן. את הספוט שלו תופס בית קפה חדש בשם דייזי מאחוריו עומדים אנשי קבוצת קפה בוקה (Bucke). יש בו שילובים מעניינים בין עיצוב אקלקטי בהשראה מהסבנטיז, טריבונת ישיבה שצופה לרחוב ותפריט ים תיכוני עם נגיעות עיראקיות אותו הרכיב השף אסף שטרן. המקום קרוי על שם סבתא דייזי שעלתה מעיראק ותמונותיה הפכו לקישוט על הקירות. הפסקול הוא פאנק, צ'יל, מוזיקה ערבית ורוק משנות ה-60 וה-70. ומה בתפריט? סמבוסק קשקבל ומנגולד; מגש ערוק עם לביבות, חצילים קלויים, טחינה, ביצה קשה, סלט עגבניות ולאפה עיראקית (62 שקלים); פרעצל סביח והחל מהצהריים מתווספים גם פטאייר מטוגן במילוי מנגולד וגבינות על צזיקי (56 שקלים); קבב דג ים ­עם ירקות שרופים (88 שקלים) ומוסקה.

אבן גבירול 114 (פינת ארלוזרוב), תל אביב יפו

קפה דייזי (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
קפה דייזי | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

 

Bero

ברו של אורי פרקלני הוא בר פיצות ובירות. אחרי שעבד בכמה מסעדות בעיר, החליט לפתוח בית אוכל משלו. המקום קרוי על שם הכלב שלו והוא תפס את הספוט שבו פעלה פיצריית פוזה. את הפיצות הוא אופה מבצק מחמצת נפוליטני ולצד הפיצות מגיש בירה קרה מהחבית. התפריט מציעה פיצה קרצ'ופי עם מוצרלה וארטישוק; פיצה פוטנסקה עם זיתים, אנשובי, עגבניות שרי וצלפים; פיצת קרניבורים עם מוצרלה, פפרוני, בייקון וקבנוס; פיצה טרטופו על בסיס רוטב אלפרדו, פטריות, שמן כמהין וארוגולה; פיצה ארבע גבינות עם ברי, גבינה כחולה, מוצרלה ופרמזן ופיצה עגבניות מדורה עם עגבניות מיובשות, פטה וצ'ילי (65-80 שקלים לפיצה בגודל זוגי). אם אתם לא רוצים פיצה שלמה אפשר לקחת גם סלייס של נפוליטנית או פפרוני ואפילו סלטים יש כאן: קיסר, פנצנלה וקפרזה (44-48 שקלים).

אבן גבירול 81, תל אביב יפו

פיצה בארו (צילום: אורי פרקלני, יחסי ציבור)
פיצה בארו | צילום: אורי פרקלני, יחסי ציבור

מי קוסינה

מסעדות ביתיות ומוסדות שכונתיים כמעט ואינן נפתחות עוד, וחבל. אבן גבירול הוא כנראה רחוב מיוחד באמת, כי דווקא בו דבורה פביוס ומייק רוביני החליטו לפתוח מסעדנייה קטנה. בבוקר אפשר לקנות כאן מעדנים כמו סלט ביצים (26 שקלים), כבד קצוץ (32 שקלים) או סלט טונה (30 שקלים) שמגיעים מעל לחם בתור כריך או ליד הלחם כמנת נשנוש קלילה. החל מ-12:00 המקום מציע ארוחת צהריים מנחמת של בית עם מנות כמו פאי רועים (50 שקלים), ראגו בולונז עם פסטה (50 שקלים), שניצל עוף פריך או שניצל בקר עם פירה (65 שקלים). בימי שלישי-חמישי המקום פתוח גם בערב אז הוא הופך למין בר יין שכונתי ולצד היין אפשר להזמין פלטת גבינות עם פירות, ריבה, חמאה ולחם (70 שקלים), רוסט שייטל עם חרדל ולחם קלוי (45 שקלים) וספיישלים של דגים ופסטה.

אבן גבירול 54, תל אביב יפו

מי קוסינה אבן גבירול. מסעדנייה  (צילום: מייק רוביני ושקד גרין, יחסי ציבור)
מי קוסינה אבן גבירול. מסעדנייה | צילום: מייק רוביני ושקד גרין, יחסי ציבור
מי קוסינה. גם בצהריים וגם בערב (צילום: מייק רוביני ושקד גרין, יחסי ציבור)
מי קוסינה. גם בצהריים וגם בערב | צילום: מייק רוביני ושקד גרין, יחסי ציבור

קיוסק דל פסטה

במקום החדש והלוהט של עומר חסון ושף גבריאל מור חי שעבדו בקלצונה, רוסטיקו וגבריאל פסטה אקספרס יש מכונת פסטה מאיטליה ותפריט פסטות שכבר העמיד לא מעט בתור, הרי אין מי שלא אוהב פסטה טרייה טעימה וזה לגיטימי בכל שעה ביום. אפשר לטעום כאן ריגטוני ברוטב חמאת עגבניות ומסקרפונה עם צ'ילי, פטרוזיליה ופרמזן (58 שקלים), קרבונרה (68 שקלים), קאצ'ה א-פפה נדיבה מאוד (62 שקלים), פסטה נהדרת עם סרדינים וזו רק נגיעה קטנה מתפריט הפסטות המעולה. השוס כאן הוא שילוב בין הזמנה עצמית בעמדה ממוחשבת והגשה לשולחן בכלים נאים וממותגים ולא במארזים חד פעמיים שכבר כל כך התרגלנו אליהם.

אבן גבירול 20, תל אביב יפו

לינגוויני קאצ'ו אה פפה. קיוסק דל פסטה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
לינגוויני קאצ'ו אה פפה. קיוסק דל פסטה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מגוון תוספות וציפויים אפשריים. סטרופי (צילום: מור שמש, יחסי ציבור)
מגוון תוספות וציפויים אפשריים. סטרופי | צילום: מור שמש, יחסי ציבור

סטרופי

כמו הרבה טרנדים מתוקים שעוברים דרך תל אביב (האחרון כנראה הוא הקרודק), עכשיו הגיעה תורו של הוופל ההולנדי. אריאל הרנוי החליט לפתוח מקום שמוקדש כל כולו לוופל הקרמלי השטוח שכולנו זוכרים מהטיול באמסטרדם. הוא יוצא חמים מהמכונה המיוחדת שאריאל הביא מהולנד וזמין בכמה טעמים: קלאסי (25 שקלים), טבול בשוקולד ופיסטוק, בתוספת שוקולד ומקופלת חומה או לבנה ויש גם עם שוקולד וסוכריות צבעוניות ושוקולד עם בייגלה מצופה, וגם אחד עם שוקולד מרשמלו (30 שקלים לגדול או 15 שקלים לקטן). למי שזה לא מספיק מתוק עבורו, יש גם וופל במילוי נוטלה על גבי הקרמל (25 שקלים) וגם גלידה אמריקאית שהולכת טוב עם הוואפל. 

אבן גבירול 31, תל אביב יפו

סטרופי תל אביב (צילום: מור שמש, יחסי ציבור)
סטרופי תל אביב | צילום: מור שמש, יחסי ציבור